Всички категории

Как да използвате функцията QR код на Paysera за плащания?

How to use the Paysera QR code feature for payments?
Вероятно сте забелязали онези квадратни изображения, наподобяващи баркодове, срещащи се в ресторанти или търговски центрове? Наричат се QR кодове. Но знаете ли, че те служат не само за проверка на менюта или достъп до информация? В тази публикация в блога ще покажем как можете да ги използвате за изпращане и получаване на плащания.

QR произлиза от "quick response" („бърз отговор“), подчертавайки възможността за бързо разчитане на кода. С Вашия смартфон можете да сканирате даден QR код и той да Ви отведе до различни източници, като уебсайт, отстъпки и информация за контакт.

Говорейки конкретно за QR функцията на Paysera, с помощта на нашето мобилно приложение можете да извършвате плащания и да имате достъп до свой собствен уникален код за получаване на парични средства.

Ако не сте човек, който обича да рови из портфейла си за банкноти или за данните за карта, това може да е идеалната функция за Вас. С QR плащанията процесът е рационализиран – просто сканирайте предварително генерирания QR код, съдържащ цялата необходима информация за плащане.

How does the QR feature on Paysera work?

Какво представлява плащане с QR код и как работи?

Най-общо казано, QR кодовете имат много предимства. Нека разгледаме някои ключови предимства, които се отнасят особено за QR плащания със сметка в Paysera.

 • Бързина. Както споменахме по-рано, можете да изпращате или получавате средства незабавно. Всичко, от което се нуждаете, за да изпратите средствата, е QR код на получателя – няма нужда да попълвате данни за банков превод.
 • Достъпност. Не е нужно да търсите пари в брой или физическа банкова карта.
 • Съвместимост. Независимо дали използвате смартфон, таблет или специален скенер, QR кодовете работят перфектно на различни устройства. Тази гъвкавост гарантира, че те са подходящи за широк набор от варианти на плащане.
 • Подходящ за фирми. Можете да използвате QR функцията на Paysera както от Вашата лична, така и от фирмената сметка. Например, ако управлявате магазин, Вашите клиенти могат да плащат дори по-бързо с помощта на QR кода. Само не забравяйте, че те трябва да имат акаунт в Paysera, за да могат да се възползват от тази услуга.

Какви са предимствата на функцията QR код на Paysera?

Няма да струва нищо на платеца. Ще има обаче малка такса за обработка на плащане с QR код, приложима за търговеца.

Колко време отнема плащането да стигне до получателя?

Плащанията с QR код достигат до получателя моментално.

Ако искате да платите с QR код

 1. Влезте в акаунта си чрез мобилното приложение на Paysera;
 2. В горния десен ъгъл докоснете иконката за QR;
 3. В секцията Сканирай код ще можете да сканирате QR кода, където искате да изпратите парите или да докоснете Избор от галерия, за да качите от галерия;
 4. Въведете сумата, която желаете да изпратите, и потвърдете.
How to send money with the Paysera QR payment feature?

Ако искате да получите плащане с Вашия QR код

 1. Влезте в акаунта си чрез мобилното приложение на Paysera;
 2. В горния десен ъгъл докоснете иконката за QR;
 3. Докоснете Моят код;
 4. Покажете го на друг потребител на Paysera или докоснете Споделяне, за да го изпратите на Вашите контакти.
How to accept payments with the Paysera QR payment feature?

Готови ли сте да опитате?

Както се казва: „Да видиш, значи да повярваш“. Ако тази функция Ви харесва, защо не я изпробвате и видите колко лесно може да бъде всичко? Това може да бъде идеалното решение за възстановяване на средства на приятел или за управление на плащания за Вашия бизнес.

Свързани статии

#

Как да проверите статуса на превод в Paysera?

Винаги трябва да имате възможност да проследявате парите си, когато правите превод - в това няма съмнение. Ето защо, за да гарантираме прозрачност, Ви предоставихме възможност да проверявате състоянието на паричните си средства по всяко време. Както скоро ще откриете, проследяването на Вашите средства с Paysera е бързо, лесно и удобно.

#
Функции

Как да отмените превод в Paysera?

Направили сте грешка и трябва да отмените превод? Тези ситуации могат да бъдат силно стресиращи, особено ако не знаете правилните стъпки, които да следвате. За щастие, след като прочетете тази публикация в блога, ще знаете точно какво да направите, когато трябва да анулирате превод в Paysera.

#

Как да възстановите средства по превод чрез Paysera?

Може да не знаете това, но с Paysera е по-лесно да възстановите сума, отколкото си мислите. Независимо дали сте юридическо или физическо лице, статусът Ви не ограничава Вашата гъвкавост. Каквато и да е причината, поради която трябва да наредите възстановяване на сума, може да разчитате на нас.