Всички категории

9 задължителни AI инструмента за успех в електронната търговия

Best machine learning and AI tools for e-commerce and brand voice
Дискусиите относно изкуствения интелект и AI инструментите за уебсайтове за електронна търговия стават все по-интензивни. Сега е най-добрият момент да се научите как да го използвате и да надминете конкурентите си в бизнеса с онлайн търговия. Има много опции, така че нека обсъдим най-добрите AI инструменти за електронна търговия, които ще оптимизират Вашия процес.

Препоръчано от експерт по електронна търговия

Инструментите за изкуствен интелект, цитирани в тази публикация в блога, бяха препоръчани от Audrius Lučiūnas, съосновател на Paysera и експерт по електронна търговия, който сподели знанията си за бизнеса с онлайн търговия и успешните маркетингови усилия по време на уебинарите Разговори за електронна търговия. С други думи, това са най-добрите AI инструменти за електронна търговия, тествани и одобрени от някой, който работи в сферата от доста време. Нека да започнем!

copy.ai – генератор на съдържание

Няма нужда да пишете текстове от нулата за Вашия уебсайт, блогове, реклами, имейл кампании, публикации в социални мрежи и други формати!

Изберете типа текст, посочете Вашата марка, предоставете кратко описание на услугата и copy.ai ще генерира перфектния текст за Вас. Просто го копирайте и го използвайте.

Между другото, този инструмент може да генерира текст и на други езици, но работи най-добре, когато първоначалните параметри са зададени на английски. Можете да видите флаг в горната част, където можете да посочите, че ще въведете данните на английски, но искате да получите текста на друг език.

copy.ai is an AI tool that generates specific content for your brand

deepl.com – превод на текст

Ако copy.ai не създава достатъчно висококачествен текст на друг език, можете да генерирате съдържанието на английски. След като генерирате съдържанието на английски, можете да използвате инструменти за автоматичен превод, за да го преведете на предпочитания език.

Deepl превежда езици директно и го прави по-добре от Google Translate. Този инструмент е безплатен и можете да го инсталирате на компютъра си като програма.

Deepl provides high-quality text translation using artificial intelligence and machine learning

generated.photos – генератор на лица

Ако искате да използвате лица на хора във Вашите реклами в социалните мрежи или друго съдържание, можете да го направите с generated.photos. Този инструмент ще генерира лица с възрастта, расата и пола, които предпочитате.

Тъй като тези хора реално не съществуват, никой никога няма да предяви претенции към Вас.

generated.photos is popular among other AI tools for creating photos of non-existing people for e-commerce store

scribehow.com – генератор на ръководство стъпка по стъпка

С scribehow.com можете да създадете ръководства стъпка по стъпка за Вашите клиенти в рамките на секунди. Просто посетете уебсайта на scribehow, посочете стъпките, които предпочитате, и инструментът ще генерира текста. Ръководство с приблизително 10 стъпки може да бъде генерирано за около 30 секунди.

scribe.how is an AI tool that creates step-by-step guides for e-commerce platforms within seconds

digitalfirst.ai – генератор на план за дигитален маркетинг

Собствениците на онлайн магазини често се борят с плановете за дигитален маркетинг. Digitalfirst.ai ще го направи за Вас. Този инструмент е платен, но предлага пробна версия.

Принципът е много прост. Получавате формуляр, избирате параметрите, кликвате върху „Генериране“ и получавате различни етапи на ангажираност на потребителите с действия, които можете да извършите по време на тези етапи.

Независимо от вида на Вашия продукт и целевия сегмент, можете да получите полезни съвети за маркетинговия процес и тактика.

Digital marketing plan generation with digitalfirst.ai for online store

daydrm.ai – генератор на творчески идеи

Търсите по-креативни решения? Пробвайте daydrm.ai.

След като подадете информацията, кликнете върху „Генериране на творческа концепция“ и ще получите предложение за идея за събитие.

Този инструмент е обучен на персонализиран набор от данни, базиран на кампании от Cannes Lions.

Всичко, което трябва да направите, е да предоставите Вашата марка, име на продукт, тип съдържание (YouTube, Instagram и т.н.) и да посочите дали събитието ще се проведе във физически магазин.

Creative ideas for e-commerce businesses with daydrm.ai for the best customer experience

openai.com/dall-e-2 – визуализации от текст

Илюстрациите винаги подобряват посланието на съдържанието и позволяват на читателите да разберат и запомнят по-добре информацията. Има нарастваща дискусия относно AI решенията, които генерират визуализации от писмен текст и улесняват създаването на визуална информация и представяне в платформи за електронна търговия.

Има много инструменти от този вид и един от тях е DALL-E.

По-долу можете да видите пример. Заявката беше за дигитално изкуство, изобразяващо лудo куче учен, стоящo в розова стая, приготвяйки си коктейл и гледащo луната. Изкуственият интелект предостави 4 различни примера.

Generate visualisations from a text within minutes with DALL-E for online stores

synthesia.io – аватар за преобразуване на текст в реч

Ако предпочитате да не се снимате във видеоклип или Ви липсва необходимото оборудване, synthesia.io може да създаде аватар от писмения текст, за да свърши работата вместо Вас.

Герой ще прочете текста на глас и движенията на устните ще съответстват на прочетения текст. Текстът дори може да бъде прочетен на други езици.

Text-to-speech avatar created by synthesia.io for marketing campaigns and ecommerce business

heybooster.ai – анализ на данни

Когато се стремите към растеж и привличане на повече клиенти към Вашия бизнес с електронна търговия, ще се сблъскате с необходимостта от анализ на данни. Доклади на Google Analytics, отчети във Facebook, отчети в Instagram... С други думи - множество отчети.

И всички тези данни за клиенти трябва да бъдат проследени и анализирани, за да се направят заключения. Heybooster може да се справи автоматично с тази задача. Той събира данни от Facebook, Google Ads и Google Analytics, след което ги комбинира и анализира.

В случай на съществена промяна, като например 50% увеличение на поръчките, Heybooster ще Ви уведоми, позволявайки Ви да отговорите по съответния начин.

Heybooster.ai analyses e-shop statistics for you to boost sales and ensure customer satisfaction

Свързани статии

#

Задължителни инструменти за електронна търговия за анализ и оптимизация на уебсайтове

Функционалността на електронния магазин има пряко влияние върху Вашите продажби, но изисква време и поддръжка. Не е необходимо да правите всичко ръчно, тъй като има много инструменти, които ще Ви помогнат да автоматизирате и опростите процесите, позволявайки Ви да пренасочите времето си към развитие на бизнеса.

#

14 най-добри инструментa за текст, дизайн и видео в помощ на електронната търговия

Търсите ли най-добрите инструменти за Вашия онлайн магазин, които биха помогнали да ускорите маркетинговия си процес и да улесните задачите за редактиране на дизайн, текст и видео? За Ваше удобство споделяме тази информация, представена от съсобственика на Paysera и експерт по електронна търговия Audrius Lučiūnas.

#

Ключът към успеха на електронната търговия: стратегия за социални мрежи за стимулиране на конверсии

Отключете тайната за стремглаво нарастване на Вашите онлайн продажби с помощта на социалните мрежи! Кажете сбогом на посредствените резултати. Нашият специален гост е тук, за да сподели своите познания за печелившата стратегия за социални мрежи, която ще изведе Вашия онлайн магазин на следващото ниво. Пригответе се да се вдъхновите и да откриете ключа към успеха в стимулирането на онлайн продажбите.