Всички категории

Най-търсените въпроси в Google относно Paysera

#
Търсили ли сте някога нещо в Google за Paysera? Проверете дали Вашият въпрос е сред най-често задаваните онлайн! И нека ви спестим време. Получете своя отговор директно от екипа на Paysera.

1. Paysera банка ли е?

Paysera не е банка, а дружество за електронни пари, срещано в индустрията още под наименованието fintech или EMI (electronic money institution). Paysera има лиценз за дружество за електронни пари, който е малко по-различен от банковия. Дружеството предоставя широка гама от услуги, които са много подобни на тези, които можете да намерите в традиционните банки.

Paysera обаче предлага множество различни преимущества, които са рядкост в традиционните банки, като например: напълно отдалечено откриване и управление на сметка (никога не се налага да посещавате физически клон); денонощно (24/7) обслужване на английски език (от реален човек!); без такси за поддържане на сметка и др.

2. Сигурна ли е системата Paysera?

Paysera е напълно лицензирано дружество за електронни пари и е безопасна за използване. Компанията е под надзора и се регулира от Централна банка на Литва и спазва стриктни инструкции за сигурност в различни сектори.

Освен това парите на клиентите на Paysera се съхраняват отделно от средствата на компанията, така че ако тя изпадне в несъстоятелност, парите на клиентите няма да бъдат засегнати. Разбира се, подобен случай е малко вероятен, тъй като Paysera е една от малкото компании, които генерират печалби вече 17 поредни години!

Ние също така непрекъснато обучаваме нашите клиенти как да разпознават признаците на финансова измама и да не бъдат подведени от финансови измамници, тъй като в световен мащаб това е една от ТОП причините, поради които хората губят пари в наши дни.

#

Това са някои от нашите статии за това как да използвате Paysera безопасно:

3. Paysera Visa карта ли е?

Не, Paysera не е карта Visa, но ние имаме такава! Притежателите на сметка в Paysera могат да поръчат онлайн платежна карта Visa чрез мобилното приложение на Paysera или онлайн банкирането.

За поръчка и поддръжка на картата се прилага такса и самата карта може да се използва по целия свят, където се приема Visa. Доставката на картата обаче е достъпна само в Европейската икономическа зона.

Как да получите карта Visa?

#

4. Как да открия сметка в Paysera?

Можете да откриете сметка в Paysera напълно дистанционно, независимо дали сте физическо или юридическо лице.

За тази цел трябва да изтеглите мобилното приложение на Paysera, да се регистрирате, изпълните процедурата по идентификация и да предоставите документи, като документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Прочетете нашите инструкции стъпка по стъпка >

5. Как да закрия акаунта си в Paysera?

Ще ни бъде тъжно да се сбогуваме с Вас, но все пак трябва да знаете, че можете да закриете своята акаунт в Paysera напълно дистанционно. Преди да направите това, проверете дали нямате просрочени задължения или налични средства по сметката си и в случай че имате остатъчен баланс - прехвърлете парите. Освен това трябва да блокирате за постоянно и своята карта Visa.

След като направите това, трябва да изпратите имейл на адрес [email protected] от Вашия потвърден имейл адрес в нашата система или да ни се обадите от регистрирания Ви телефон на номер (+359 2) 494 97 70 и да заявите закриването на Вашия Paysera акаунт.

Прочетете подробни инструкции как да закриете своя акаунт в Paysera>

#

6. Как да свържа Paysera с PayPal?

След като вече разполагате с карта Visa, можете лесно да я свържете с PayPal и други платежни системи. За да свържете Вашата Visa карта с PayPal, влезте в акаунта си в PayPal, натиснете “Wallet” („Портфейл”) > “Link a debit or credit card” („Свързване на дебитна или кредитна карта”) > Попълнете формата с данните на картата и натиснете “Link a card” („Свържи карта”).

Забележка: трябва да имате налични поне 1,50 EUR по картата си, за да я свържете с PayPal.

Гледайте видео инструкции как да свържете Вашата Visa карта с PayPal >

7. Мога ли да използвам Paysera без карта?

Да, можете да използвате Paysera без карта. Paysera предоставя на своите клиенти европейски IBAN сметки и те могат да се използват за извършване на парични преводи, обмяна на валута, закупуване на злато и др.

Освен това клиентите на Paysera могат да поръчат платежна карта Visa – за да правят покупки онлайн и да плащат с карта, да я добавят към Google Pay, Apple Pay и да я свържат с PayPal и други платежни системи. Повече относно карта Visa>

8. Мога ли за закупя крипто валута с Paysera?

Не, не можете да купувате криптовалута с Paysera и не можете да теглите средства от уебсайтове за търговия с крипто валута към Вашата сметка в Paysera.

Използването на Paysera за търговия с крипто валути е строго забранено и това е вписано в правилата на Paysera. Неспазването на това условие ще доведе до ограничения на сметката и в крайна сметка до нейното закриване.

9. Къде работи Paysera?

Paysera работи в много държави по света. Можете да намерите пълния списък на страните тук.

В някои региони Paysera предоставя само частични услуги. Например в Алжир можете да откриете сметка в Paysera, но картите се доставят само в държави от Европейската икономическа зона. Ако обаче вече имате карта, можете да я използвате във всяка страна, където се приемат карти Visa.

Свързани статии

#

Разлики между мобилната и десктоп версия на Paysera

Използвате основно приложения на своя мобилен телефон или сте привърженик на ползването на настолни компютри? С Paysera всяка от двете опции е в помощ за ежедневното управление на Вашите финанси, но има някои разлики между нашето онлайн банкиране и мобилно приложение, които всеки клиент трябва да знае. Продължете да четете, за да ги откриете.

#

Как да изтегляме банкови извлечения от Paysera?

В наши дни се изискват извлечения от банкова сметка по множество причини, като например отпускане на кредит, ипотека или дори кандидатстване за виза за пътуване. Въпреки че това често се превръща в едно от онези допълнителни неща, за които трябва да се притеснявате, Paysera е насреща, за да помогне. Изтеглянето на извлечения по Вашата Paysera сметка никога не е било по-лесно. Услугата е достъпна както чрез мобилното приложение на Paysera, така и чрез онлайн банкирането.

#

Paysera стартира денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език

От 1-ви март клиентите на Paysera ще могат имат връзка с клиентска поддръжка на английски език денонощно (24/7). Консултациите ще се извършват чрез телефон, имейл и функцията за чат на живо в уебсайта.