Всички категории

Как да изпратя пари в чужбина?

#
Много хора и фирми, търгуващи с Полша, се опитват да намерят най-добрите начини за трансфер на парични суми, без да губят нито средства, нито време. Много хора изпращат пари до Полша чрез Paysera, която, благодарение на местните партньори, може да осигури не само изгодни валутни курсове за обмяна на евро в местната валута злоти, но и бързи и лесни плащания. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено как може да се изпълняват подобни парични преводи.

💼 Бизнес и търговски сделки. Полша е силен производствен партньор за съседните на нея държави като Литва, Украйна, Германия или Чехия. Поради тази причина много фирми от тези страни изпращат пари до Полша ежедневно и постоянно обменят местни валути, като например евро, в полски злоти. 

👨‍👩‍👦 Пари за семейството. Друг често срещан случай, когато хората периодично изпращат пари до Полша, е ако работят в чужда държава и изпращат заплатата си обратно на семействата си в Полша. Или обратното - хората, работещи в Полша, която е доста голям пазар, изпращат пари на своите роднини в чужбина. 

🛒 Пазаруване. Пазаруването в чужбина е популярно, особено когато става въпрос за по-големи покупки като мебели или строителни материали, които може да са по-евтини в съседните страни. В подобни случаи също е възможно да се чудите как да наредите превод в злоти.

#

Как мога да нареждам преводи в злоти до Полша? 🇵🇱

За да изпратите пари до Полша чрез Paysera, трябва да разполагате с безплатна сметка в Paysera. Следвайте инструкциите по-долу, за да откриете сметка и да направите първия си превод. Това се отнася както за физически, така и за юридически лица.

  1. Изтеглете мобилното приложение на Paysera и се регистрирайте (напълно безплатно, без месечни такси за поддръжка на сметка, без премиум членство). 

  2. Завършете процедурата по проверка на самоличността ✅

  3. Захранете своята Paysera сметка с парични средства. Ще Ви бъде предоставен номер на IBAN сметка за стандартни банкови преводи в евро, като може да изпълнявате и международни преводи в друга валута.

  4. Обменяйте парични средства в злоти. Отворете мобилното приложение, докоснете "Преводи" в менюто в долната част на екрана и пристъпете към обмяната на валута. Повече информация за обмяната на валута> 

  5. Наредете превод в злоти до банка в Полша. Отворете мобилното приложение, отидете в "Преводи" и изпълнете банков превод (не забравяйте да изберете да наредите превод от Вашата сметка в злоти). 

Колко време отнема изпълнението на паричен превод до Полша? ⏱

Ако използвате Paysera, превод към банка в Полша ще Ви струва 2,70 PLN и ще отнеме до 30 минути, за да достигнете до получатели в следните банки: Alior, BGZ BNP Paribas, Santander Bank Polska, ING Bank, Inteligo, Millennium, PKO BP, Raiffeisen Polbank, T-mobile Uslugi Bankowe. Преводите към други банки в Полша може да отнемат до един работен ден. 

Най-добрият начин за изпращане на пари до Полша е да ги наредите от сметката си в Paysera до Paysera сметката на получателя, в случай, че той разполага с такава. Трансферите между потребителите на Paysera са предимно безплатни и отнемат само секунди. 

Често ли се налага да извършвате международни преводи или обмяна на валута и търсите най-изгодната сделка? 

ВИЖТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