Всички категории

Електронна търговия: Как местен IBAN в България и Румъния може да Ви спести пари?

#

Все повече компании, които имат бизнес в сферата на електронната търговия в страни като България, Румъния или Унгария, установяват ползите от наличието на местен IBAN, наричан още BG IBAN, RO IBAN или HU IBAN. Местната IBAN сметка не само спестява пари на компаниите, когато търгуват на тези пазари, но също така може лесно да бъде открита чрез fintech компании като Paysera.

Местна валута 

С общо население от 36 милиона, България, Румъния и Унгария развиват и разрастват потребителски пазари с обещаващо бъдеще за електронна търговия. Въпреки че страните са членки на ЕС, те използват собствените си валути– лев (BGN), лея (RON) и форинт (HUF), които са променливи валути.

Колебанията на обменните курсове на BGN, RON и HUF могат да окажат значително въздействие върху разходите и цената на Вашите стоки и в крайна сметка върху печалбата на Вашата компания, поради което много международни фирми търсят просто решение, за да увеличат волатилността на тези валути. 

Спестете, като придобиете местен IBAN

Независимо дали притежавате електронен магазин или продавате стоки онлайн на marketplace като eMAG - румънската версия на Amazon, разумно избран начин за получаване и превалутиране на онлайн плащания в BGN, RON и HUF може да Ви спести реални пари.  

Paysera предлага удобно решение за онлайн търговците за консолидиране на онлайн плащания  – местни IBAN сметки: български IBAN (BG IBAN), румънски IBAN (RO IBAN) и изгодни валутни курсове в евро (унгарският IBAN ще бъде обявен скоро).

Защо да изберете BG, RO или HU IBAN Paysera сметки?

  • Плащането от страна на купувача се заверява незабавно по сметката на търговеца  
  • Добри обменни курсове за получени плащания 
  • Възстановяването на суми отнема до 1 ден, вместо няколко дни, както е при чуждестранните банки
  • Възстановяването на суми обикновено струва стотинки, вместо няколко евро, както е при  чуждестранните банки
  • Същата сметка може да бъде използвана за плащане на задължения към бюджета в BG, RO или HU.

Как да откриете българска или румънска IBAN сметка чрез Paysera?

#

Пример за румънски IBAN 

Пример: RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000 
Кодът на държавата Румъния е RO. AAAA е банков идентификатор. Останалите символи съсавляват номера на сметката на клиента. Румънският IBAN се състои общо от 24 символа. 

Пример за български IBAN 

Пример: BG80 BNBG 9661 1020 3456 78 
Кодът на държавата България е BG. BNBG 9661 е идентификационния номер на банката и нейния клон. Останалите цифри представляват номера на сметката. Българският IBAN се състои общо от 22 символа.