Блогът на Paysera

От нови продукти и услуги, до фирмени новини и зад кулисите на най-голямата литовска Fintech компания.

Как да използвате функцията QR код на Paysera за плащания?

Вероятно сте забелязали онези квадратни изображения, наподобяващи баркодове, срещащи се в ресторанти или търговски центрове? Наричат се QR кодове. Но знаете ли, че те служат не само за проверка на менюта или достъп до информация? В тази публикация в блога ще покажем как можете да ги използвате за изпращане и получаване на плащания.

#

Как да инвестирате в недвижими имоти с Paysera и InRento?

Вълнуващи новини за инвеститори! InRento, популярната платформа за колективно финансиране (crowdfunding) от типа „купуване на недвижим имот за отдаване под наем“, вече е достъпна и в Paysera. С тази интеграция добавяме още една функция за управление на Вашите финанси и инвестиции в мобилното приложение на Paysera. Тази статия е Вашето ръководство как да се възползвате максимално от тази фантастична нова услуга!

#

Нова услуга! Всичко, което трябва да знаете относно Apple Pay и Paysera Checkout

Чакането приключи! Apple Pay вече е част от Paysera Checkout, което дава възможност на Вашите клиенти да плащат по друг удобен начин. В тази статия в блога споделяме инфортмация за това как да активирате Apple Pay, колко ще струва и още повече!

#

Paysera и Вашият бизнес: каква е ползата за Вас от това партньорство?

Дали някоя компания днес би отказала доверен финансов партньор? Гладкото протичане на Вашите ежедневни финансови операции може да предопредели успеха на бизнеса Ви не само по отношение на поддържането му, но и в разрастването му. В тази публикация в блога ще обсъдим как Paysera може да помогне на Вашия бизнес и защо над 13 000 електронни магазина вече са ни избрали.

#

Как да създадете проект за портал за плащания в Paysera?

Всеки онлайн магазин се нуждае от начин за обработка на плащанията, това се разбира от само себе си, нали? Предполагаме, че това е причината да четете тази публикация в блога. Е, добри новини – Вие сте на правилното място! След като прочетете статията, ще можете да създадете проект за портал за плащания в Paysera, да получите идентификатора на проекта и паролата, да споделяте права с други потребители на Paysera и др.

#

Как отделът за борба с прането на пари защитава Вашите финанси зад кулисите

Да, имейл от отдела за борба с прането на пари може да не изглежда забавен. Но ако не правите нищо незаконно, вярвате или не, вероятно сте го получили, защото ние сме искрено загрижени за сигурността на финансите Ви и искаме да помогнем. Нека поговорим за нашия отдел за борба с изпирането на пари (AML - Anti-Money Laundering) и как работим неуморно зад кулисите, за да защитим всички наши клиенти от финансови измамници.

#

Как да активирате отново блокиран ПИН или CVV код на карта Visa?

Да, блокирането на PIN или CVV на карта Visa е стресиращо. Но ако това Ви кара да се чувствате по-добре – не сте нито първият, нито последният човек, на когото се случва това, и ние сме подготвени за ситуации като тази. Всъщност в някои случаи можете дори сами да си помогнете. В тази публикация в блога ще разбием мита, че блокирането на ПИН или CVV код на карта Visa е непоправима грешка!

#

Мога ли да открия допълнителен акаунт в Paysera?

Дали е възможно да имам повече от един акаунт в Paysera? Това е въпрос, който понякога ни задават нашите клиенти. Ако и Вие сте се питали същото, време е да си изясните дали можете да откриете допълнителен акаунт в Paysera.

#

Как да регистрирате отново Вашия Paysera акаунт?

Ако четете тази публикация в блога, просто искаме да отбележим, че за нас означава много това, че обмисляте да се върнете. Знаем, че може да има известно объркване относно процедурата, така че продължете да четете и ние ще се погрижим завръщането Ви да бъде възможно най-гладко!

#

Как да добавите нов документ за самоличност в Paysera?

Наближава ли крайният срок за потвърждаване на самоличността Ви? Или може би срокът на валидност на Вашия документ за самоличност почти е изтекъл? Въпреки че първоначално тези незначителни задачи може да изглеждат досадни, те всъщност изискват минимално време и усилия – гарантираме! Създадохме лесно за следване ръководство стъпка по стъпка, което ще Ви помогне да го направите безпроблемно.

#

Как да предоставите документи и сведения относно плащане?

Не сте сигурни относно документите, необходими за удостоверяване на превод или плащане и как да ги подадете? Независимо дали трябва да предоставите справка към Paysera или да покажете доказателство за превод към друго лице, тази публикация в блога ще Ви преведе през процеса.

#

Направили сте превод към грешна или неактивна сметка? Ето какво трябва да направите

Какво се случва с парите, които са преведени към грешна или неактивна сметка? Дали просто се изпаряват във въздуха? Абсолютно не! Тези изгубени средства могат да бъдат възстановени с помощта на опитни професионалисти. Продължете да четете, за да откриете как нашият експертен екип може да помогне за ефективното и бързо разрешаване на подобен проблем.

#

Как да подготвите своя електронен магазин за Черния петък?

