Всички категории

Как да не бъдете заблудени от онлайн измамници 

#
Първоаприлски или не – онлайн измамниците не се шегуват. В Paysera непрекъснато се стараем да информираме клиентите си как да бъдат предпазливи и да избягват финансови измами. В този блог споделяме някои практически съвети, от които всеки потребител на Paysera може да се възползва, за да защити средствата си.

Действително ли разговарям с Paysera?

Една от най-често срещаните грешки, които дори разбиращите от технологии хора все още правят, е да предоставят лични данни на онлайн измамници, които се представят за представители на тяхната финансова институция.

В нашата предишна публикация в блога ние споделихме някои полезни съвети как да сте сигурни дали наистина разговаряте с Paysera, къде да намерите нашата официална информация за контакт и разгледахме някои от най-често срещаните измами, разпространени във финансовия сектор. Прочетете повече > 

Функции на мобилното приложение за допълнителна сигурност 📲

Има няколко app функции, за да гарантирате по-голяма сигурност за Вашите средства. Те предлагат по-голяма поверителност и дискретност за ежедневното управление на Вашите пари.

Режим на поверителност 

Не позволявайте на никого да наднича зад рамото Ви, когато проверявате сметката си или извършвате превод. Активирайте опцията за режим на поверителност и мобилното приложение на Paysera ще замъгли чувствителна информация като баланса по сметката Ви и други суми. Отворете мобилното приложене на Paysera > Докоснете иконката за настройки (зъбчатото колело) в горната лява част на екрана > Поверителност и Сигурност > и активирайте Режим на поверителност
#

Автентикация при извършване на преводи 
Страхувате се, че някой друг има достъп до Вашия акаунт или може да злоупотреби с него, ако се възползва от Вашия телеффон, оставен без надзор? Активирайте заявките за автентикация (удостоверяване) при извършване на преводи. Ще бъдете помолени да потвърдите, че наистина сте Вие чрез биометрични данни (като пръстов отпечатък) всеки път, преди да наредите превод към друго лице. 

Отворете мобилното приложение на Paysera > докоснете иконката за настройки (зъбчатото колело) в горния ляв ъгъл на екрана > Поверителност и Сигурност > и активирайте Допълнителна сигурност за преводи

Защитени с парола преводи
Когато изпълнявате парични преводи, вече можете да изберете да поставите защита с парола. След като получи превода, получателят ще може да изтегли парите само след като въведе паролата.

Това ще Ви даде допълнителна гаранция, че не сте изпратили парите си на друго лице по погрешка. 

Отворете мобилното приложение > Нов превод > изберете Превод към потребител > попълнете данните > Парола > въведете парола по Ваш избор и я споделете само с получателя. 

#

Защита на картата
Приложението на Paysera Ви позволява да управлявате картите си с лекота – сами и по всяко време можете да поръчате, замразите или блокирате своите карти. Няма нужда да се свързвате с отдел "Обслужване на клиенти". 

Ако смятате, че сте загубили картата си, дори посред нощ можете да отворите мобилното приложение > Карти > Замрази. Ако не намерите картата си, можете също да я блокирате за постоянно и да поръчате нова. 

#

Биометрична автентикация 
Влизането в приложението е защитено с биометрични данни за удостоверяване, като Touch ID и Face ID, в случай че тези функции се поддържат на Вашия телефон. 

Това осигурява онова допълнително ниво на сигурност, което единствено Вие можете да преминете и никой друг. 

Известия за входящи или изходящи преводи 
Получавайте известия в момента, в който парите Ви постъпят или се излъчат от Вашия електронен портфейл. Получавайте кратки съобщения след плащане с карта, извършване на периодично плащане и др. 

Активирайте тази функция, като влезете в мобилното приложение > Настройки (иконката със зъбчатото колело) > Известия

Всички тези съвети са малки защитни слоеве, които Ви държат настрана от финансовите измамници, които биха злоупотребили с всеки пропуск, за да се възползват от него. Следващия път, когато мислите дали наистина си струва да положите тези допълнителни усилия за защита на парите си, помислете, че тази настройка за сигурност ще отнеме само минута от времето Ви, а в противен случай загубите Ви може да възлизат на хиляди. 

Свързани статии

#

Как да разпознаете измамниците и да защитите парите си?

Съвременните измамници могат да звучат много професионално - те може да говорят учтиво, да знаят името Ви и дори да Ви пожелаят приятен ден, след като Ви ограбят. Но не позволявайте да Ви заблудят! Консултантите на Paysera никога не биха поискали да им предоставите чувствителни данни, като ПИН кода на Вашата карта, CVV код, номер на карта или дата на валидност на картата, данни за вход в системата и др. Ако подобни данни бъдат поискани от Вас, това ще бъде първият знак, че разговаряте с финансов измамник 

#

Paysera стартира денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език

От 1-ви март клиентите на Paysera ще могат имат връзка с клиентска поддръжка на английски език денонощно (24/7). Консултациите ще се извършват чрез телефон, имейл и функцията за чат на живо в уебсайта.

#

Как да се насладите на онлайн продажбите и да избегнете онлайн измами?

Ноември е известен със своите отстъпки, а декември – с пазаруването на коледни подаръци в последния момент. Въпреки това, в края на годината Интернет е пълен не само със страхотни оферти, но и с измами и фишинг атаки, възползвайки се от разсеяните импулсни купувачи. Как да избегнете фишинг и да не загубите пари, когато правите своя коледен пазар?