Всички категории

Как да активирате отново блокиран ПИН или CVV код на карта Visa?

Visual alt text: How to reactivate a blocked Visa PIN or CVV code?
Да, блокирането на PIN или CVV на карта Visa е стресиращо. Но ако това Ви кара да се чувствате по-добре – не сте нито първият, нито последният човек, на когото се случва това, и ние сме подготвени за ситуации като тази. Всъщност в някои случаи можете дори сами да си помогнете. В тази публикация в блога ще разбием мита, че блокирането на ПИН или CVV код на карта Visa е непоправима грешка!

Защо ПИН кодът и CVV на платежната карта са блокирани?

Вероятно сте въвели ПИН или CVV кода неправилно повече от три пъти. Няма нужда да се притеснявате, това се случва и на най-добрите от нас. И както споменахме преди – може да се поправи.

Предназначението на ПИН и CVV на платежна карта

ПИН кодът (Персонален идентификационен номер) и CVV (Card Verification Value) на платежната карта не са просто произволни числа. Това са функции за сигурност, предназначени да защитят информацията за Вашата платежна карта от измама и неоторизирана употреба.

 

ПИН кодът на платежната карта представлява 4-цифрен номер, използван за транзакции на банкомат или точка на продажба, потвърждаващ, че Вие сте картодържателят.

CVV номер на платежната карта е 3-цифрен номер, разположен на гърба на картата, който е от решаващо значение за онлайн транзакции, потвърждавайки, че физическата карта се намира във Ваше притежание.

От само себе си се разбира, че е много важно да пазите тези числа за себе си. Съхраняването на ПИН кода и CVV номера скрити от любопитни очи помага да се гарантира, че Вашите финанси и поверителност са защитени и достъпни само за Вас.

The purpose of a payment card PIN code and CVV.

Какво да направите, ако сте блокирали ПИН кода на платежната карта?

За да гарантираме максималната Ви сигурност, няма да можете да коригирате това самостоятелно и ще имате нужда от съдействие от нашия екип за обслужване на клиенти. Всичко, което трябва да направите, е да ни се обадите, като използвате официалния номер за контакт, посочен за Вашата държава.

Също така бихме искали да споделим полезен съвет, за да предотвратим подобни случаи в бъдеще. Ако забравите своя ПИН код, няма място за паника, защото можете да го проверите по всяко време в мобилното приложение на Paysera. Само не забравяйте да го направите насаме, за да запазите сигурността на данните си.

 

За да проверите ПИН кода чрез приложението Paysera:

Отидете на Карти > ПИН код.

 

За да проверите ПИН кода чрез браузър:

  1. Go to Сметки и карти > Разплащателни карти;
  2. Кликнете върху номера на Вашата Visa карта и изберете Получи ПИН код.

Какво да направите, ако сте блокирали CVV кода на платежната карта?

Ако сте достигнали максималния брой опити и Вашият CVV е блокиран, добрата новина е, че можете да поправите всичко сами почти мигновено. Имате възможност да го направите както през уеб браузър, така и чрез мобилното приложение Paysera.

 

За да отблокирате CVV на платежната карта чрез мобилното приложение Paysera:

Отидете на Карти > Вашият CVV код е блокиран > Отблокирайте кода на картата.

ow to unblock the payment card CVV via the Paysera mobile app?

За да отблокирате CVV на платежната карта чрез браузър:

  1. Влезте в своя Paysera акаунт;
  2. От менюто вляво изберете Сметки и карти > Разплащателни карти;
  3. Кликнете върху бутона Отблокиране на CVV2, разположен до Вашата карта.
How to unblock the payment card CVV via the Paysera account using a web browser?

Възможно ли е да се използва платежна карта за офлайн транзакции, ако ПИН кодът е блокиран?

Не, поне не с карта Visa, която сте получили чрез Paysera. Въпреки че може да причини известно неудобство, това е необходима мярка за елиминиране на всякакъв риск от неоторизирано използване на Вашата карта. Разбираме, че може да е малко разочароващо, но това е стъпка, предприета за Вашата собствена сигурност.

Възможно ли е да се използва платежна карта за онлайн покупки, ако CVV номерът е блокиран?

За съжаление и това не е възможно поради същата причина. Ние се ангажираме да гарантираме Вашата сигурност и не искаме да правим никакви компромиси в това отношение.

Не забравяйте да пазите личните си данни поверителни

В този случай това е само странична забележка, но се възползваме от него, за да Ви напомним от каква изключителна важност е да не приемате поверителността и сигурността си за даденост. Както ПИН кодът на платежната карта, така и CVV кодът са внедрени за Ваша защита – не ги разкривайте пред никого. Те са това, което възпрепятства не толкова добронамерени лица да се използват трудно спечелените Ви пари.

А ако случайно сами блокирате някой от кодовете – вече знаете, че винаги има решение, независимо дали предприемате действия сами или с помощта на клиентската ни поддръжка.

Само помнете: в случай че се свържете с екипа ни по обслужване на клиенти, за да Ви помогне – винаги използвайте официалните ни данни за контакт. И не забравяйте, че ние никога няма да поискаме от Вас да ни разкриете тези кодове.

Искрено се надяваме, че никога няма да попаднете в такава стресова ситуация, но ако случайно вузникне инцидент, знаете, че сме тук за Вас!

Свързани статии

#

Нова услуга! Захранете своята Paysera сметка с помощта на карта Mastercard или Maestro

Знаем, че нашите клиенти харесват финансовите си услуги по определен начин – по-бързи, по-лесни и по-ефективни. И ние сме тук, за да Ви предложим точно това, този път с нов метод за захранване на сметката Ви в Paysera! Нека направим общ преглед на всичко, което трябва да знаете – от основните предимства до това как да започнете да използвате функционалността.

#

Как да добавите своята карта Visa към PayPal?

Опитвате ли се да добавите платежна карта Visa към Вашия акаунт в PayPal за първи път и го намирате за малко объркващо? Може би просто нямате време да го разберете сами? За Ваше удобство сме подготвили кратки инструкции!

#

Как да защитите информацията за Вашата карта Visa?

Всички искаме да защитим информацията за нашата карта Visa по очевидни причини. Но понякога дори и най-внимателните хора нарушават бдителността си и откриват съмнителни преводи, направени от техните сметки. Ситуации като тази са стресиращи, меко казано. Добрата новина е, че винаги има начин да предотвратите това да се случи и дори да разрешите подобни ситуации. Независимо дали сте тук за инструкции за контрол на щетите или съвети за предпазни мерки, в тази статия ще намерите всичко.