Стресира ли Ви Черният петък? Не се притеснявайте – ние сме тук, за да Ви помогнем! Дори чак сега да осъзнавате, че големият ден е почти тук, не е твърде късно да направите този Черен петък най-добрият! Нека разгледаме няколко бързи съвета, за да подготвите онлайн магазина си за най-големия ден за пазаруване в годината.

#

Как да оптимизирате максимално организирането на събития? Пробвайте функцията на Paysera Tickets „Групи за събития“!

Представете си, че разполагате с безплатен инструмент, специално създаден да оптимизира усилията Ви за промотиране на събития. Интригуващо, нали? Нямаме търпение да споделим подробности относно функцията на Paysera Tickets – „Групи за събития“. Този инструмент не само подобрява видимостта на Вашето събитие, но също така прави стратегията Ви за промоции по-ефективна. Нека видим как можете да се възползвате от тази функционалност.

#

Как да възстановите средства по превод чрез Paysera?

Може да не знаете това, но с Paysera е по-лесно да възстановите сума, отколкото си мислите. Независимо дали сте юридическо или физическо лице, статусът Ви не ограничава Вашата гъвкавост. Каквато и да е причината, поради която трябва да наредите възстановяване на сума, може да разчитате на нас.

#

Как да заявите възстановяване на средства за превод в Paysera?

Ако сте допуснали грешка, когато сте инициирали превод, или случайно сте дублирали трансфер, вероятно се опасявате, че парите Ви вече са загубени. Дишайте спокойно… Имаме добри новини – възможно е да поправим грешката и в тази статия споделяме как можете да заявите възстановяване на сумата за превода си в Paysera.

#

Речник на fintech жаргона

KYC, AML, API… Звучи ли познато? Не? Е, тогава… Разбираме, че понякога fintech езикът изглежда объркващ. И какво изобщо е „Fintech“? Не се притеснявайте – ние обясняваме всичко в тази публикация в блога. Готови за декодиране на fintech жаргона?

#

Мобилна сигурност: основни съвети за Вашата защита

Ако бихме казали на някого преди 50 години, че хората в бъдещето ще имат всичко – от будилници до всичките си финанси – в малко устройство, което се побира в длан, вероятно нямаше да ни повярва. Но ето ни тук и с толкова много чувствителна информация, налична на нашите мобилни телефони, е изключително важно да гарантираме нейната безопасност. Седнете и се отпуснете – ние ще Ви кажем как.

#

Мога ли да получавам заплатата си в Paysera сметка?

Платежните услуги се променят и дигитализацията във финансовия сектор предоставя нови възможности за управление на средствата. Изплащането на работната заплата по банков път вече не е само приета практика, но и задължение в по-големите компании. В следващите редове ще разгледаме как Paysera сметката предоставя сигурно и безпроблемно решение както за служителите, така и за работодателите.

#

Как да нареждате масови плащания чрез Paysera?

Масовите плащания позволяват извършването на голям брой парични преводи в местна или чуждестранна валута към различни получатели наведнъж. Използват се най-често от бизнесите при разплащане с доставчици или партньори, при превеждане на работни заплати и други. През платформата на Paysera могат да се изпълняват преводи до над 180 държави и в над 25 различни валути, които Paysera поддържа, сред които BGN, EUR, USD, RON и други. Като потребители на Paysera, компаниите могат да се възползват от незабавни преводи в EUR, които се получават от отсрещната страна за по-малко от 10 секунди!

#

Как да проверите статуса на превод в Paysera?

Винаги трябва да имате възможност да проследявате парите си, когато правите превод - в това няма съмнение. Ето защо, за да гарантираме прозрачност, Ви предоставихме възможност да проверявате състоянието на паричните си средства по всяко време. Както скоро ще откриете, проследяването на Вашите средства с Paysera е бързо, лесно и удобно.

#

Как да се подготвите за видео разговор с Paysera?

Налага се да участвате във видео разговор… В случай че сте стресирани, не е нужно да се чуствате така! Това не е интервю за работа – ние просто искаме да видим лицето Ви, да кажем здравей и да потвърдим, че наистина сте… Вие. Необходима е малка подготовка и ние сме тук, за да Ви преведем през нея. Да започваме!

#

Ръководство за Paysera Tickets: как да проверите билети за събитие?

Вложили сте сърцето и душата си в организирането на Вашето събитие и то най-накрая се случва. Но процесът на проверка на билети трябва да е лесен, нали? С Paysera Tickets това е точно така! Всичко, от което се нуждаете, е телефон, интернет връзка и нашето приложение. Нека Ви преведем през него, за да можете лесно да проверявате билети за събития.

#

9 задължителни AI инструмента за успех в електронната търговия

Дискусиите относно изкуствения интелект и AI инструментите за уебсайтове за електронна търговия стават все по-интензивни. Сега е най-добрият момент да се научите как да го използвате и да надминете конкурентите си в бизнеса с онлайн търговия. Има много опции, така че нека обсъдим най-добрите AI инструменти за електронна търговия, които ще оптимизират Вашия процес.

