Всички категории

14 най-добри инструментa за текст, дизайн и видео в помощ на електронната търговия

Paysera co-owner and e-commerce expert Audrius Lučiūnas on best ecommerce tools
Търсите ли най-добрите инструменти за Вашия онлайн магазин, които биха помогнали да ускорите маркетинговия си процес и да улесните задачите за редактиране на дизайн, текст и видео? За Ваше удобство споделяме тази информация, представена от съсобственика на Paysera и експерт по електронна търговия Audrius Lučiūnas.

Преди да започнем

В тази публикация в блога ще разгледаме набор от специализирани инструменти за Вашата платформа за електронна търговия: инструменти за редактиране на текст, дизайн и видео, подбрани лично от Audrius Lučiūnas. Много скоро ще споделим инструменти и за други области на онлайн бизнеса. Така че нека да започваме и да разгледаме фантастичните ресурси, които могат да помогнат да бъдете по-добър играч в електронната търговия!

Tango.us — автоматичен създател на инструкции

Искате ли да предоставите на клиентите си ясни инструкции как да използват Вашите услуги или продукти? Ето къде tango.us излиза на сцената. Инструментът автоматично създава такива инструкции и единственото, което трябва да направите, е да:

  1. Инсталирате разширението на браузъра
  2. Кликнете върху бутона за запис
  3. Извършите желаните действия в браузъра

Това е! Този инструмент автоматично създава екранни снимки и добавя текст с инструкции. Всички елементи се маркират автоматично, добавят се контури и информацията може да бъде копирана и качена на Вашата уеб страница само за няколко минути.

Tango.us automatic instruction creator for best ecommerce platform

Говорейки за цената - има безплатна пробна версия на инструмента и можете да създадете до 30 такива инструкции напълно безплатно. И още по-добре - след достигане на лимита не е необходимо да купувате инструмента, а можете да изтриете стари инструкции и да създадете още 30 нови за безплатен план.

nationalize.io и genderize.io — националност и определяне на пола

Като включите nationalize.io и genderize.io в системата Ви за електронна търговия, можете без усилие да приложите автоматично сегментиране въз основа на националността и пола на посетителите и клиентите на Вашия сайт. Тази мощна интеграция на маркетингови инструменти Ви позволява ефективно да категоризирате онлайн пазаруването и целевата аудитория без никакви ръчни усилия.

nationalize.io and genderize.io tools for customer segmentation

descript.com — видео транскрипция и редактиране

Този инструмент ще Ви помогне да спестите време и да избегнете ръчна работа.

Докато записва видео, Descript автоматично транскрибира текста, генерира субтитри и предоставя копие на пълния текст.

С Descript можете да изтриете или редактирате всяка желана част от видеоклипа, като просто я изберете.

Това обаче не е единственото предимство на Descript, тъй като този мощен инструмент също така Ви позволява да конвертирате видео формата във формат „истории“ за социалните мрежи. Можете да направите това в няколко лесни стъпки:

  1. Изберете видео клипа
  2. Изберете желания формат (като Instagram stories)
  3. Descript автоматично конвертира видео формата, добавя субтитри и подготвя видеото за качване в Instagram без допълнително редактиране.

Инструментът може да изпълнява функциите си на различни езици.

descript.com makes video transcription and editing for content marketing easier

similarmail.com — идеи за имейл кампании

Имейлите са ефективен маркетингов канал, но успешната имейл маркетинг кампания изисква креативност. Ако Ви липсват идеи и посока за маркетингови кампании, опитайте similarmail.com, където можете да изследвате историята на имейл маркетинг кампаниите и да наблюдавате как го правят различните марки.

По този начин може да съберете идеи за съдържание от марка, подобна на Вашата или такава, която Ви интересува. Можете да наблюдавате колко често биват изпращани определени маркетингови кампании или промоции и да видите в кои дни от месеца ги представят.

Когато става въпрос за онлайн купувачи и конкуренция с други марки, можете да планирате своите тактики и маркетингови процеси – изпращане на оферти в едни и същи дни или в различни дни.

similarmail.com helps generate ideas for email campaigns

looka.com — бранд дизайн

Можете да създадете дизайн на Вашата марка безплатно. Звучи твърде хубаво, за да е истина?

Запознайте се с looka.com — автоматичен инструмент за дизайн на марка, който е в състояние да създаде всичко, от което може да се нуждаете.

Как работи на практика?

Просто трябва да изберете Вашата индустрия, да отговорите на няколко свързани въпроса и ще Ви бъде представен набор от опции за дизайн. От предоставените опции можете да изберете най-подходящия и да го промените, ако е необходимо - това ще отнеме само няколко минути!

looka.com is among best ecommerce tools and helps to create brand design

brandmark.io — бранд дизайн

brandmark.io изпълнява същата функция като looka.com, но по малко по-различен начин, така че ако считате, че нещо липсва на едната платформа, винаги можете да опитате другата.

Този инструмент генерира допълнителни визуализации и демонстрира как биха изглеждали продуктите на Вашата компания, като торбичка или друга опаковка.

Brandmark има и друг интересен инструмент, който може да се използва отделно — оценка на логото. Можете просто да плъзнете и пуснете Вашето лого и voilà — видимостта на логото се оценява въз основа на цветове, контраст и уникалност.

brandmark.io helps to create brand design for ecommerce store

coolors.co — цветова палитра

Имате шаблон за цветова палитра, но цветовете, налични в WordPress, може да не отговарят непременно на Вашите нужди и предпочитания. coolors.com лесно и бързо хармонизира различни цветове и палитри, които могат да се използват на Вашия уебсайт.

