Всички категории

Как да подготвите своя електронен магазин за Черния петък?

Paskutinės minutės e. parduotuvės paruošimas Juodąjam penktadieniui.
Стресира ли Ви Черният петък? Не се притеснявайте – ние сме тук, за да Ви помогнем! Дори чак сега да осъзнавате, че големият ден е почти тук, не е твърде късно да направите този Черен петък най-добрият! Нека разгледаме няколко бързи съвета, за да подготвите онлайн магазина си за най-големия ден за пазаруване в годината.

Нека Вашата оферта да се откроява

Черният петък се случва само веднъж годишно и много купувачи очакват впечатляващи отстъпки.

Измислете нещо, което наистина прави впечатление, като например двуцифрени отстъпки. Направете предложение, на което клиентите не могат да откажат!

Ако не можете да си го позволите – има и други начини да направите офертата си по-вълнуваща. Предложете безплатен бонус или пакети, когато се купуват определени артикули. Офертата за нещо допълнително винаги привлича вниманието!

Решете как ще привлечете предишни клиенти

Знаем, че се нарича Черен петък, но всички бизнеси обикновено удължават офертите си за няколко дни или дори за цялата седмица! Така трябва да направите и Вие.

Стимулирайте клиентите да се връщат към Вашия магазин, като разделите промоциите в продължение на няколко дни. Например смартфони в четвъртък, телевизори в петък и слушалки в събота.

Друга идея, която със сигурност все още можете да приложите за Вашия бизнес – ваучери. Когато клиентите направят покупка, можете да ги наградите с ваучер за отстъпка, които да използват след Черния петък. По този начин не само ще привлечете повече продажби, но и потенциално ще разширите базата си от лоялни клиенти.

Kaip pritraukti naujus klientus per Juodąjį penktadienį.

Осигурете функционалност на Вашия електронен магазин

Няма нищо по-лошо от това да загубите продажба, защото сайтът Ви се срива или процедурата по плащане е объркваща. Особено когато очаквате по-висок от обичайния трафик. Въпреки че времето изтича, ние вярваме, че все още можете да осигурите безпроблемно изживяване за Вашите клиенти.

Не забравяйте да информирате Вашия технически екип – можете да споменете точките по-долу, на които да обърнат внимание.

Проста и ясна структура на страницата

Опитайте се да се поставите на мястото на клиентите си, докато навигирате в страницата си. Привлекателно ли е оформлението и лесно ли се намира продуктът, който Ви интересува? Предлагаме да позиционирате спретнато всички оферти за Черен петък на една страница. Една по-минималистична страница ще спести време както на Вас, така и на клиентите Ви.

Адаптиране за смартфони

Уверете се, че бутоните и оформлението на страницата са лесни за използване и са адаптирани спрямо екрана на смартфон.

Функционалност на платежната система

Когато сте толкова близо до извършване на продажби би било изключително разочароващо, ако технически не можете да получавате плащания, така че не забравяйте да проверите отново:

  • Можете ли да предложите на клиентите различни методи на плащане? И работят ли всички?
  • Могат ли клиентите да плащат в различни валути?
  • Инсталирани ли са всички актуализации на платежната система?

Ако все още нямате система за обработка на плащания или не сте сигурни, че текущата може да се справи с Черния петък, предлагаме да изпробвате изпитаната във времето система на Paysera Checkout, оценена от над 13 000 електронни магазина. Опитайте!

Ясно показване на отстъпките на страницата

Може да изглежда като незначителен детайл, но ясното оформление на отстъпките ще помогне на купувачите да се ориентират по-лесно. Много ясно посочете каква е била предишната цена, каква е цената с приложената отстъпка и процента на отстъпката.

Пригответе се да избегнете изоставени колички

Данни към 2021 г. показват, че почти 70% от купувачите изоставят количките си. Този брой нараства от 2014 г. насам. Това означава, че на електронните магазини им е все по-трудно да превръщат посетителите на уебсайтове в клиенти.

Преди време споделихме експертни съвети относно това как да избегнете изоставянето на количката, но накратко сега ще споменем само едно решение – имейли.

Ако е възможно, уверете се, че клиентите, които не завършат покупката си, получават автоматичен имейл. Излишно е да споменаваме, че този имейл трябва да бъде написан много внимателно и убедително, може би дори с допълнителна оферта, ако можете да предоставите такава.

Kaip išvengti krepšelio atsisakymo e.parduotuvėje?

Предложете на купувачите възможност за плащане чрез финансиране или разсрочено плащане

Не всички купувачи могат да си позволят да платят предварително за Вашите продукти, но мнозина разбират, че специалните оферти, които предлагате, не са достъпни всеки ден. Това ги поставя в стресова ситуация – да купят или да не купят?

