Международни преводи – изпращайте пари в чужбина онлайн

Изпращайте пари в чужбина в над 20 валути, изпълнявайте международни преводи с ниски такси и управлявайте всичките си пари на едно място – многовалутната сметка в Paysera. 

Всичко - от незабавни преводи в EUR до парични преводи в BGN, USD, GBP, PLN и други валути – може да бъде достъпно за Вас с безплатна сметка в Paysera.

#

Какви преводи можете да извършвате онлайн чрез Paysera?

#

Преводи между потребители на Paysera

Без значение къде се намира друг притежател на сметка в Paysera, можете да му изпратите пари за секунди във всяка налична валута - безплатно или на много ниска цена.

#

SEPA преводи

SEPA преводи – стандартни (неспешни) преводи в евро към други SEPA банки в Европейската икономическа зона (ЕИЗ). Те са предимно безплатни и могат да бъдат изпълнени в рамките на един работен ден.
Прочетете повече >

#

Преводи SEPA Instant

Преводите SEPA Instant са предимно безплатни преводи в евро, изпълнявани 24/7, които достигат до получателя за секунди. Банката на получателя трябва да е в ЕИЗ и да е член на системата SEPA Instant. Лимитът за преводи е 100 000 EUR .
Прочетете повече >

#

Преводи в евро извън ЕИЗ

Изпращайте преводи в евро към държави, които са извън Европейската икономическа зона, до банки, които са членове на системата TARGET2. Това може да отнеме до 3 работни дни и струва от 7 EUR.

#

Международни преводи в друга валута

Изпращайте парични средства в над 20 валути до банки в други държави, получавайте плащания от чужбина и превалутирайте суми в една и съща сметка. 
Прочетете повече>
#

Преводи за получаване на суми в брой

Изпратете пари към получател, който може да ги вземе в брой от някоя от многото специални локации. Получателят не трябва да разполага с Paysera или друга сметка, за да получава парични средства, а за да бъде изпълнен преводът са достатъчни само името и датата му на раждане. Изгодни цени, бързо и удобно. В момента услугата е достъпна само за преводи до Украйна.
Прочетете повече >

Изпращайте пари онлайн чрез мобилното приложение или уеб сайта 

Изпращането на пари в чужбина никога не е било по-лесно. Сега можете да нареждате преводи в EUR, BGN, RON , GBP и PLN директно от телефона си, като използвате мобилното приложение на Paysera.

Ако нареждате преводи в друга валута, влезте в онлайн банкирането на Paysera и изпълнете превода чрез уеб сайта

Все още нямате Paysera сметка?
Започнете сега >

#

Колко струва изпращането на пари в чужбина? 

Изпращането на пари в чужбина може да бъде напълно безплатно, ако например наредите превод към друг потребител на Paysera или изпращате евро до някоя от държавите от ЕИЗ. 

Таксите за изпълняване на преводи в друга валута могат да варират в зависимост от валутата, държавата на получателя и банката. 

Когато нареждате международен превод чрез Paysera, той струва много по-малко, отколкото при използване на обикновена банка. Paysera може да предложи конкурентни цени за преводи, тъй като има банкови сметки в различни държави, от които се изпълняват преводите, така че когато нареждате международен трансфер, ние го извършваме на местно ниво. 

Такси за преводи в евро >
Такси за преводи в друга валута > 

Обменяйте валута директно във Вашата Paysera сметка

Преди изпращане или след получаване на парични средства може да желаете да ги превалутирате. Чрез мобилното приложение на Paysera можете да обменяте валута при много изгодни курсове! Онлайн валутният калкулатор на Paysera сравнява обменните курсове от различни банки и предлага на клиентите на Paysera най-добрия. 

Освен това, при обмяна до 500 EUR на месец, физическите лица получават възможно най-добрия курс, който е почти същият, който можете да видите в Google.

Проверете курсовете > 

#

Често задавани въпроси

Паричните преводи в чужбина могат да достигнат до получателя за секунди, ако например изпълнявате превод SEPA Instant в евро. Международните преводи отнемат до 1 работен ден (в някои случаи - до 3), ако го изпълнявате чрез Paysera.

Когато нареждате международен превод чрез традиционна банка, може да се наложи да изчакате седмица или повече.

За да изпращате пари (и да не плащате цяло състояние за такси) от банковата Ви сметка в чужда държава към Ваша банкова сметка във Вашата държава, можете да използвате Paysera като посредник, за да спестите време и пари. Преводът, който извършвате, ще изглежда така: от Вашата чуждестранна банкова сметка > към Вашата Paysera сметка, от Вашата Paysera сметка> към Вашата местна банкова сметка. Ако е нужно, може да обмените валутата, след като паричните средства постъпят по Вашата сметка в Paysera. 

Стъпка 1 – изпратете пари към Вашата Paysera сметка.
Влезте в мобилното приложение на Paysera, от менюто в долната част на екрана изберете Захрани, изберете държавата, от която желаете да изпратите пари и съответната валута. Използвайте генерираните инструкции, за да изпълните превода.

Стъпка 2 – изпратете пари от Вашата Paysera сметка към местната Ви банка.
След като паричните средства с аналице по Вашата Paysera сметка, изберете Преводи > Банков превод и попълнете детайлите. Ако е нужно, чрез мобилното приложение можете и да обмените валута: Преводи > Обмяна на валута.

Чрез мобилното приложение можете да извършвате следните преводи: 
  • Между собствени сметки. 
  • Между потребители на Paysera. 
  • Преводи в евро (SEPA, SEPA Instant – в държави от Европейската икономическа зона, TARGET2 – в евро извън ЕИЗ). 
  • Към системата WebMoney. 
  • Международни преводи в EUR, BGN, RON, GBP и PLN.

Преводите в други валути могат да се извършват само чрез уеб сайта. 

Още въпроси и отговори относно преводите >