Всички категории

Как да използвате 02.02.2022 г. и подобни дни, за да увеличите продажбите си?

#
Хората обичат специалните дати. Петък 13-ти, 11-ти ден от 11-ия месец и т.н. Скоро ще отбележим датите 02.02.2022 г. и 22.02.2022 г., които действително изглеждат вълшебни и може да се използват творчески за насърчаване на Вашия онлайн бизнес.

Какво е "Ден на мармота"?

В Америка 02.02 се празнува като Ден на мармота. Вярва се, че на този ден мармот се събужда от зимен сън и предсказва кога ще свърши зимата. Много компании в САЩ използват този празник, за да обявят разпродажби и отстъпки за Деня на мармота с лозунги като: „Мармотът предсказва 25% разпродажба на цялата електроника“ и подобни.

Фразата се използва и за описание на ситуация, когато едно и също нещо се случва отново и отново, точно както в известния филм "Омагьосан ден" (1993 г.).

#

Голям шанс за продажби "2 за 1"

Дати като 02.02.2022 и 22.02 са идеални за разпродажби от типа "2 за 1" или подобни отстъпки при закупуване на 2 артикула наведнъж. Такива оферти са още по-актуални сега, когато Свети Валентин е точно зад ъгъла.

Февруари също е добър момент да прегледате зимните си наличности и да промотирате стоки, които не се продават, преди да започне предлагането на продукти за пролетния и летния сезон.

Отстъпки при следваща покупка

Ако цената на продукта Ви е твърде висока, за да е удачно да приложите отстъпки от типа "2 за 1" или "купувате 2, получавате 1 безплатно", обмислете предоставянето на код с отстъпка при следваща покупка. Поставете срок на валидност на промо кода, за да насърчите клиентите си да се върнат или да го споделят със свои приятели.

Кои други дни не бива да бъдат пропускани? 

Има още дни като тези, които не бива да се пропускат от който и да е бизнес в сферата на електронната търговия - голям или малък. Свети Валентин през февруари, Денят на жената през март, Великден през април и т.н. И въпреки че през лятото обикновено нещата малко утихват, продажбите се повишават отново през есента, след като всички започнат да пазаруват за училище, започват разпродажбите за Черния петък, а годината завършва с Коледния пазар.

Как да получавате онлайн плащания? 

Нови сте на пазара? Или може би продавате онлайн от години, но все още не сте сигурни кой е единственият партньор за обработка на плащания, на когото може да се разчита? Запознайте се с Paysera. Това е популярен и доказал се във времето портал за плащания, който отговаря на всички нужди – предлага разнообразие от методи на плащане, лесен е за интеграция и е спечелил доверието на повече от 13 000 онлайн бизнеса в Балтийските страни и други държави. Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО >