Всички категории

Как да планирате плащания в мобилното приложение на Paysera?

#
В каква степен разчитате на паметта си? Опитвате се да си спомните рождените дати на членовете на семейството? Убедени сте, че никога няма да забравите годишнини? Какво ще кажете за крайните срокове за плащане на сметките? Наем? Кредити и лизинг? Не напрягайте паметта си с мисли за пари – планирайте плащанията в мобилното приложение на Paysera и си позволете да забравите неща, които всъщност нямат толкова голямо значение!

Планирайте плащания в мобилното приложение

Можете да зададете всички видове плащания да се извършват от Вашата сметка всеки месец, седмица или дори всеки ден . Влезте в приложението на Paysera, докоснете "Преводи" в менюто в долната част на екрана, след което изберете "Периодични плащания".

Създайте ново периодично плащане, като докоснете знака плюс, изберете типа плащане (например "Банков превод"), задайте периода на планирано изпълнение (например "Месечно"), изберете точния ден от месеца и въведете данните за получателя и сумата на превода.

Можете да редактирате периодичното плащане, както и да го преустановите или заличите по всяко време.

#

Алтернатива – шаблони за по-бързи плащания

Ако обаче сте донякъде предпазливи по отношение на предварителното планиране на плащания и желаете да имате пълен контрол върху бутона "Изпрати" – възползвайте се от предлаганата от нас опция за шаблони за плащания.

Можете да запазвате шаблони за Вашите редовни плащания, така че всеки път, когато трябва да наредите даден превод, може да ползвате шаблоните – те са лесни за намиране и изискват само преглед и потвърждение.

За да създадете шаблон, влезте в мобилното приложение на Paysera и докоснете "Преводи". В горната част на екрана изберете "Създаване на нов шаблон". Задайте име на шаблона и добавете данните на получателя, както и обичайната сума на превода. Довършете създаването на шаблона. Все още няма да бъде извършен никакъв трансфер – Вашият шаблон просто ще бъде запазен за бъдеща употреба и може да бъде намерен и редактиран по всяко време, като отидете в меню "Преводи".

Ако е нужно, можете да пренаредите реда на шаблоните, така че най-често използваните да бъдат най-отгоре.

Можете, също така, да намерите наскоро извършен превод във Вашата история на преводи, да го докоснете и да изберете да го запазите като шаблон.

#

Планираните плащания, наречени още "Периодични плащания", са не само удобен инструмент за управление на парите Ви, но също така могат да Ви помогнат да избегнете просрочване на задължения. Създайте си навик да плащате сметките си навреме, точно когато бъдат получени, като първа стъпка към спестяването на пари или по-отговорното им управление.