#

Мит срещу реалност: истината за инвестирането

Инвестирането често се разбира погрешно. Някои го разглеждат като подозрително доходоносна финансова схема, докато други го приравняват на хазарт. Тези погрешни схващания могат да възпрат мнозина от обещаващи финансови възможности, но инвестирането не трябва да изглежда обезсърчително или рисковано. Нека се потопим и разбием тези митове, за да Ви помогнем да придобиете по-ясно разбиране!

#

Защо трябва да помислите за инвестиране?

Загрижени ли сте за въздействието на инфлацията върху Вашите трудно спечелени пари? Интересувате ли се да постигнете финансова независимост и да осигурите бъдещето си? Инвестирането може да бъде ключът. В тази публикация в блога ще проучим причините, поради които трябва да помислите за инвестиране и как можете лесно да го направите със сметка в Paysera.

#

Загубили сте картата си Visa? Ето какво трябва да направите

Загубили сте картата си Visa или подозирате, че някой може да е получил достъп до поверителна информация за Вашата карта? Бързите действия са от решаващо значение за предотвратяване на евентуална злоупотреба. Но няма място за паника! Предоставяме Ви кратък план за действие.

#

Задължителни инструменти за електронна търговия за анализ и оптимизация на уебсайтове

Функционалността на електронния магазин има пряко влияние върху Вашите продажби, но изисква време и поддръжка. Не е необходимо да правите всичко ръчно, тъй като има много инструменти, които ще Ви помогнат да автоматизирате и опростите процесите, позволявайки Ви да пренасочите времето си към развитие на бизнеса.

#

14 най-добри инструментa за текст, дизайн и видео в помощ на електронната търговия

Търсите ли най-добрите инструменти за Вашия онлайн магазин, които биха помогнали да ускорите маркетинговия си процес и да улесните задачите за редактиране на дизайн, текст и видео? За Ваше удобство споделяме тази информация, представена от съсобственика на Paysera и експерт по електронна търговия Audrius Lučiūnas.

#

Как да промените лимитите на Вашата сметка в Paysera?

Искате да правите големи транзакции или просто да си осигурите повече финансова гъвкавост? Промяната на лимитите на Вашата сметка в Paysera е по-лесно, отколкото си мислите, независимо дали сте физическо или юридическо лице.

#

Нарастващата популярност на Paysera Tickets: защо все повече организатори на събития избират платформата

Купуването на билети за дългоочаквано събитие може да бъде разочароващо, когато скритите такси се явяват препятствие. А организаторите на събития също заслужават свобода и достъпност, когато става въпрос за ефективно управление на билети. За решаването на тези проблеми беше създадена платформата Paysera Tickets като алтернатива, която набира все по-голяма популярност. Но има още нещо! Нека видим защо все повече организатори на събития избират Paysera Tickets!

#

Задържани Paysera преводи? Ето какво трябва да знаете

Превод на Paysera е бил неочаквано спрян, оставяйки Ви разочаровани и объркани? Спирането на изпълнението на превод може да се наложи по различни причини, вариращи от грешно въведени данни до проблеми със съответствието. В тази публикация в блога ще разгледаме по-подробно защо могат да бъдат спрени преводи в Paysera и какви възможни решения има. Така че, нека разгледаме и осмислим този проблем заедно.

#

Как да промените своя имейл адрес, телефонен номер или да прехвърлите приложението Paysera на нов телефон?

В настоящата дигитална ера разчитаме в голяма степен на нашите мобилни устройства, за да управляваме финансите си, включително с помощта на приложения като Paysera. Възможно е обаче да възникнат ситуации, в които трябва да актуализираме информацията си за контакт или да прехвърлим приложението на нов телефон. Ако се окажете в подобно положение, не се притеснявайте! Тази публикация в блога ще Ви преведе през процеса на промяна на Вашия имейл адрес, телефонен номер или прехвърляне на мобилното приложение на Paysera на нов телефон.

#

Искате да преведете пари в чужбина? Ето какво може да предложи Paysera

В днешния глобализиран свят е обичайно да се местите от една държава в друга поради работа или по лични причини и с това идва необходимостта от прехвърляне на парични средства в чужбина. Независимо дали сте студент, който учи в чужбина, професионалист, работещ в чужда държава, или просто някой, който иска да изпрати паричен превод на близки, може да разчитате на Paysera. Прочетете статията и нека намерим най-добрия начин, чрез който можете да превеждате парични средства в чужбина.

#

Трябва ли да декларирам сметката си в Paysera?

Всички фирмени сметки в чуждестранни банки и дружества за електронни пари (сред които и Paysera) е необходимо да бъдат декларирани в Българската народна банка (БНБ) по реда на Наредба №27. В следващите редове описваме по-подробно какви са задълженията на местните юридически лица и в какви срокове.

#

Как да нареждате преводи без ограничения с Paysera

Paysera се стреми да осигурява не само бързи, но и безопасни парични преводи. Някои от трансферите се осъществяват за секунди, а други - около 1 работен ден. Всички те подлеждат на проверка от нашите екипи, които спазват установените от регулатора правила, както и вътрешни процедури за допълнителна сигурност. Поради това е възможно да изискаме допълнителна информация и/или документи, с които да се докаже легитимността на превода. Мерките за превенция на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари, както и организацията и контролът по тяхното изпълнение са описани по-подробно в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

#

Нови партньори за кредити в мобилното приложение на Paysera

Предоставяме още по-богат избор от кредитни продукти в Супер приложението на Paysera, благодарение на сътрудничествата ни с други финтех компании.

