Управление на фирмени разплащания с Paysera



Във време на глобализация, почти всяка компания има нужда да извършва плащания към партньори, било то в страната или в чужбина. Тъй като стандартните банкови сметки са основно в една единствена валута, на компаниите, които извършват или получават плащания от партньори в чужбина, се налага да разполагат с различни сметки за различните валути. Това не само звучи, но и наистина е скъпо. В допълнение, процесът по управление на платежните операции става значително по-сложен и времеемък.

Ние от Paysera искаме да помогнем на всички български и международни компании да намерят решение на този проблем, като им предлагаме дигитални платежни услуги, които спестяват не само време, но и пари. Желаеш да научиш повече? Прочети статията ни до край.

Фирмена сметка

Нашата цел е да предоставим максимално удобни и изгодни платежни услуги както на компании, така и на физически лица. Ето защо, предоставяме на всички вас напълно безплатна дигитална фирмена сметка - еквивалент на стандартна банкова сметка. Фирмената Paysera сметка поддържа 30 различни валути едновременно, което прави управлението на фирмените финанси по-лесно и бързо, и разбира се, с по-ниски разходи. Фирмената сметка разполага не с един, а с два виртуални персонални IBAN-а - български IBAN за лесно и бързо получаване на плащания от България и IBAN в EUR за удобно получаване на плащания в евро от ЕИЗ. Сметката в платформата позволява всяка компания или физическо лице сами да определят и управляват лимитите си по всяко време, така че да имат пълен контрол върху своите операции.

#

Местни и международни преводи

От фирмената сметка компании могат да извършват както местни, така и международни разплащания с минимални разходи. Таксата за превод в евро е само 0,15 EUR, а таксата за преводи във всички други валути - 7 EUR. Местни преводи в BGN също са възможни като цената е не повече от 1 BGN. Като потребители на Paysera, компаниите могат да се възползват и от незабавни преводи в EUR, които се получават от отсрещната страна за по-малко от 10 секунди!
Да, можете не само да изпращате, но и да получавате преводи по Paysera сметката. Компаниите могат да получават входящи преводи във всички поддържани валути без ограничения. За входящите трансфери отново прилагаме своята политика за минимални разходи от страна на клиента. Благодарение на това, всички входящи трансфери в EUR, BGN и RON са без такса както за компании, така и за физически лица. За останалите валути таксата, която се начислява, е не повече от 2 - 3 EUR.

Упълномощаване на 3-ти лица

Знаем, че собствениците на бизнеси са заети хора, ангажирани с развитието на своя бизнес. Ето защо, ви предоставяме възможност да упълномощите други лица като счетоводител или финансов директор, които да управляват фирмената ви сметка. Можете да избирате между различни нива на права, като права за следене на извлечение по сметката, права за подписване на плащания или пълни права за работа със сметката.

Допълнителни функционалности и услуги

В този високотехнологичен и модерен свят не е достатъчно да имате единствено фирмена сметка. Затова ние от Paysera желаем да ви предоставим няколко допълнения. Едно от тях е безплатното онлайн и мобилно банкиране, достъпно по всяко време и от всяко място, с което можете да следите своите фирмени финанси, когато желаете.

#

Имате онлайн магазин? Имаме нещо и за вас. Paysera предлага и услуга за получаване на плащания чрез карти, банков превод и много други, която е свързана директно с фирмената ви сметка. По този начин ще получите всичките си плащания във валутата, която желаете в момента на тяхното изпълнение. Ако имате нужда от пари в брой, можем да ви предоставим платежна карта Visa в EUR, с която да плащате и теглите пари без да плащате високи такси.

Надяваме се, че сте научили повече за това как Paysera може да ви помогне в управлението на фирмените ви финансите. Продължете да следите нашия блог за повече подробности за нашите услуги и ползите, които те носят.