Всички категории

Мога ли да открия допълнителен акаунт в Paysera?

Can I open an additional Paysera account?
Дали е възможно да имам повече от един акаунт в Paysera? Това е въпрос, който понякога ни задават нашите клиенти. Ако и Вие сте се питали същото, време е да си изясните дали можете да откриете допълнителен акаунт в Paysera.

Мога ли да имам няколко акаунта в Paysera?

Краткият отговор е не, можете да имате само един Paysera акаунт в нашата система. Можете обаче да имате множество портфейли, наричани още IBAN, в рамките на Вашия единствен акаунт.

Наличието на множество IBAN-и Ви дава свободата да управлявате парите си по-добре, без да е необходимо да маневрирате между различни акаунти. Казано с прости думи, можете да разделите средствата си в един акаунт, вместо да откривате нов. Всичко е удобно разположено на едно място!

Множество портфейли спрямо множество акаунти – каква е разликата?

Понякога може да е трудно да се намери компания, която да отговори на всички Ваши финансови нужди. Например, може да Ви предложат възможности за международни преводи, но да липсват опции за управление на валутата.

Какво се случва, ако имате нужда от услуги за обмяна на валута? Обикновено ще трябва да се обърнете към друга компания, която може да не предоставя опции за международен превод. Този сценарий често води до нужда от множество акаунти в множество компании.

С Paysera обаче Ви осигуряваме всички тези възможности на едно място. Можете да се насладите на удобството да имате един акаунт, но с отделни портфейли или ако Ви е по-удобно да използвате този термин - отделни IBAN сметки. Това елиминира необходимостта от множество акаунти. Звучи страхотно, нали?

One Paysera account offers multiple IBAN possibilities.

Примери за различни IBAN сметки в Paysera

Позволете ни да споделим накратко различните опции, които Вашият акаунт в Paysera предлага.

Разплащателна сметка
Считайте я за Ваш личен финансов център, където можете да изпращате и получавате преводи, да плащате сметки, да правите покупки или дори да получавате заплатата си. Тя е като виртуален портфейл, който съхранява всичките Ви дейности по управление на паричните средства.

Картова сметка
Този тип сметка е свързана към Вашата платежна карта. Можете да я използвате за пазаруване, теглене на пари и извършване на различни финансови транзакции, независимо дали пазарувате онлайн или във физически магазин.

Валутна сметка
Paysera предлага над 30 валути, които можете да обменяте в акаунта си за секунди. Всяка валута, която обменяте, може да има свой собствен IBAN или всички те могат да споделят един, в зависимост от това какво отговаря най-добре на нуждите Ви.

Съвместна сметка
Това е идеално решение, ако трябва да управлявате споделени разходи с някого. Например, ако Вие и Вашият партньор си делите разходите, съвместната сметка може да Ви помогне да запазите тези разходи отделени и организирани, настрани от личните Ви финанси.

Сметка за спестявания
Искате да спестите пари за в бъдеще? Тогава сметката за спестявания на Paysera вероятно е това, което търсите. Можете да създадете сметка за спестявания за секунди и да я персонализирате, така че да отговаря на Вашите нужди.

Ето какво можете да направите:

  • Определете целта си за спестяване, включително валутата и сумата, която искате да спестите.
  • Персонализирайте я с уникално име, като „Лятна ваканция“ или „Мечтаният автомобил“.
  • Задайте крайна дата за целта си за спестяване (това е по избор).
  • Споделете сметката си за спестявания с други (също по избор).
  • Автоматизирайте редовните плащания по сметката си за спестявания (по избор, но прави спестяването много по-лесно).
Paysera clients can have multiple IBANs, including an IBAN for savings account.

В заключение

Вече знаете, че въпреки че нашата система Ви позволява да имате само един акаунт, този акаунт Ви разкрива цял свят от финансови услуги. Освен това не сте ограничени до един „портфейл“. Можете да създадете множество портфейли или IBAN сметки, за да Ви помогнат да управлявате и разделяте Вашите финанси въз основа на различни нужди или цели.

Защо да се затруднявате да излизате от един акаунт и да влизате в друг само за достъп до различни функции? При нас всичко необходимо е на едно място.

Надяваме се, че тази публикация в блога изяснява всички въпроси и Ви помага да разберете по-добре нашата система!

Свързани статии

#

Какво е IBAN и как да го намеря?

IBAN е един от най-често използваните номера в банковия сектор. Независимо дали желаете да изпратите пари или да ги получите - почти сигурно ще използвате IBAN. Знаете ли обаче всъщност какво е IBAN?

#

Paysera сметка за спестявания: какво е това и как да я ползваме?

Спестяването може да бъде трудно. Така е дори ако спестявате за нещо, което наистина желаете – нов дом, кола или просто бягство през уикенда. Ние се стремим да направим този процес по-лесен. Използвайте Paysera сметка за спестявания, планирайте плащания и постигнете целите си за нула време!

#

Съвместна сметка за двойки - следващата стъпка във Вашата връзка

Споделено жилище, споделена кола, споделено домакинство - всичко това често означава споделени семейни финанси. И тъй като финансовите технологии бързо се подобряват, споделените разходи и спестявания за двойки все повече се превръщат в норма и младите двойки вече не е нужно неловко да напомнят на партньорите си за неплатени комунални услуги или наем. Функции като съвместни сметки, съвместни спестявания или заявки за превод на пари не само водят до повече прозрачност, но дори могат да спасят романтична връзка.