#

Как да открия Paysera сметка?

Откриването на сметка в Paysera става изключително бързо и лесно. Не е нужно да посещавате офис и да чакате на опашки. Необходими са Ви единствено телефон и документ за самоличност. В следващите редове описваме подробно процеса по регистрация, който е напълно БЕЗПЛАТЕН. Да започваме!

#

Ключът към успеха на електронната търговия: стратегия за социални мрежи за стимулиране на конверсии

Отключете тайната за стремглаво нарастване на Вашите онлайн продажби с помощта на социалните мрежи! Кажете сбогом на посредствените резултати. Нашият специален гост е тук, за да сподели своите познания за печелившата стратегия за социални мрежи, която ще изведе Вашия онлайн магазин на следващото ниво. Пригответе се да се вдъхновите и да откриете ключа към успеха в стимулирането на онлайн продажбите.

#

Обобщавайки 2022 г.: какво направи Paysera?

А, да, 2022 година. Това беше годината на нашия 18-ти рожден ден и ни донесе много нови разработки, уроци, промени и партньорства. Paysera продължава успешно да се движи в бурните води на fintech индустрията и нашият ангажимент да предоставяме най-добрите услуги на клиентите ни е капитанът зад щурвала. Нека поговорим за подробностите! 

#

Paysera представя нови дизайни на карти Visa!

Може би вече сте забелязали новите дизайни на карти Visa, които Paysera предлага. Би било трудно да не го направите, тъй като те определено се открояват! И така, как новият дизайн пасва на нашия процес на ребрандиране и защо и двата дизайна са толкова важни за нашата марка? На път сте да откриете!

#

Как да продавате успешно чрез маркетплейси?

Маркетплейсите дават възможност да предлагате продуктите си в няколко различни платформи едновременно и да достигате до повече клиенти онлайн. Те събират на едно място стоки и услуги от различни търговци и дистрибутори, което ги прави все по-предпочитани от купувачите. Или казано по друг начин - те са “моловете” на онлайн търговията.

#

Paysera се разширява в Грузия и получава първия си банков лиценз!

Казват, че новата година е ново начало. Но защо да чакаме 2023 година? 2022 все още не е приключила и ние сме развълнувани да обявим ново партньорство в още една държава – Грузия! Кажете "здравей" на Paysera Georgia – първата Paysera банка и първата дигитална банка в Грузия.

#

Какво е SEPA превод? Всичко, което трябва да знаете през 2022 г.

Вероятно и преди сте чували за SEPA преводи, но как всъщност работи системата? Как може да се открие европейска SEPA сметка в Paysera и защо си струва? Продължете да четете и научете всичко по въпроса!

#

Как да започнете онлайн бизнес в 5 стъпки

И така, решили сте да стартирате онлайн бизнес, но с огромното количество информация в интернет не сте сигурни откъде да започнете? В тази статия ще получите практически насоки от Audrius Lučiūna - съосновател на Paysera, експерт по електронна търговия и лектор в поредицата от онлайн курсове "Разговори за електронна търговия".

#

Как да открия набирателна сметка за регистриране на фирма?

Откриването на набирателна сметка е задължително условие при регистриране на фирма в България. С дигиталните услуги на Paysera, този етап от иначе дългия процес по учредяване на търговско дружество, може да бъде значително облекчен и улеснен. В редовете по-долу описваме как протича процедурата и как да спестите време и средства, избирайки Paysera.

#

Paysera празнува своя 18-ти рожден ден и фирмена култура!

Paysera вече официално навърши 18 години! Няма да се лъжем – сюрреалистично е, знаейки, че сме достигнали зряла възраст. По този специален повод искаме да споделим напредъка на Paysera през очите на нашите хора, които наблюдават пътя на компанията от доста време насам. Поздравете съоснователя и основния акционер на Paysera, Костас Норейка, както и Раса Груодит– ръководител на отдел "Продажби" на Paysera.

#

Как да защитите информацията за Вашата карта Paysera Visa?

Всички искаме да защитим информацията за нашата карта Visa по очевидни причини. Но понякога дори и най-внимателните хора нарушават бдителността си и откриват съмнителни преводи, направени от техните сметки. Ситуации като тази са стресиращи, меко казано. Добрата новина е, че винаги има начин да предотвратите това да се случи и дори да разрешите подобни ситуации. Независимо дали сте тук за инструкции за контрол на щетите или съвети за предпазни мерки, в тази статия ще намерите всичко.

#

Как да изградите електронен магазин от нулата?

“Как да изградя онлайн магазин?” е въпрос, който всеки ден си задават предприемачи от всякакъв мащаб. Независимо дали тепърва започвате с продажба на ръчно изработени гривни или управлявате магазин за търговия на дребно и искате да създадете повече канали за приходи, където има воля, има и начин."

#

Paysera Tickets променя логото си!

