Всички категории

Как да получа карта Visa?

get Paysera Visa card
Paysera с удоволствие представя на своите клиенти безконтактни рязплащателни карти, които са съвместими с Google Pay и Apple Pay и може да се ползват по цял свят. В този блог ще обясним как да получите карта Visa и ще отговорим на някои от най-често срещаните въпроси.

Предимства на платежната карта Visa 🤩

Visa карта. Paysera предоставя дебитни карти Visa, които са международно признати. С картата можете да теглите пари от всеки банкомат, който приема карти Visa, или да я свържете с PayPal, Amazon и др.

Мобилни плащания. Картата Visa е съвместима с Apple Pay, Google Pay и Samsung Pay. Добавете я и изпълнявайте безпроблемни безконтактни плащания. 

Управление чрез приложението. Чрез мобилното приложение можете лесно да поръчате, управлявате и замразите (ако е нужно) картата. 

Карти за тинейджъри. Можете да поръчате допълнителна карта за друг притежател на сметка в Paysera на възраст над 14 години. Прочетете повече >
get Paysera Visa card

Кой може да получи карта Visa? 

Картата Visa може да бъде поръчана единствено от напълно идентифицирани жители на държава от Европейската икономическа зона (ЕИЗ).

Основният картодържател трябва да има навършени поне 16 години. Ако обаче желаете да откриете сметка на тази възраст, ще Ви е необходимо официално съгласие от Вашите родители/настойници, което може да включва подписване на документи с електронен подпис, предоставяне на данни за паспорт или провеждане на видео разговор за идентификация. 

Как да поръчам карта Visa? 💳

Картата може лесно да бъде поръчана чрез мобилното приложение на Paysera. Вижте видео за това как да го направите тук 👇

Къде може да бъде доставена картата Visa? 

Това е един от най-често срещаните въпроси относно платежната карта Visa. Карти Visa могат да се доставят само до държави от Европейската икономическа зона на жители на ЕИЗ, които имат достатъчно средства по тяхната сметка, за да покрият таксата за картата и таксата за доставка.

Това се дължи на факта, че нашият издател на картите е компания от Европейския съюз и това е тяхно условие, наложено поради определени правни съображения. 

Какви такси се прилагат за карта Visa?

За поръчването на карта Visa може да бъде начислена такса от 3 до 10 EUR, а след това от нея всеки месец ще се удържа такса от 0,75 EUR.

Какъв вид доставка трябва да избера? 

Платежната карта е като документ, който съдържа чувствителна информация, затова трябва отговорно да избирате вида на доставката. Винаги препоръчваме на клиентите да избират доставка с възможност за проследяване (като например TNT), така че да можете да следите движението на Вашата пратка.

Когато избирате доставка с опция за проследяване, заплащате по-висока сума, но така можете да бъдете спокойни, че картата ще Ви бъде предадена и няма да бъде изгубена по пощата, както понякога се случва.

get Paysera Visa card

...и още съвети & факти, които може би не знаете! 

⚠️Бъдете внимателни. Не се ангажирайте с трети лица, които обещават да Ви предоставят картата извън страните от ЕИЗ. Когато споделяте личната си информация с трети страни, рискувате да станете жертва на финансови измами или самоличността Ви да бъде открадната и използвана за злонамерени цели. 

📬 Доставка. Ние не носим отговорност за доставката на картите. Ако не сте избрали доставка с проследяване, няма да можем да окажем съдействаме да бъде установено защо, къде и кога картата Ви евентуално е изгубена.

🗂 Отделна сметка. Сметката на карта Visa е отделна от разплащателната Ви сметка. Тя Ви позволява да управлявате по-добре парите си и да не се притеснявате за всичките си средства в случай, че картата ви се изгуби или бъде открадната. Само не забравяйте да я захраните, за да може да я използвате!

💶 Сметка в евро. Валутата на картовата сметка е евро. Ако плащате в други валути, сумите ще бъдат превалутирани при плащане и може да бъдат наложени такси. 

🔵 Цветове. Когато поръчвате карти, можете да избирате между няколко различни цвята - оранжево и синьо за физически лица, по-тъмни нюанси - за притежатели на фирмни акаунти. 

📲 Мобилно приложение. Използвайте мобилното приложение на Paysera, за да проверите ПИН кода на Вашата карта, да я замразите или блокирате, ако е необходимо, да преведете пари към и от сметката на картата и др.