Но това не е всичко — друг инструмент на същата платформа проверява цветовия контраст и четливостта на текста. Тази функция е особено полезна при отпечатване на флаери или брошури, тъй като изгледът на екран и на хартия може да варира значително.

coolors.co helps you create a colour palette for your ecommerce website

mixfont.com — генератор на шрифтове

Mixfont ще Ви помогне да изберете уникален шрифт за показване на Вашите заглавия и съдържание.

mixfont.com generates a unique font for the ecommerce website

designspiration.com — колекция от снимки

Създавате ли визуализацията за Ввашата уеб страница и често попадате на привличащи вниманието изображения другаде, които бихте искали да запомните и запазите?

С разширението за браузър designspiration е много лесно да запазите такива дизайни във Вашата колекция.

Просто трябва да кликнете върху съответния бутон в браузъра си, след което плъгинът ще извлече всички снимки и изображения от страницата. Трябва само да плъзнете тези изображения от дясната страна до желаната колекция и, ако е необходимо, да добавите коментар.

designspiration.com helps you gather a collection of photos

goodui.org — структура на страницата

Когато проектирате уеб страница за Вашия онлайн магазин, е изключително важно да организирате добре нейната структура.

Goodui е безплатна платформа, която предоставя колекции от статии с описания какво и в кои случаи е по-добре да се използва на уеб страница, за да се създаде ясна и удобна за потребителя среда.

goodui.org informs on how to create an effective page structure fro ecommerce businesses

helumium.com — структура на страницата

Посетете уебсайта, регистрирайте се и получете достъп до табло, където ще намерите всяка секция или самата уеб страница, заедно с изброени точки за това къде и какво трябва да се направи, за да направите страницата си за електронна търговия много по-добър магазин.

В долния ляв ъгъл на визуализацията можете да видите увеличено съдържание — това е малка част от изображението вдясно. Тук се демонстрира как да оформите страницата, да привлечете първите клиенти и много повече.

helumium.com helps you create an effective page structure for ecommerce platform

Количеството информация в платформата Helium е безкрайно — можете да го адаптирате към Вашия собствен онлайн магазин!

hyperise.com — персонализирани снимки

С този инструмент можете да изберете желаната снимка, да зададете съответния параметър и името на клиента автоматично ще се появи на нея. Същият принцип може да се приложи и за персонализиране на gif файлове.

#

nexweave.com — персонализирани снимки и видеоклипове

Nexweave прави същото за онлайн бизнеси, не само със снимки, но и с видеоклипове. В този случай инструментът може дори да използва профила на Вашия клиент във Facebook или друга социална мрежа, да извлече снимката на неговия профил и да я постави в шаблона Ви за снимка, който автоматично ще се покаже във Вашия бюлетин.

nexweave.com personalises photos and videos for ecommerce store

filmora.wondershare.net — редактиране на видео

Не е тайна, че видео съдържанието доминира в профилите в социалните мрежи и е един от най-ефективните маркетингови инструменти, но създаването му може да изглежда като трудоемка и сложна задача. За щастие не е необходимо да ставате специалист по Adobe, защото Filmora идва на помощ.

Този инструмент е невероятно удобен за редактиране на видео, а основните му характеристики и функции са предназначени за постигане на отлични резултати не само за професионалисти.

Как работи?

Импортирате видеоклипове, преходи или кратки клипове от библиотеката GIFY във Filmora и в долната част виждате пистите. Плъзнете избраните видеоклипове върху пистите и наблюдавайте как могат да се комбинират и да създадат свързан визуален разказ.

Можете също така да наслагвате визуализациите на две писти, за да имате два видеоклипа един до друг.

Всички тези действия могат да се извършат само с компютърната мишка.

Filmora предлага както платена, така и безплатна пробна версия. Единствената разлика между тях е, че безплатната версия ще постави воден знак върху целия екран, когато искате да експортирате видеоклипа си.

Filmora helps to edit videos more easily

Свързани статии

#

Ключът към успеха на електронната търговия: стратегия за социални мрежи за стимулиране на конверсии

Отключете тайната за стремглаво нарастване на Вашите онлайн продажби с помощта на социалните мрежи! Кажете сбогом на посредствените резултати. Нашият специален гост е тук, за да сподели своите познания за печелившата стратегия за социални мрежи, която ще изведе Вашия онлайн магазин на следващото ниво. Пригответе се да се вдъхновите и да откриете ключа към успеха в стимулирането на онлайн продажбите.

#

Как да започнете онлайн бизнес в 5 стъпки

И така, решили сте да стартирате онлайн бизнес, но с огромното количество информация в интернет не сте сигурни откъде да започнете? В тази статия ще получите практически насоки от Audrius Lučiūna - съосновател на Paysera, експерт по електронна търговия и лектор в поредицата от онлайн курсове "Разговори за електронна търговия".

#

10+ маркетингови съвета за електронни магазини: Как да провеждате промоции и да увеличавате продажбите си, без да се разорите?

С наближаването на периода на пиковите разпродажби и интензивно пазаруване, много търговци в сферата на електронната търговия търсят начини и идеи как да се откроят от тълпата на масовите отстъпки, да привлекат импулсивни купувачи, които пазаруват по празниците, и да се уверят, че тези клиенти ще се завърнат отново. Audrius Lučiūnas, съосновател на Paysera с над 15 години опит в електронната търговия, споделя своите прозрения и съвети относно маркетинга на онлайн търговията. Колко от тях вече са Ви известни?