Алтернативен Великден: всичко, което трябва да знаете, за това как да прекарате празника вкъщиВеликден наближава и всички мислим за членовете на семейството и любимите си хора, с които обикновено прекарваме тези празници. Въпреки това, тази година най-добрият подарък за тях ще бъде да ги пазим и да им осигурим безопасна среда, като останат у дома. 

Междувременно ние ще се погрижим джобните пари за Вашите внуци или малките подаръци за Вашите близки да постъпят по сметките им преди сутринта на Великден. Радваме се, че клиентите на Paysera могат свободно да изпращат и получават парични средства дори по време на празници. Нашите клиенти ще могат, както обикновено, да изпращат и получават пари денонощно към и от банките, включително през системата SEPA/Target2, с нормално работно време на 17-ти и 20-ти април. Ако планирате да наредите плащане към банка в BGN, трябва да го направите преди 15:00 ч. (GTM +3) в четвъртък (16-ти април) или в противен случай средствата ще се заверят по сметката на получателя във вторник (21-ти април).

#

Великден по време на изолация и дигитализация

Прекарването на Великден у дома не трябва да означава по-малко забавление и радост за семейството. Вярваме, че всичко може да бъде повече или по-малко както обикновено, просто... различно.  

 • Време със семейството. Тази година се съберете около Великденската трапеза в малко по-различен формат. Обадете се на близките си, като използвате приложения за видео чат (Zoom или обикновен месинджър), облечете се празнично и си направете снимка, за да запомните това изключително празненство. 
 • Великденска литургия. Повечето общности от вярващи тази година се погрижиха за предаване на живо на църковната литургия. Вижте дали нещо подобно се случва във Вашия регион и спазете традицията! 
 • Великденски тематични игри за деца. За най-малките фенове на Великден подготвихме препоръки за някои от нашите любими безплатни онлайн Великденски игри.
  • Лов на скрити яйца (iOS)
  • Великденски пъзел (iOSAndroid)
  • Doodle Jump Easter Special (iOS Android)
  • Книжка за оцветяване (iOS)
  • Скрити предмети във Великденски градини (iOS, Android)
  • Великденски мач (Android)
#

Нека сътворим Великденско чудо

Тъй като тази година, както изглежда, ще спестим не само от пътни разходи на семействата си, но и от голямата Великденска трапеза за цялата фамилия, може да дарим част от тези спестявания на хората, които се нуждаят най-много - тези, които трябва да посрещнат Великден самотни, гладни и болни.

Можете да намерите различни благотворителни организации в мобилното приложение на Paysera на устройства с Android, като изберете Повече> Дарения. Можете да изберете и всяка друга организация, която да подкрепите със средства. 

Нека на този Великден споделим нашата солидарност и доброта.