През март 2022 г. с радост споделихме с Вас новото лого на Paysera. Обещахме също още промени, както и да Ви държим в течение за това накъде се насочва нашата марка и спазваме обещанието си. Сега е моментът да разкрием обявяването на още едно ново лого, но този път – на Paysera Tickets. Нека поговорим за нашата визия, очаквания и какво представлява ребрандирането на Paysera Tickets.

#

Paysera представя "Разговори за електронна търговия"

Представете си следното: управлявате успешен онлайн магазин, който има устойчив растеж – не само защото имате успешна бизнес идея, но и защото сте запознати със съответните инструменти и техники. Но най-важното е, че сте част от подкрепяща общност от други онлайн предприемачи, които споделят своя опит и знания помежду си. В допълнение на това, получавате ексклузивни съвети и трикове от успешни предприемачи.

#

Получавайте плащания с карти в търговски обекти с POS терминал от Paysera

Плащането с карта в търговски обекти вече не е само удобство, а се превръща в задължително условие за по-бързо и лесно пазаруване. Потребителите предпочитат да разполагат с различни опции за безконтактно плащане - не само с карта, но и с помощта на часовник или смартфон. В следващите редове представяме основните причини да изберете POS терминал от Paysera.

#

Топ 5 на финансовите измами: били ли сте свидетели на някоя от тях?

Финансовите измами стават все по-сложни и все по-често жертвите предават парите си на измамниците по собствено желание – без хакерство или принуда. Paysera, водещ портал за платежни услуги в балтийските страни и международна финтех компания за ежедневно управление на финансите, непрекъснато обучава своите клиенти как да не станат жертва на измама. Прочетете кои са топ 5 на най-популярните трикове, които измамниците използват, за да получат парите Ви.

#

Как да открия Paysera сметка?

Много хора все още смятат, че откриването на банкова сметка е дълъг и сложен процес, свързан с чакане на опашка, хартиени документи и понякога дори такси. Е, не е нищо подобно, ако отваряте сметка в Paysera. Процесът е бърз, удобен и изцяло онлайн. Следвайте стъпките по-долу и си открийте нова сметка БЕЗПЛАТНО в същия ден.

#

СПЕЦИАЛНО ЛЯТО ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ МАГАЗИНИ: Как да увеличим продажбите през лятото и да бъдем продуктивни?

Лятото обикновено е по-спокоен и много по-бавен период за продажби за много от онлайн магазините. Тъй като купувачите прекарват повече време на открито, броят на клиентите намалява, а тези, които посещават магазина, често се чудят – да пазаруват или да спестяват за празниците? Ако Вашият електронен магазин също изпитва така наречения летен спад на продажбите, не се притеснявайте, не сте само Вие. Нека разгледаме по-подробно как можете да увеличите летните си продажби и да използвате летните месеци продуктивно, за да развиете бизнеса си.  

#

Нова услуга! Преводи за получаване на пари в брой

Тази дългоочаквана услуга вече е тук! От сега нататък всички клиенти на Paysera могат да нареждат преводи за получаване на пари в брой към Украйна на изгодни цени. Лесно, бързо и удобно. Очаквайте скоро още държави!

#

Как да изтегляте банкови извлечения от Paysera

В наши дни се изискват извлечения от банкова сметка по множество причини, като например отпускане на кредит, ипотека или дори кандидатстване за виза за пътуване. Въпреки че това често се превръща в едно от онези допълнителни неща, за които трябва да се притеснявате, Paysera е насреща, за да помогне. Изтеглянето на извлечения по Вашата Paysera сметка никога не е било по-лесно. Услугата е достъпна както чрез мобилното приложение на Paysera, така и чрез онлайн банкирането.

#

Как да изпратя пари към Украйна? 

Войната в Украйна ескалира всеки ден и държавата се нуждае от повече чуждестранна подкрепа, за да продължи да се бори. Един от начините, по които хората могат да помогнат, е като изпращат пари или към местни неправителствени организации, които след това ги предоставят на нуждаещите се, или директно към благотворителни организации в Украйна, или членове на семейства, останали в страната. 

#

Как да не бъдете заблудени от онлайн измамници 

Първоаприлски или не – онлайн измамниците не се шегуват. В Paysera непрекъснато се стараем да информираме клиентите си как да бъдат предпазливи и да избягват финансови измами. В този блог споделяме някои практически съвети, от които всеки потребител на Paysera може да се възползва, за да защити средствата си.

#

Paysera представя новото си лого!

Голяма новина! Днес, след 8 години, ние с гордост представяме първия и основен елемент от новата идентичност на Paysera – новото лого. Тази промяна отразява нашата визия за преминаване към супер приложение и бележи ново начало за компанията – по-свеж, по-модерен облик, който носи послание. И това е само първата от много други вълнуващи актуализации на марката, които сме планирали за тази и следващата година. 

#

Как да изпратя пари към Албания? 

Клиентите на Paysera вече могат да изпращат и получават албански леки (ALL), които стават част от дългия списък с валути, поддържани от Paysera. Продължете да четете и разберете как да изпълнявате преводи и да превалутирате парични средства на изгодни цени! 

