Всички категории

Как да изтегляте банкови извлечения от Paysera

#
В наши дни се изискват извлечения от банкова сметка по множество причини, като например отпускане на кредит, ипотека или дори кандидатстване за виза за пътуване. Въпреки че това често се превръща в едно от онези допълнителни неща, за които трябва да се притеснявате, Paysera е насреща, за да помогне. Изтеглянето на извлечения по Вашата Paysera сметка никога не е било по-лесно. Услугата е достъпна както чрез мобилното приложение на Paysera, така и чрез онлайн банкирането

Изтегляне на извлечения чрез мобилното приложение на Paysera

През приложението можете да изтеглите извлечение по Вашата Paysera сметка само с няколко докосвания на екрана. Инструкциите по-долу са предназначени за потребители на Android, но функцията е достъпна и на устройства с iOS и стъпките варират само малко.

Първо, влезте в мобилното приложение на Paysera. Ако разполагате с няколко Paysera сметки, докоснете Вашето име в горната част на екрана и изберете нужната сметка. В случай, че желаете да изберете друга валута, на главния екран плъзнете наляво върху сумата, обозначаваща баланса по сметката.

След това плъзнете нагоре на началния екран, за да се визуализират в горната част на екрана иконките за „Търсене“ и „Изтегляне“. Докоснете малката иконка за изтегляне в горния ляв ъгъл, за да отворите прозореца на извлечението.

За устройства с iOS плъзнете надолу по началния екран, за да се появи прозорецът за „Търсене“. Докоснете малката иконка за изтегляне в горния десен ъгъл, за да отворите прозореца на извлечението.

След това трябва да изберете предпочитания период, както и формата на файла с извлечението. Докоснете „Експорт на извлечение“ и изберете дали искате да запишете файла или да го споделите чрез съобщение, имейл и т.н.

#

Филтрирайте историята на плащанията и експортирайте персонализирани извлечения

Често потребителят може да изисква извлечение от банкова сметка с история на плащанията само към или от определена сметка. Чрез приложението можете лесно да филтрирате тези видове персонализирани плащания.

Влезте в приложението Paysera и изберете желаната сметка. Плъзнете нагоре по началния екран, за да се появи иконката за търсене в горния десен ъгъл на екрана. Докоснете иконката и започнете да въвеждате името на получателя или наредителя, в зависимост от Вашата цел.

Например, напишете "пица" и приложението ще Ви покаже всички плащания, които са свързани и съдържат думата "пица" в основанието на плащането. Напишете "Анна" и ще бъдат показани всички плащания, нареждани към или получавани от Анна.

Докоснете „Филтър“ и ще можете да сортирате входящи или изходящи транзакции, ако е необходимо.

Когато сте получили търсения резултат, докоснете иконката за изтегляне в горния десен ъгъл, за да експортирате персонализираното извлечение.

#

Изтегляне на извлечения чрез уебсайта

Можете да изтегляте извлечения и чрез онлайн банкирането на Paysera. Отидете на https://bank.paysera.com и влезте в своя акаунт.

От главното меню вляво изберете „Извлечение по сметка“. Ако имате няколко сметки, от падащото меню трябва да изберете тази, за която желаете да бъде генерирано извлечението.

Изберете периода на извлечението от падащото меню вдясно или задайте период по Ваш избор, като изберете желания времеви интервал. Ако е необходимо, може да изберете извлечението да включва само конкретна валута.

Има възможност да избирате и само между входящи или изходящи плащания, тъй като по подразбиране в извлечението ще се включат и двата типа транзакции.

След като се уверите, че цялата информация е зададена, кликнете върху бутона „Покажи“, за да прегледате Вашето извлечение. Можете да изтеглите извлечението в различни формати, като PDF или XSL, както и директно да го разпечатате.

#

Извлечения по Paysera сметка: предимства, съвети и трикове

  • Персонализирано извлечение
    Можете да персонализирате извлечения, като филтрирате транзакциите въз основа на: дата, основание за плащането, получател, наредител и т.н.
  • Пълна видимост
    Ако е необходимо, можете да видите всички входящи и изходящи преводи, както и всички такси или комисионни, които са били начислени. Извлечението включва също начално салдо, крайно салдо, както и дебитен оборот.
  • Използвайте извлечението като доказателство
    Извлеченията по сметката може също така да бъдат използвани и като доказателство за Вашия адрес или доход. Всички извлечения по Paysera сметка включват Вашите лични данни, като номер на сметката, адрес, свързан с регистрирания акаунт, както и датата, на която извлечението е експортирано. В извлечението не се включва никаква чувствителна информация, като например Вашите данни за вход, ЕГН, номер на документ за самоличност или подобни, така че може безпроблемно да бъде споделяно с други платежни институции, работодатели или университети, ако е необходимо.

Все още нямате Paysera сметка?

Открийте сметка БЕЗПЛАТНО!

#

Как да не бъдете заблудени от онлайн измамници 

Първоаприлски или не – онлайн измамниците не се шегуват. В Paysera непрекъснато се стараем да информираме клиентите си как да бъдат предпазливи и да избягват финансови измами. В този блог споделяме някои практически съвети, от които всеки потребител на Paysera може да се възползва, за да защити средствата си.

#

Разлики между мобилната и десктоп версия на Paysera

Използвате основно приложения на своя мобилен телефон или сте привърженик на ползването на настолни компютри? С Paysera всяка от двете опции е в помощ за ежедневното управление на Вашите финанси, но има някои разлики между нашето онлайн банкиране и мобилно приложение, които всеки клиент трябва да знае. Продължете да четете, за да ги откриете.

#

10+ причини защо трябва да използвате Paysera

Спомняте ли си критериите, по които избрахте първата си банка? Избрахте тази, която родителите Ви използваха? Или може би сте получили безплатна карта в училище? Но може ли това да се счита за съзнателен избор? Нека да разгледаме 10-те най-често срещани причини, поради които хората откриват сметка в Paysera.