Всички категории

Какво представлява портал за плащания и как да изберем такъв?

Какво представлява портал за плащания

За онлайн купувачите плащането изглежда лесен въпрос, който отнема само секунда. Успешното плащане обаче изисква много компоненти да работят като добре смазана верига. И така, какво точно представлява порталът за плащания и как да изберете такъв за Вашия електронен магазин?

Какво представлява портал за плащания?

Порталът за плащания е връзка, свързваща електронния магазин с клиента и даваща възможност на клиента да плаща сигурно за избрани покупки и търговецът да получи това плащане. С други думи - това е онлайн услуга за получаване на плащания.

Ако искате да продавате продукти или услуги онлайн, създаването на електронен магазин е само началото. За да стане Вашият уебсайт магазин, трябва да приемате плащания. И точно това е, което порталите за плащания Ви позволяват да направите. Помагат на Вашия клиент да се свърже с банката си или да въведе данни за разплащателна карта и да потвърди плащането на избраните стоки .

Как да изберем правилния портал за плащане?

Има няколко критерия, които трябва да разгледате, преди да изберете портала за плащане, който е най-подходящ за Вашия бизнес. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид:

Доверие 🤝

Ако тепърва навлизате в онлайн бизнеса - огледайте се кой е популярният портал за плащания във Вашия район. Популярният портал за плащане вече е познат на купувачите и те няма да изпитват съмнения, когато поверяват информацията си на Вашата страница за плащане. Например, огромно мнозинство от електронните магазини в Литва и много в Прибалтийските републики получават плащания онлайн чрез Paysera, което прави прозорецът за плащане много добре познат и надежден за клиентите.

Обхват 🌐

Уверете се, че избраният от Вас портал за плащания ще даде възможност на клиентите Ви да плащат по удобен за тях начин - с карти, онлайн банкиране и др. В някои държави плащането в брой все още е популярен вариант. Вижте дали Вашият доставчик на платежни услуги може да Ви предостави тази възможност. Освен това, може дори да нямате електронен магазин, но понякога да продавате отделни продукти (като произведения на изкуството) на купувачи - Вашият платежен партньор може да има възможност да генерира еднократни връзки за плащане, които след това можете да изпратите на клиентите си .

Интеграция 💻

Не всички нови електронни магазини разполагат с екип програмисти, които да интегрират платежен портал от нулата. Ето защо е ценно, ако доставчикът на платежни услуги има и поддържа готови плъгини за различни платформи и можете да изберете този, от който се нуждаете.

Поддръжка 🗣

Преди да вземете окончателно решение, представете си, че нещо се обърка и се нуждаете от съдействие възможно най-скоро - може би имате проблеми с инсталирането на плъгин или установявате, че плащането не е преминало. Вижте дали желаният от Вас платежен партньор разполага с лесно достъпна клиентска поддръжка, както и техническа поддръжка и дали тя се предлага на Вашия език .

Цена 💸

И накрая, помислете за разходите. Безплатната техническа поддръжка винаги е ценена, когато настройвате Вашия онлайн магазин, а конкурентните цени за обработка на плащанията са задължителни в наши дни .

Сигурност 🔐

Уверете се, че доставчикът на портала за плащания следва най-високите стандарти за сигурност. Например, наличието на сертификат PCI DSS (Стандарт за сигурност на данните при разплащане с платежни карти) за обработка на картови плащания, защита и криптиране на клиентски данни, точно идентифициране на клиенти и т.н.

#

Гъвкава опция – портал за плащания на Paysera

Paysera е компания, оперираща на финансовия пазар вече над 16 години. Освен предоставяне на разнообразни финансови услуги, като IBAN сметки и карти Visa, предлага най-популярното решение за получаване на плащания за онлайн магазини в Литва и е известен бранд в другите Балтийски републики и Европа. През 2020 г. Paysera стана официален платежен оператор на Shopify - една от водещите платформи за електронна търговия в международен план.

#

Paysera е портал за плащания, предназначен за много онлайн търговци, тъй като има над 20 готови плъгина, които правят лесен и бърз процеса на интеграция и улесняват стартирането на получаване на плащания в електронни магазини, създадени на платформи като WooCommerce, Shopify, Ecwid, OpenCart, PrestaShop, Paysera Tickets и др. Да не говорим за възможността за интегриране на API.

Освен това, Paysera предлага безплатна клиентска поддръжка на няколко различни езика, широк спектър от методи за получаване на плащания, включително получаване на плащания, извършени чрез карти, онлайн банкиране, други платежни системи като Trustly и получаване на плащания без електронен магазин.

Свържете се с отдел "Продажби" на Paysera.