#

10+ причини защо трябва да използвате Paysera

Спомняте ли си критериите, по които избрахте първата си банка? Избрахте тази, която родителите Ви използваха? Или може би сте получили безплатна карта в училище? Но може ли това да се счита за съзнателен избор? Нека да разгледаме 10-те най-често срещани причини, поради които хората откриват сметка в Paysera

#

Как да захраните своята Paysera сметка?

Има няколко различни начина, чрез които можете да захраните своята Paysera сметка. От депозиране на пари в брой до нареждане на банков превод – всички те са изброени в тази публикация. Продължете да четете, за да научите повече.

#

НОВО! Кредити през мобилното приложение на Paysera

Paysera вече предлага достъп до кредити в мобилното приложение. Можете да разглеждате и сравнявате различни оферти само с няколко клика! 

#

Разлики между мобилната и десктоп версия на Paysera

Изпозвате основно приложения на своя мобилен телефон или сте привърженик на ползването на настолни компютри? С Paysera всяка от двете опции е в помощ за ежедневното управление на Вашите финанси, но има някои разлики между нашето онлайн банкиране и мобилно приложение, които всеки клиент трябва да знае. Продължете да четете, за да ги откриете.  

#

Как да планирате плащания в мобилното приложение на Paysera?

В каква степен разчитате на паметта си? Опитвате се да си спомните рождените дати на членовете на семейството? Убедени сте, че никога няма да забравите годишнини? Какво ще кажете за крайните срокове за плащане на сметките? Наем? Кредити и лизинг? Не напрягайте паметта си с мисли за пари – планирайте плащанията в мобилното приложение на Paysera и си позволете да забравите неща, които всъщност нямат толкова голямо значение!

#

Как да използвате 02.02.2022 г. и подобни дни, за да увеличите продажбите си?

Хората обичат специалните дати. Петък 13-ти, 11-ти ден от 11-ия месец и т.н. Скоро ще отбележим датите 02.02.2022 г. и 22.02.2022 г., които действително изглеждат вълшебни и може да се използват творчески за насърчаване на Вашия онлайн бизнес. 

#

Paysera сметка за спестявания: какво е това и как да я ползваме?

Спестяването може да бъде трудно. Така е дори ако спестявате за нещо, което наистина желаете – нов дом, кола или просто бягство през уикенда. Ние се стремим да направим този процес по-лесен. Използвайте Paysera сметка за спестявания, планирайте плащания и постигнете целите си за нула време!

#

Не използвате своята Paysera сметка? Ето как можете да я закриете

Съжаляваме, че ни напускате. Но ако трябва – ето как можете да закриете своята сметка в Paysera и какви действия трябва да предприемете преди това.

#

НОВО! Paysera стартира страница за състоянието

Една от новогодишните резолюции на Paysera за 2022 г. е по-добрата комуникация с нашите клиенти. В изпълнение на това обещание Ви представяме страницата за състоянието на Paysera.

#

Ето какво планира Paysera през 2022 г.

От супер приложение до виртуални карти – вижте предстоящите нови функции за клиентите и партньорите на Paysera през 2022 г.

#

Продадено злато чрез Paysera на стойност четири милиона евро

През последната година Paysera интегрира възможността за закупуване, изпращане и обратна продажба на реално физическо инвестиционно злато чрез мобилното приложение на Paysera за всички свои потребители. Оттогава чрез приложението е закупено злато на стойност 4 милиона евро, което го прави не само чудесно средство за съхранение на фиатни пари, но и автентичен и необвързан с времето подарък. 

#

НОВО! Приложението на Paysera вече е достъпно и на Apple Watch! 

Коледа пристигна по-рано тази година за потребителите на мобилното приложение на Paysera на iOS. Закриваме 2021 г. с една дългоочаквана функция – приложението Paysera за Apple Watch. Проверявайте баланса си и последните транзакции директно на ръката си по всяко време.

#

Как да бъдете свой собствен счетоводител? 5 съвета за по-добро управление на парите

На 10 ноември бе отбелязан Международния ден на счетоводството. Много от нас трябва да бъдем свои собствени счетоводители през повечето време и затова решихме да споделим няколко съвета, които улесняват ежедневното управление на финансите!

#

Как да се подготвим за продажбите на Черния петък през 2021 г.? 10 съвета за електронните магазини

Традиционно продажбите на Черния петък заливат Интернет и физическите магазини в края на есента. През 2021 г. Черният петък се пада на 26-ти ноември, но в действителност акцентът на целият период от началото на ноември е свързан с предколедните отстъпки и пазаруването. Тъй като много държави все още имат по-строги правила за физическите магазини, основните продажби в Черния петък се очакват отново да се реализират онлайн.

#

Как да изпратя пари в чужбина?

Много хора и фирми, търгуващи с Полша, се опитват да намерят най-добрите начини за трансфер на парични суми, без да губят нито средства, нито време. Много хора изпращат пари до Полша чрез Paysera, която, благодарение на местните партньори, може да осигури не само изгодни валутни курсове за обмяна на евро в местната валута злоти, но и бързи и лесни плащания. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено как може да се изпълняват подобни парични преводи.

#

Как да спестите пари от онлайн обмяна на валута?