За да улесните решението на своите клиенти, предложете им алтернатива – финансиране или разсрочено плащане.

Прегледайте всичко още веднъж

И така, имате офертата, всичко във Вашия електронен магазин е спретнато организирано и подготвено. Но дали всичко работи безупречно? Сигурни ли сте, че случайно не сте добавили допълнителна нула към ваучера за отстъпка?

Вниманието не само ще Ви спести неудобството, но и ще Ви помогне да избегнете неприятни ситуации, така че прегледайте офертата си още веднъж – проверете за печатни грешки, прегледайте представянето, дизайна, Общите условия и предлаганите отстъпки.

Освен това не забравяйте да тествате функционалността на уебсайта си – поставете се на мястото на купувачите и следвайте всяка стъпка. Тествайте дори тези стъпки, които са по-малко вероятни – със сигурност няма да навреди!

Teisingas ir aiškus Juodojo penktadienio pasiūlymo pateikimas.

Не забравяйте за презентирането

Без значение колко страхотно е Вашето предложение за Черния петък, то ще има нулев ефект, ако хората не знаят, че съществува. Можете да презентирате офертите си по два начина – органично и с платени реклами.

Органични начини за популяризиране на офертите за Черен петък

Чрез имейл. Ако имате списък с абонати, които са съгласни да получават новини за специални оферти и отстъпки, възползвайте се от него. Препоръчваме да създадете усещане за спешност – може дори да добавите таймер за обратно отброяване, показващ последните дни или часове на офертата.

В социалните мрежи. Ако имате база от последователи в социаните мрежи, споделяйте публикации и истории. Помолете Вашите приятели, колеги, членове на семейството и познати да споделят тези публикации, за да достигнете до повече клиенти. Освен това не забравяйте да споменете офертите си във Вашия бизнес профил и други подходящи места.

Чрез публикации в блогове. Много хора търсят информация, включително идеи за подаръци за Черен петък, в Google, така че експертните статии във Вашия блог ще помогнат на клиентите да Ви намерят.

Платени начини за популяризиране на оферти за Черен петък

Ако имате възможност да инвестирате в платена реклама, можете да публикувате конкретна оферта в социални мрежи, Google или да рекламирате в други уебсайтове, където можете да достигнете до повече хора.

Освен това може да се свържете и да се опитате да организирате реклама от инфлуенсъри, чиято аудитория отговаря на Вашия потенциален клиентски профил.

Juodojo penktadienio pasiūlymas per skaitmenines reklamas.

Осигурете висококачествено обслужване на клиентите

След като офертата Ви предизвика интерес, би било странно, ако никой клиент няма въпроси. Добре е да се подготвите за това и най-удачният начин да го направите е да подготвите отговори на често задавани въпроси и да се опитате да предвидите какво може да затрудни клиентите.

Е, и разбира се, ако можете, ускорете времето за реакция колкото е възможно повече.

Готови ли сте да започнете?

Сега остава само да приложите всичко в действие. Не се съмняваме, че ще успеете. Успешни продажби!

Свързани статии

#
Бизнес

10+ маркетингови съвета за електронни магазини: Как да провеждате промоции и да увеличавате продажбите си, без да се разорите?

С наближаването на периода на пиковите разпродажби и интензивно пазаруване, много търговци в сферата на електронната търговия търсят начини и идеи как да се откроят от тълпата на масовите отстъпки, да привлекат импулсивни купувачи, които пазаруват по празниците, и да се уверят, че тези клиенти ще се завърнат отново. Audrius Lučiūnas, съосновател на Paysera с над 15 години опит в електронната търговия, споделя своите прозрения и съвети относно маркетинга на онлайн търговията. Колко от тях вече са Ви известни?👇

#
Бизнес

Топ 10 въпроса относно получаването на онлайн плащания

По време на първите стъпки в бизнеса с електронна търговия възникват много въпроси. Но не е бизнес, ако не продавате нищо, нали? Paysera помага на хиляди електронни магазини да получават плащания от клиенти по целия свят. И сега ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно обработката на онлайн плащания!

#
Бизнес

9 задължителни AI инструмента за успех в електронната търговия

Дискусиите относно изкуствения интелект и AI инструментите за уебсайтове за електронна търговия стават все по-интензивни. Сега е най-добрият момент да се научите как да го използвате и да надминете конкурентите си в бизнеса с онлайн търговия. Има много опции, така че нека обсъдим най-добрите AI инструменти за електронна търговия, които ще оптимизират Вашия процес.