Всички категории

Не използвате своята Paysera сметка? Ето как можете да я закриете

януари 2022 г. • 6 мин
#
Съжаляваме, че ни напускате. Но ако трябва – ето как можете да закриете своята сметка в Paysera и какви действия трябва да предприемете преди това.

Какво е необходимо да направите, преди да закриете сметката

Има няколко неща, които трябва да проверите, преди да закриете сметката си в Paysera:
Вашата сметка има ли отрицателно салдо?
Имате ли карта Visa?
Сметката Ви има ли положителен баланс (разполагаема сума)?

💸 Просрочени задължения (отрицателно салдо). Ако имате непокрити просрочени задължения по Вашата сметка в Paysera, няма да можете да я закриете, преди те да бъдат изчистени. За да покриете задълженията, трябва да захраните сметката си.

Можете да прегледате инструкциите за захранване, като отидете в мобилното приложение на Paysera > Захрани, изберете държавата и валутата, след което ще получите инструкции за нужните действия.

Инструкции за захранване може да бъдат получени и през онлайн банкирането на Paysera на адрес: https://bank.paysera.com/bg/login. Влезте в системата > Сметки и карти > Захранване на сметка. Изберете държавата и валутата и за Вас ще бъдат генерирани инструкциите за захранване на сметката.

💳 Visa карта. В случай, че притежавате карта Visa, трябва да я блокирате за постоянно, преди да закриете сметката си. Ако има останали средства – изтеглете ги или ги преведете по алтернативна банкова сметка.

За да блокирате картата, влезте в мобилното приложение на Paysera > отидете в "Карти" > "Блокирайте временно своята карта" > "Блокирайте за постоянно своята карта".

#

💰Положителен баланс. Преди да закриете сметката си, първо трябва да прехвърлите останалите средства в друга сметка или да ги изтеглите. Балансът по Вашата сметка трябва да бъде нулев, за да можете да я закриете.

В случай, че сметката Ви не е идентифицирана и не можете сами да прехвърлите средствата, моля, предоставете данните за банковата си сметка, към която да преведем средствата, преди да закрием сметката Ви.

Данните за банковата сметка трябва да включват:

  • Вашето име и фамилия
  • Вашият адрес
  • Номерът на Вашата банкова сметка
  • SWIFT/BIC код
  • Адрес на Вашата банка

Какво да направите след това, за да закриете сметката?

След като извършите необходимите действия, изброени по-горе, трябва да изпратите имейл до [email protected] от потвърдения в нашата система имейл адрес или да ни се обадите от Вашия регистриран телефонен номер на +44 20 80996963 и да заявите заличаването на Вашата Paysera сметка.

  1. Чрез приложението Paysera. Влезте в своя акаунт > докоснете иконката ⚙️ > превъртете до долната част на екрана и изберете Заличаване на акаунт > Прегледайте препоръчаните действия > изберете Изтриване.
  2. Чрез екипа за обслужване на клиенти. Изпратете имейл до [email protected] адреса на електронна поща, който е потвърден в нашата система, или ни се обадете от регистрирания Ви телефонен номер на (+359 2) 4949770 и заявете заличаването на Вашата Paysera сметка (акаунт).

Как да разберете дали сметката е изтрита успешно?

Ако сте избрали да закриете сметката си чрез мобилното приложение, накрая ще видите екран със съобщение за успешно изпълнение.

Ако изберете да закриете сметката си с помощта на екипа по обслужване на клиенти, това ще бъде потвърдено от наш консултант.

Във всеки случай можете да потвърдите заличаването, като се опитате да влезете със същите данни за вход. Ако сметката е заличена успешно, опитът Ви за влизане ще бъде неуспешен, тъй като сметката вече няма да бъде разпозната.

Забележка

Бихме искали да напомним, че когато закриете сметката си, ние сме задължени съгласно законодателството да запазим част от Вашата информация за определен период от време.

Можете да прегледате Декларацията за поверителност на Paysera, за да видите точно кои данни ще бъдат запазени и за какъв период.

Благодарим за разбирането!

И накрая - какво е нужно, за да подобрим услугите си? 🤝

Чувствайте се свободни да споделите с нас причината за Вашето напускане, за да ни помогнете да се подобрим. Липсваха ли Ви определени услуги? Съдействието от наша страна не беше ефективно? Изпратете ни имейл с Вашите предложения по всяко време: [email protected].