За мнозина идеята за обмяна на валута се асоциира със загуби, такси и установяване на много по-изгоден курс точно зад ъгъла, когато вече е твърде късно. Но не трябва да е така! Обмяната на валута онлайн може да Ви спести време, пари и проблеми. Нека да разгледаме какво може да предложи Paysera.

#

Какво представлява SWIFT (BIC) кодът?

SWIFT кодът (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Общество за световна междубанкова финансова телекомуникация) представлява код, който се използва за идентифициране на държавата, банката и банковия клон на получателя на парични средства, в който е регистрирана сметката. SWIFT кодът на Paysera е EVIULT2VXXX и е един и същ за всеки клиент на Paysera. Този код често се изисква при извършване на международни преводи.

#

Как да получа карта Paysera Visa?

Paysera с удоволствие представя на своите клиенти безконтактни дебитни карти, които са съвместими с Google Pay и Apple Pay и може да се ползват по цял свят. В този блог ще обясним как да получите карта Paysera Visa и ще отговорим на някои от най-често срещаните въпроси.

#

Топ 10 въпроса относно получаването на онлайн плащания

По време на първите стъпки в бизнеса с електронна търговия възникват много въпроси. Но не е бизнес, ако не продавате нищо, нали? Paysera помага на хиляди електронни магазини да получават плащания от клиенти по целия свят. И сега ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно обработката на онлайн плащания!

#

Безопасно ли е да плащате онлайн чрез Вашата банка?

Много от нас са били в ситуацията, когато постоянно проверявате джобовете си, страхувайки се Вашата платежна карта да не бъде изгубена или открадната. Случаите, когато измамници купуват нещо онлайн или във физически магазини, ползвайки откраднати карти или данни за карти, са редки, но не и невъзможни. Онлайн банкирането обаче изглежда е един от най-безопасните начини за плащане на Вашите покупки в електронните магазини. Всички данни за вход в системата са запаметени от Вас и често това изисква допълнителни потвърждения, получени чрез SMS или приложения за генериране на код.

#

Paysera стартира своята услуга по иницииране на плащания в Румъния!

Отсега нататък онлайн търговците от Румъния или предприемачите, ориентирани към румънския пазар, могат да използват услугата по иницииране на плащания на Paysera (УИП), за да приемат онлайн плащания от своите купувачи. Счита се, че тази услуга още повече ще ускори тенденциите за онлайн пазаруване в Румъния - един от най-бързо развиващите се пазари за електронна търговия в ЕС.

#

Можете да добавите картата Paysera Visa към Google Pay чрез мобилното приложение на Paysera

Мобилните плащания скоро ще бъдат абсолютна норма за болшинството от клиентите на Paysera. Вече можете да добавите Вашата карта Paysera Visa към Google Pay директно от мобилното приложение на Paysera, без дори да разполагате с приложението Google Pay.

#

Електронна търговия: Как местен IBAN в България и Румъния може да Ви спести пари?

Все повече компании, които имат бизнес в сферата на електронната търговия в страни като България, Румъния или Унгария, установяват ползите от наличието на местен IBAN, наричан още BG IBAN, RO IBAN или HU IBAN. Местната IBAN сметка не само спестява пари на компаниите, когато търгуват на тези пазари, но също така може лесно да бъде открита чрез fintech компании като Paysera.

#

Какво представлява отвореното банкиране, PSD2 и услугата по иницииране на плащания?

Но за да бъде прецизни – PSD2 е просто ревизирана директива на ЕС относно платежните услуги. Тази директива позволява услуги като отворено банкиране – сигурно споделяне на данни между финансови институции чрез използване на интерфейс за приложно програмиране (API). Накратко - PSD 2 е името на регламент на ЕС, а отвореното банкиране е услуга за споделяне на данни.

#

Мобилното приложение на Paysera е достъпно в Huawei AppGallery

Добри новини за потребителите на Huawei телефони – мобилното приложение на Paysera може да бъде изтеглено от Huawei AppGallery.

#

Paysera предлага плащания в онлайн магазини чрез Revolut

Отсега нататък електронните магазини, които използват услугата по иницииране на плащане на Paysera за обработка на онлайн плащания, ще предлагат на своите клиенти и опцията да заплащат за стоки или услуги чрез Revolut.

#

Какво представлява порталът за плащания и как да изберем такъв?

Порталът за плащания е услуга, която позволява на клиентите да плащат в онлайн магазини, а магазините - да получават плащанията. Има определени критерии, които трябва да се вземат предвид, когато се избира най-подходящият платежен партньор за електронен магазин.

#

Paysera стартира денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език

От 1 март клиентите на Paysera ще могат имат връзка с клиентска поддръжка на английски език денонощно (24/7). Консултациите ще се извършват чрез телефон, имейл и функцията за чат на живо в уебсайта.

#

Как да изпълнявате плащания към бюджета в България и Румъния от Paysera сметка

Знаете ли, че чрез Paysera можете да плащате данъчните си задължения към държавния бюджет както в България, така и в Румъния? Ако не - имаме добри новини за Вас. Прочетете тази статия, за да научите всичко за бюджетните плащания чрез Paysera.

