Всички категории

Paysera празнува своя 18-ти рожден ден и фирмена култура!

#
Paysera вече официално навърши 18 години! Няма да се лъжем – сюрреалистично е, знаейки, че сме достигнали зряла възраст. По този специален повод искаме да споделим напредъка на Paysera през очите на нашите хора, които наблюдават пътя на компанията от доста време насам. Поздравете съоснователя и основния акционер на Paysera, Костас Норейка, както и Раса Груодит– ръководител на отдел "Продажби" на Paysera.

Костас Норейка, съосновател и основен акционер на Paysera

#

Докато създавахте Paysera, какво бъдеще си представяхте за нея?
Първоначално нашата визия беше да стартираме много различни проекти, свързани с Интернет, които биха били от полза за нашите клиенти. Тогава обмисляхме различни услуги чрез отделни канали, но в крайна сметка решихме да се върнем към идеята за супер приложение. Предоставянето на най-добрите услуги на крайните потребители обаче винаги е било нашата основна цел.

Какво бихте пожелали за рождения ден на себе си, Paysera и нейните служители по този специален повод?
В компания, достигнала зряла възраст, е важно да се запазят принципите на растеж и развитие. Желанието ми е компанията да не се превръща в бавна и застояла корпорация. Вместо това Paysera трябва да запази бързата и ориентирана към качеството структура, която е често срещана сред малките компании, но с възможността да го прави в по-голям мащаб.
Що се отнася до служителите, пожеланието ми е да продължат да споделят ентусиазъм и предложения как можем заедно да подобрим Paysera, за да създадем още по-приятна работна среда.

Раса Груодит, ръководител на отдела за продажби на Paysera

#

От колко време работите в Paysera?
Тази година ще станат вече 10 години.

Какво беше да започна работа в Paysera?
Пътят ми започна бавно, а финансовият сектор беше нов и неизследван за мен. Откакто станах част от екипа, броят на служителите започна бързо да расте. Всъщност през тези 10 години Paysera се разрасна толкова много, че се местихме 3 пъти.

Първоначално работех в Paysera като администратор и тогава приблизителният брой на служителите беше 50, а колегите ми бяха приятелски настроени.

Въпреки това не останах дълго в ролята на администратор, тъй като жадувах за повече предизвикателства. Така попаднах на работа в търговския отдел като мениджър продажби и въпреки че не можех да си се представя там преди, поех риска и започнах да работя с нашите бизнес клиенти. Не ми отне много време да разбера, че съм на правилното място - работата и намирането на решения с различни по тип хора беше изключително възнаграждаваща.

В крайна сметка се появи следващата възможност – този път станах ръководител на целия отдел „Продажби“. Изпитвам благодарност към всички предишни ръководители на отдела за това, че успях да науча толкова много от тях!

Като цяло всеки етап от моето пътуване в Paysera имаше своите предизвикателства, но не и без сладки награди.

Какво оценявате най-много в работата си в Paysera и защо?
Определено хората. Те са, винаги са били и винаги ще бъдат тези, които създават стойност, когато общуваме с нашите клиенти и партньори. Също така хората са тези, които създават нови продукти и поддържат позитивна работна среда.

Какво бихте пожелали на Paysera и нейните служители?
Без значение с какви предизвикателства може да се сблъска Paysera, пожелавам на Paysera винаги да следва една проста истина – няма проблеми, а за всико има решение.

Що се отнася до служителите - на тях им пожелавам да останат фокусирани върху общите цели.

Нека отбележим няколко факта…

За 18 години Paysera се превърна в глобален бизнес, който обединява служители от различни култури чрез споделената цел да намерят най-добрите решения във финтех индустрията.

Ето няколко факта за нашето глобално семейство Paysera:

  • Paysera работи в 18 държави. 18 години – 18 държави. Съвпадение? Едва ли!
  • Над 400 служители по целия свят и търсим още!
  • 3 континента – Европа, Азия, Африка. И все още не сме приключили!

Свързани статии

#
Общност

Какво е да работиш в Paysera като родител?

Работещ родител ли сте? Или може би със страх очаквате да станете такъв? В Paysera около 50% от служителите, включително тези на ръководни позиции, са не само страхотни колеги на работа, но и горди родители у дома. Ето защо, в отговор на предстоящите Дни на майките и бащите, интервюирахме някои от тях и ги попитахме за техния опит в намирането на перфектния баланс между работа и личен живот, когато работят в сферата на технологиите. 

#

Paysera представя новото си лого!

Голяма новина! Днес, след 8 години, ние с гордост представяме първия и основен елемент от новата идентичност на Paysera – новото лого. Тази промяна отразява нашата визия за преминаване към супер приложение и бележи ново начало за компанията – по-свеж, по-модерен облик, който носи послание. И това е само първата от много други вълнуващи актуализации на марката, които сме планирали за тази и следващата година. 

#
Общност

Кратка история на литовските финтех иновации

За да отбележи 16-тия рожден ден на Paysera, главният изпълнителен директор на компанията, Витенис Моркунас, прави преглед на кратката, но богата история на финтех технологиите в Литва. От първите разплащателни карти до първите опити за търгуване с физическо злато онлайн – всичко се вписва в период от не повече от 30 години.