Всички категории

Разлики между мобилната и десктоп версия на Paysera

#
Използвате основно приложения на своя мобилен телефон или сте привърженик на ползването на настолни компютри? С Paysera всяка от двете опции е в помощ за ежедневното управление на Вашите финанси, но има някои разлики между нашето онлайн банкиране и мобилно приложение, които всеки клиент трябва да знае. Продължете да четете, за да ги откриете.  

Мобилното приложение на Paysera и онлайн банкирането в детайли

Когато говорим за ежедневно управление на финансите чрез Paysera, ние често се позоваваме на нашето мобилно приложение, което е задължително, ако желаете да откриете сметка в Paysera. Приложението е лесно за използване, има елегантен дизайн и поддържа 17 различни езика.

Въпреки това, не бива да забравяте, че Вашата сметка може да се управлява и чрез нашето онлайн банкиране – https://bank.paysera.com/bg/login. Това е десктоп (настолната) версия на нашата система, която се използва по-често от фирми, счетоводители и онлайн търговци. 

Все още нямате Paysera сметка?

Открите си сметка безплатно само за минути!

Настолната версия е полезна, когато трябва да се обработват и преглеждат големи количества данни, което може не винаги да е удобно на малкия екран на телефона. Ето защо настолната версия е популярна сред притежателите на фирмени сметки в Paysera. 

А мобилното приложение определено е най-подходящото за услуги "в движение", като управление на карти, плащания и ежедневни разходи.

#

Само в приложението: откриване на Paysera сметка 

Точно така! За да се регистрирате в Paysera, трябва първо да изтеглите мобилното приложение на Paysera. Това бе направено по този начин, тъй като регистрацията през приложението е много по-удобна и от страна на клиентите възникват много по-малко въпроси. 

Откриването на сметка, идентификацията и настройката на профила могат да се извършат наведнъж директно от телефона Ви. Гледайте видеото, за да видите отделните стъпки 👇

Само в настолната версия: управление на портал за плащания 

Ако имате електронен магазин и ползвате портала за плащания на Paysera за получаване на онлайн плащания, вече трябва да знаете, че тази услуга може да бъде поръчана и управлявана единствено чрез https://bank.paysera.com/bg/login.

Въпреки това, можете да използвате приложението, за да проверявате удобно входящите плащания, да получавате известия за нови покупки, да извършвате преводи и т.н. 

Само в приложението: периодични плащания

Ако сте почитател на автоматизацията, то тогава сте фен и на тази функция. Единствено чрез мобилното приложение на Paysera можете да планирате периодични плащания, така че да не е нужно да помните отново и отново всеки месец да плащате определени сметки - това ще бъде направено за Вас. 

Прочетете повече информация как работи >

Само в приложението: достъп до кредити

Можете да разглеждате и сравнявате оферти на едно място, само с няколко клика. Новата услуга улеснява достъпа до кредитни продукти за клиентите на Paysera. От нея могат да се възползват всички български потребители, физически и юридически лица. Тя предоставя детайлна информация на предлаганите заеми, като срочност, сума и годишна лихва. Заявката на кредит става възможна директно през мобилното приложение с няколко лесни стъпки.

Вижте повече >
#

Само в настолната версия: плащания към бюджета

През Paysera сметката можете да плащате данъчните си задължения към държавния бюджет в България и Румъния. Услугата е достъпна за местни и чужди граждани, както и за юридически лица. Новата функционалност позволява изпълнение на бюджетни плащания с няколко клика.

Вижте стъпките тук >

Само в приложението: функции за разделяне на сметки & заявки за изпращане на пари 

Мобилното приложение на Paysera е удобен инструмент за управление на пари за ежедневни финанси. Например, функции като разделяне на сметката и заявка за пари са популярни сред потребителите на приложението. Те са в помощ, за да не се налага да плащате повече, отколкото е необходимо, в компанията на приятели, и Ви позволява лесно да разделяте сметки или да поискате връщане на пари без да се чувствате неудобно. 

Как работи?

#

Само в приложението: защитени с парола преводи 

Допълнителна сигурност за паричните преводи може лесно да се осигури чрез задаване на парола. Ако паролата е известна само на Вас и на получателя, това несъмнено ще Ви осигури спокойствие. 

Тази функция е достъпна чрез мобилното приложение на Paysera. Когато нареждате превод, включете защитата с парола. 

Само в приложението: сметка за спестявания

Спестяване за кола, къща или може би ваканция? Заделете пари настрана без усилие със сметката за спестявания на Paysera, достъпна в мобилното приложение. Можете да зададете цели, срокове и дори автоматични плащания, за да направите този процес още по-лесен. Спестяване с партньор или приятел? Споделените сметки за спестявания ще го направят удоволствие. Прочетете повече > 

#

Само в приложението: купувайте физическо злато (монети и кюлчета) 

Отворете мобилното приложение на Paysera, отидете на "Повече", след което изберете "Ценни метали" и прегледайте широкия избор от истински физически метални монети и кюлчета, налични за закупуване и изтегляне (вземане). Искате повече гъвкавост с цената? Можете да закупите XAU за сума по Ваш избор (това може да стане и чрез уеб сайта и работи точно като закупуване на всяка друга валута).

Международни преводи - в уеб сайта или мобилното приложение 

Paysera предлага международни преводи в над 20 валути. Основните, като BGN, EUR, GBP, PLN, RON, ALL и GEL, се поддържат както чрез мобилното приложение, така и чрез настолната версия. Преводите в друга валута могат да се извършват само чрез настолната версия (уеб сайта).  

Повече за паричните преводи > 
#

Има още някои разлики между мобилната и настолната версия на Paysera, които ще откриете, докато ги ползвате. Някои от тези, които не са описани по-горе, са функцията за дарения, която е достъпна за потребители на приложението Paysera само на Android, шаблоните, създадени в уеб сайта или в приложението, са достъпни само чрез тези платформи и т.н. Ние, разбира се, работим върху предоставянето на толкова услуги и на двете платформи, колкото са необходими за максимален комфорт, така че ако някога имате някакви предложения или желания, не се колебайте да ги споделите с нашия екип