Всички категории

Мога ли да получавам заплатата си в Paysera сметка?

#
Платежните услуги се променят и дигитализацията във финансовия сектор предоставя нови възможности за управление на средствата. Изплащането на работната заплата по банков път вече не е само приета практика, но и задължение в по-големите компании. В следващите редове ще разгледаме как Paysera сметката предоставя сигурно и безпроблемно решение както за служителите, така и за работодателите.

Paysera сметката е подходяща за изплащане на работна заплата, обезщетения за болест и майчинство

Може ли разплащателната сметка да е с 0 лв. такса? Категорично да! Платежните услуги са по-достъпни за хората и бизнесите, когато са изцяло дигитализирани. Не се налага да „заключвате“ сметката си в банков клон и имате пълната свобода да управлявате парите си, където и да се намирате. Платежната сметка Paysera разполага със собствен IBAN в BGN и EUR, с възможност за добавяне на сметка в RON и HUF. Освен за разплащания, можете да я използвате за получаване на работна заплата, обезщетения за болничен или майчинство, както и да заявите дебитна карта към нея.
Струва 0 лв. на месец. Без такса за откриване, поддръжка и закриване.

Какво още мога да получа за 0 лв. на месец?

Безплатни преводи в евро до ЕС, възможност за покупка на инвестиционно злато, достъп до кредити, билети за събития или извършване на дарения. Това са само част от възможностите на Paysera сметката. Можете да инвестирате средствата си в глобални платформи като HeavyFinance (земеделски кредити) чрез улеснена процедура по идентификация.

Може ли работодателят да откаже да плати трудовото възнаграждение по сметката ми в Paysera?

С промени в Закона за ограничаване плащанията в брой, гласувани с приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г., фирмите с над 100 служители ще изплащат трудовите възнаграждения само по електронен път - чрез превод по платежна сметка. Плащането на трудови възнаграждения по платежни сметки, открити при доставчици на платежни услуги по чл. 3 Закон за платежните системи и платежните услуги (ЗПУПС), изпълнява напълно изискванията на чл. 3, ал. 1, т. 3 от Закона за ограничаване на плащанията в брой и е в стриктно съответствие с действащите нормативни актове.

Как мога да тегля средства от сметката си?

Партньорската мрежа на EasyPay
Тегленето на пари в брой е възможно на всички каси на EasyPay - над 3000 обекта в цялата страна. Услугата се заявява в мобилното приложение, а средствата са налични за изтегляне веднага. Не е необходимо да посочвате предварително кой клон ще посетите, за да изпълните желаната операция. Вижте повече тук

Платежна карта Visa
Платежната карта Visa е удобен и надежден начин винаги да разполагате с парите си под ръка. Тя е с отделна IBAN сметка в EUR за по-голяма сигурност и може да се  добави към платформи като Apple Pay или Google Pay. Поръчването и управлението на картата става чрез мобилното приложение. Вижте повече тук

Какви са предимствата за работодателите?

Българските компании могат да управляват фирмените средства изцяло електронно чрез Paysera сметката, включително за изплащане на трудови възнаграждения.

  1. Безплатно и дистанционно откриване 

Също както личната, сметката за бизнеса е без такса за откриване и месечно обслужване. Paysera предлага дистанционна идентификация, достъпна за чуждестранни и местни граждани. По този начин компанията помага на чуждите инвеститори да стартират бизнес у нас и да управляват фирмените си средства дистанционно и дигитално. Всичко необходимо за счетоводната отчетност е достъпно в онлайн банкирането, а упълномощаването на трети лица става чрез няколко лесни стъпки. 

  1. Масови преводи

Масовите плащания позволяват извършването на голям брой парични преводи в местна или чуждестранна валута към различни получатели наведнъж. Използват се най-често при превеждане на работни заплати и разплащане с доставчици. През платформата на Paysera могат да се изпълняват преводи до над 180 държави и в над 25 поддържани валути, сред които BGN, EUR, USD, RON и други.

  1. Бюджетни плащания

Чрез Paysera можете да плащате задължения към държавния бюджет както в България, така и в Румъния. Това включва данъци, такси, осигуровки, семестриални такси и глоби.  Вижте подробни инструкции как да нареждате плащания към бюджета тук

Възможностите за бизнеса включват още приемане на плащания онлайн или чрез физически POS терминал в търговски обекти, система за организиране на събития и изгодни условия за валутни операции при по-големи обеми.