Всички категории

Paysera се разширява в Грузия и получава първия си банков лиценз!

#
Казват, че новата година е ново начало. Но защо да чакаме 2023 година? 2022 все още не е приключила и ние сме развълнувани да обявим ново партньорство в още една държава – Грузия! Кажете "здравей" на Paysera Georgia – първата Paysera банка и първата дигитална банка в Грузия.

Предистория

17-ти ноември не беше обикновен ден за Paysera. Това беше денят, в който Национална банка на Грузия предостави на Paysera Georgia банков лиценз – значително признание за нашия бизнес модел и неговата устойчивост. Това е не само 15-ият лиценз за търговска банка за Грузия, но и първият лиценз за дигитална банка.

Въпреки че Paysera е глобална марка, ние силно вярваме, че местните предприемачи са тези, които най-добре могат да бъдат съпричастни към местните нужди и ефективните методи за внедряване. 

Точно затова Paysera Georgia е основана и управлявана от опитни местни предприемачи, един от които е местна легенда – Димитри Кумсишвили. Димитри има сериозен професионален опит – той е бизнесмен, бизнес ангел (частен инвеститор, който осигурява финансиране с лични средства за непублични компании, намиращи се в ранните етапи на тяхното развитие), бивш министър на финансите и икономиката и бивш вицепремиер на Грузия.

Paysera Georgia е 9-ият член на мрежата Paysera и трябва да кажем – намира се в страхотна компания. По-точно Литва, Латвия, Естония, Украйна, България, Румъния, Албания и Косово.

Защо това е значително постижение?

Нашите клиенти, както настоящи, така и потенциални, са наш приоритет. Винаги е било и винаги ще бъде така. Следователно всички продукти, услуги и партньорства на Paysera са ориентирани към клиента и това конкретно партньорство не е изключение, тъй като Paysera Georgia ще позволи на грузинците да правят парични преводи към Европа много по-бързо. 

И когато казваме много по-бързо, имаме предвид това – парите ще достигат до получателя за секунди. Става въпрос за тази уникална инициатива за интегриране на плащанията, която го прави възможно – говорим за SEPA и SEPA Instant.

Точно така, Paysera Georgia ще поддържа SEPA и SEPA Instant!

#

Няколко практически факта за Paysera Georgia

  • Paysera Georgia ще поддържа плащания SEPA и SEPA Instant
  • Очаква се банката да започне да предоставя услуги на клиенти в началото на 2023 г.
  • Ще има два центъра за обслужване на клиенти в Тбилиси, Грузия, и повечето от услугите ще се предоставят дистанционно

Свързани статии

#
Лични финанси

Какво представлява SWIFT (BIC) кодът?

SWIFT кодът (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Общество за световна междубанкова финансова телекомуникация) представлява код, който се използва за идентифициране на държавата, банката и банковия клон на получателя на парични средства, в който е регистрирана сметката. SWIFT кодът на Paysera е EVIULT2VXXX и е един и същ за всеки клиент на Paysera. Този код често се изисква при извършване на международни преводи. 

#
Лични финанси

Най-търсените въпроси в Google относно Paysera

Търсили ли сте някога нещо в Google за Paysera? Проверете дали Вашият въпрос е сред най-често задаваните онлайн! И нека ви спестим време. Получете своя отговор директно от екипа на Paysera.

#
Централа на Paysera

Споразумението между Paysera и Airwallex ще отвори пътя за изпращане на пари до 149 държави

Paysera сключи споразумение с глобалната fintech платформа Airwallex. Това споразумение дава възможност за клиентите на Paysera да изпращат пари до 149 държави и да откриват IBAN сметки в 9 държави.