Всички категории

Как да нареждате преводи без ограничения с Paysera

#
Paysera се стреми да осигурява не само бързи, но и безопасни парични преводи. Някои от трансферите се осъществяват за секунди, а други - около 1 работен ден. Всички те подлеждат на проверка от нашите екипи, които спазват установените от регулатора правила, както и вътрешни процедури за допълнителна сигурност. Поради това е възможно да изискаме допълнителна информация и/или документи, с които да се докаже легитимността на превода. Мерките за превенция на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари, както и организацията и контролът по тяхното изпълнение са описани по-подробно в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Как да подсигурите бързо и сигурно изпълнение на парични преводи?

  1. Проверете дали данните на получателя са попълнени правилно. 
    Всички имена трябва да бъдат изписани коректно, съвпадайки с документите за самоличност. Не използвайте съкращения. Когато е възможно, попълнете трите имена на получателя. 
     
  2. Проверете дали сметката на получателя е попълнена коректно
    В зависимост от държавата, до която изпращате пари, може да се наложи да попълвате не само банковата сметка, но и адрес на получателя. Задължително проверете валутата, в която нареждате сумата.  
     
  3. Напишете ясно основание за превода и приложете документи
    Плащанията за „оръжия и рози“ (“guns and roses”) и „mcksmaeoromksmkc“ (произволни букви) могат и ще бъдат задържани. Така че, нека си спестим взаимно времето. Приложените документи могат да бъдат договор, фактура, декларация или друг документ, който удостоверява основанието и размера на превода или плащането. 
    Ако при извършване на по-голямо плащане отбележите само номера на фактурата - това не ни говори нищо. Прикачете фактурата към превода. Но ако във фактурата например пише само, че сумата е дължима за „ИТ услуги, съгласно договор“, това също не е достатъчно, ще трябва да ни предоставите и договора. Погрижете се за тези детайли предварително и всички транзакции ще се изпълняват безпроблемно, в рамките на няколко минути.
     
  4. Заемане на средства
    В случай, че основанието за превода е кредит, то следва да предоставите необходимите документи, като например договор за заем. В противен случай, трансферът вероятно ще бъде задържан и ще Ви бъде поискана допълнителна информация. 

“Преводът ми е задържан. Какво да направя?”

В случай, че преводът Ви е задържан за допълнителни проверки, ще бъдете уведомени своевременно. Екипът ни ще Ви даде указания с необходимите действия, които да предприемете. Като например да приложите допълнителни документи или да отговорите на въпроси, свързани с транзакцията. 
 
Имайте предвид, че средствата остават блокирани в сметката Ви докато не предоставите необходимата информация за трансфера. След като изпратите изисканите документи, екипът ни ще преразгледа случая. Ако документите доказват легитимността на трансфера, той ще бъде изпълнен в предвидения за това срок. В противен случай, плащането няма да бъде извършено и средстватата ще бъдат отново разполагаеми в сметката Ви.  

Нашият съвет

Спазвайте правилата. Не се бавете с предоставянето на документите, които искаме, бъдете прозрачни относно дейностите си и не подавайте некоректна или фалшива информация. 

Свързани статии

#

Защо моята Paysera сметка е ограничена?

Ако някога сте попадали в ситуацията Ваша сметка да бъде ограничена или дори закрита от компанията, на която сте поверили парите си, знаете колко разочароващо може да бъде това. На нас също ни е много неприятно да блокираме сметки на нашите клиенти и винаги правим всичко възможно, за да сме сигурни, че това е абсолютно належащо. И все пак това е нещо, което всички финансови институции понякога трябва да направят, за да гарантират сигурността на своите клиенти.

#

Нова услуга! Преводи в USD към Китай

Овации, моля! Имаме специално съобщение – клиентите на Paysera вече могат да нареждат парични преводи в USD до Китай! Новата услуга е достъпна както за фирми, така и за физически лица. Тъй като Черният петък и Коледа са точно зад ъгъла, моментът не може да бъде по-подходящ!

#

Как да защитите информацията за Вашата карта Visa?

Всички искаме да защитим информацията за нашата карта Visa по очевидни причини. Но понякога дори и най-внимателните хора нарушават бдителността си и откриват съмнителни преводи, направени от техните сметки. Ситуации като тази са стресиращи, меко казано. Добрата новина е, че винаги има начин да предотвратите това да се случи и дори да разрешите подобни ситуации. Независимо дали сте тук за инструкции за контрол на щетите или съвети за предпазни мерки, в тази статия ще намерите всичко.