#

Съвместна сметка за двойки - следващата стъпка във Вашата връзка

Как да споделяме разходите без тези така неудобни напомняния за пари? Прочетете за съвместните сметки за двойки, заявки за електронни пари и други начини за управление на общите финанси в ранните етапи на връзката.

#

Най-важните функции на мобилното приложение на Paysera през 2021 г. - как да не пропуснете нещо?

От колко от най-новите функции на мобилното приложение на Paysera, въведени през 2020 г., се възползвате? И кои са най-очакваните, които тепърва ще обявяваме през 2021 г.? Имаме по нещо за всеки!

#

Какво представлява SEPA превод? Разликата между SEPA и SEPA Instant

На ежедневен език и когато разговаряме с клиенти, ние обясняваме плащанията чрез SEPA като редовен превод в евро, а SEPA Instant - като спешен превод в евро. Но всъщност какво е SEPA превод? И по какво се различава от SEPA Instant?

#

Apple Pay вече с Paysera Visa!

Добра новина за всички фенове на Apple - картите Paysera Visa вече са съвместими с Apple Pay. Това беше едно от най-често срещаните питания от нашите клиенти и не можехме да го игнорираме. За тези, които вече знаят какво да направят - заглавието вероятно е било напълно достатъчно, за да започнете да ползвате услугата. За останалите - продължете да четете.

#

Какво представлява инфлацията и как да защитите парите си?

Още преди пандемията от COVID-19 слуховете за икономическа криза, инфлация и общ финансов спад се разпространяваха широко по цял свят. Поради тази причина хората постоянно търсят различни начини да защитят стойността на парите си в дългосрочен план.

#

От сезонни билети (карти) до профили на купувачи – чудесна новина за любителите на събития!

Системата за продажба на билети за събития Paysera Tickets стартира 4 нови функции, които ще бъдат от полза както за организаторите, така и за посетителите на събития. Всичко това - без допълнителни разходи.

#

ЗЛАТОТО вече е тук! Купувайте злато онлайн чрез Paysera

Темата за търговията със злато е активна в новините през последните няколко месеца. Цената на златото се увеличава ежедневно, а продажбите му нарастват поради опасения от икономическа криза. Ето защо се радваме да предоставим на всички наши клиенти възможността да купуват злато онлайн.

#

Защо моята Paysera сметка е блокирана или ограничена?

Този въпрос често се обсъжда в различни форуми, както и в социалните мрежи, затова решихме да Ви дадем някои идеи за това защо се налага Paysera сметката на някои лица да бъде блокирана или ограничена.

#

Как да се уверите, че разговаряте с Paysera, а не с телефонни измамници?

Съвременните измамници могат да звучат много професионално - те може да говорят учтиво и да звучат изтънчено, да знаят името Ви и дори да Ви пожелаят приятен ден, след като Ви ограбят. Но не позволявайте да Ви заблудят!

#

Захранване на сметка с ePay.bg

Вече можете да можете да захраните своята Paysera сметка и с партньорството на ePay по някой от следните 3 начина: в брой на касите на EasyPay, чрез микросметка в ePay и на банкомат чрез B-Pay.

#

Броят на електронните магазини се увеличава по време на карантината

След обявяването на повсеместна карантина, много компании трябваше да се прехвърлят към сектора на електронната търговия. Вярваме, че това създава страхотни възможности, които ще помогнат на фирмите и икономиката в дългосрочен план.

#

Събития по време на карантината: Анулирай? Отложи? Адаптирай!

Няма съмнение, че световната карантина промени коренно плановете на много изпълнители, посетители и организатори на събития. И да, може да звучи невъзможно, но може би Вашето събитие може да се проведе онлайн?

#

Не, не е късно да създадете електронен магазин!

Тъй като изглежда, че карантината няма да приключи скоро, дори и най-традиционните собственици на физически магазини започнаха да прехвърлят услугите си към различни онлайн платформи. Колкото и клиширано да звучи - по-добре късно, отколкото никога! И да, доста е късно, но не е прекалено късно.

#

2019 – година на много постижения, нови услуги и функционалности

Изминалата година бе изпълнена с новости както в нашите услуги, така и по отношение на успехите, които реализирахме.

#

Мобилното банкиране на Paysera

С развитието на новите технологии нашите мобилни телефони се превърнаха в неразделна част от ежедневните ни активности. Същото се случва и с нашите банкови сметки. Нека ви разкажем повече за мобилно банкиране на Paysera и неговите предимства.

#

Управление на фирмени разплащания с Paysera

Във време на глобализация, почти всяка компания има нужда да извършва плащания към партньори, било то в страната или в чужбина. Ние от Paysera им помагаме, като им предлагаме дигитални платежни услуги, които спестяват не само време, но и средства.

#

Ползите, които носим на българските потребители при излъчване на международни преводи

Много компании и физически лица изпитват затруднение при излъчването на международни парични преводи от България. Ние от Paysera им помагаме да извършват разплащания без каквито и да било притеснения.

#

Кои сме ние?

Paysera е компания с 15 годишна история и опит в предоставянето на дигитални платежни услуги на компании и физически лица по целия свят. Кои сме ние от Paysera България? Научете повече за нас и услугите ни!