Ползите, които носим на българските потребители при излъчване на международни преводи



Много български компании и физически лица изпитват затруднение при излъчването на международни парични преводи от България. Затова търсят изгодна алтернатива, която да им позволи да извършват преводи без притеснения. Ние в Paysera им помагаме да извършват разплащания лесно, удобно и най-важното, с минимални такси. Ето как.

#

Безплатна многовалутна сметка

Всички услуги на Paysera, включително и паричните преводи, било то в страната или чужбина, са свързани с Paysera сметката. Paysera сметката е еквивалент на банкова сметка, която разполага не с един, а с 2 различни IBAN-а – IBAN в BGN и IBAN в EUR. Освен това, сметката поддържа едновременно много на брой валути. 30 различни валути, за да бъдем точни. Малко други институции могат да предложат подобни функционалности в една сметка. 

Какви ползи ви носи това? Първо, вече няма да ви се налага да плащате такси за откриване и месечна поддръжка както на лична, така и на фирмена сметка. Второ, можете да съхранявате всички свои средства в различни валути в една единствена сметка. Да, наистина е толкова удобно. И не на последно място, с Paysera можете да правите всичко това, което правите чрез една стандартна банкова сметка – да извършвате преводи, да генерирате извлечения по сметка, да обменяте валута, да получавате плащания. Всичко това и още, със значително по-ниски разходи.

За разлика от стандартните сметки обаче, сметката в Paysera се открива изцяло онлайн, което е и основната причина за това тя да е безплатна – без такси за откриване и месечна поддръжка. Липсата на разходи по сметката позволява на Вас - нашите потребители да пестите средства и време, без да е необходимо да посещавате клон и да попълвате ненужна документация. 

Как работи? 

Захранване на средства и обмяна на валута

Можете да се възползвате от нашите услуги веднага щом се регистрирате на www.paysera.bg, завършите регистрацията си и разбира се, захраните сметката си със средства. Захранването от България се осъществява чрез банков превод в лева от сметка в някоя българска банка директно по вашия персонален български IBAN в Paysera. За това няма да ви удържим никакви такси, но имайте едно наум, че е възможно да бъдете таксувани с минимална такса от страна на банката.

След като средствата постъпят по сметката ви в Paysera, можете да ги обменяте в една или повече от 30-те валути, които поддържаме при едни от най-добрите валутни курсове на пазара. За нас е наистина важно да можем да ви предложим едни от най-добрите условия. Затова винаги се стараем да предоставяме на всички вас най-добрите валутни курсове като сравняваме условията на няколко финансови институции в страната, и избираме най-изгодния.

#

Извършване на превод 

Целим да ви предложим възможност да излъчвате преводи по целия свят, затова си партнираме с множество банки и платежни институции. Благодарение на това, днес, с Paysera можете да извършвате преводи към над 180 държави. Почти 2/3 от целия свят!

Предлагаме и различни възможности за извършване на преводи в зависимост от вашите нужди. Можете да извършвате стандартни, спешни и мигновени преводи. Мигновените преводи са налични само за EUR в ЕС, напълно са безплатни за физически лица, таксата за компании е само 0,29 EUR и се изпълняват за по-малко от 10 секунди!

Ето и кракът пример за това как нашата платформа може да ви спести пари в сравнение със стандартните цени на платежни услуги в България:

Ще дадем пример с компания, която извършва 2-3 броя превода месечно на стойност 15 000 EUR.
Това са таксите, които ще платите във всяка една от институциите на месечна база:

Банка А: 15 000*0,20% (мин 20 EUR) = 30 EUR; 30 EUR*3 = 90 EUR 
Банка Б: 15 000*0,15% (мин 25 EUR) = 25 EUR; 25 EUR*3 = 75 EUR 
Paysera: 0.15 EUR фиксирана такса; 0.15 EUR*3 = 0.45 EUR

Следователно, за година, ще ви помогнем да спестите над 1000 EUR само от такси и комисионни.

Банка А:  90 EUR*12 = 1080 EUR 
Банка B:  75 EUR*12 = 900 EUR 
Paysera: 0.45 EUR*12 = 5.4 EUR

Невероятно, нали. Това обаче е действителността. Всеки ден към нас се прилагат неразумно високи такси за най-различни услуги. Ние от Paysera искаме да ви помогнем с поне една от тях.

Продължавайте да следите блога ни за още ценна и полезна информация.