Всички категории

Как да създадете проект за портал за плащания в Paysera?

How to create a payment collection project with Paysera?
Всеки онлайн магазин се нуждае от начин за обработка на плащанията, това се разбира от само себе си, нали? Предполагаме, че това е причината да четете тази публикация в блога. Е, добри новини – Вие сте на правилното място! След като прочетете статията, ще можете да създадете проект за портал за плащания в Paysera, да получите идентификатора на проекта и паролата, да споделяте права с други потребители на Paysera и др.

Как да създадете проект за портал за плащания?

Ще Ви преведем през целия процес, стъпка по стъпка. Преди да започнем обаче, има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да направите целия процес бърз и плавен.

 • За да започнете, ще Ви трябва лична или фирмена сметка в Paysera.
 • Можете да създадете проект за портал за плащания само като използвате акаунта си в уеб браузър.
 • Преди да изпратите своя проект, уверете се, че Paysera е интегрирана във Вашия уебсайт и електронният Ви магазин е готов да приема клиенти.

Ако предпочитате видео урок, вече имаме подготвен за Вас. Вижте видеото по-долу!

Ако пък предпочитате да продължите с тази публикация – нека започваме!

Стъпка 1: Поръчайте услугата портал за онлайн плащания

 1. Влезте във фирмената Paysera сметка чрез уеб браузър.
 2. Изберете Настройки > Настройки на Paysera сметка > Управление на услуги > Промяна.
 3. Изберете Получаване на плащания онлайн чрез електронно банкиране и други системи > Поръчка.
How to order the online payment collection service on Paysera?

Стъпка 2: Създайте своя проект

Сега, след като всички услуги, които са подходящи за Вас, са поръчани, следвайте тези стъпки:

 1. Проекти и свързани дейности > Моите проекти > Добавяне на нов проект.

Ако имате собствен електронен магазин и не използвате никаква платформа, изберете Ще въведа сам/-а адреса на проекта, въведете данните и след това кликнете върху Добавяне.

Ако използвате друга платформа за Вашия електронен магазин, като Paysera Tickets, Shopify или друга, изберете Ще използвам платформа. Ще се покаже списък с платформи и използваният адрес ще бъде въведен автоматично след избор на правилната. Кликнете върху Добавяне.

How to create a payment collection project on Paysera?
 1. В секция Описание на услуга изберете езика на описанието > въведете името на проекта и предоставете кратко описание на услугите, които предлагате. Това ни помага да разберем точно за какво плащат Вашите клиенти.

Ако Вашият бизнес включва продажба на физически стоки, работа като туристическа или застрахователна агенция или управление на благотворителна организация, важно е тук да включите политиката си за възстановяване на суми и условията за доставка. Ако вече имате тази информация на уебсайта си, можете просто да поставите съответните линкове.

По-подробни насоки относно описанието на проект може да намерите на нашия уебсайт.

Creating a payment collection project on Paysera.

Стъпка 3: Финализирайте информацията за Вашия бизнес и я изпратете за преглед

 1. В секцията Данни за контакт въведете настоящите си данни за контакт. Тази информация ще бъде споделена с купувачите заедно с тяхното потвърждение за плащане.
 2. Копирайте кода за потвърждение на собствеността върху Вашия проект и го поставете в секция на уебсайта си. Това гарантира, че Вие сте законният собственик на сайта. Повече подробности за потвърждение за собственост на уебсайта може да прегледате на нашата страница.
 3. Кликнете върху Запис на проект > Изпращане за преглед. Ще го проверим в рамките на 1 работен ден. След като бъде потвърден, сте готови да започнете да приемате плащания!
How to find a payment collection project password on Paysera?

Стъпка 4: Изпробвайте демо на Paysera Checkout

Почти сте готови!

Преди да приключим, предлагаме да изпробвате демо на Paysera Checkout. Това е чудесен начин да усетите и видите процеса от гледна точка на Вашите клиенти.

За повече технически подробности относно интегрирането на Paysera в електронния Ви магазин вижте страницата за разработчици.

Стъпка 5: Завършете интеграцията

Готови за последните стъпки?

За да завършите интеграцията, ще Ви трябват Вашите ID и парола на проект – и двете са необходими за интегриране на Paysera на уебсайта Ви.

ID на проекта се вижда в списъка Ви с проекти, а паролата може да бъде намерена, като кликнете върху Настройки на проект > изберете Общи настройки на проект.

Kaip rasti įmokų surinkimo projekto slaptažodį Paysera sistemoje?

Докато се намирате в Общи настройки на проект, отделете малко време, за да прегледате някои ключови детайли. Можете да изберете сметката, по която искате да постъпват плащанията от електроненния Ви магазин, както и дали желаете да обработвате парични суми в различни валути. Не забравяйте да посочите Вашия имейл адрес, за да може да получавате информация за всички актуализации.

Освен това помислете за добавяне на значка за сигурност на Paysera или бутон за дарения към Вашия уебсайт за допълнително удобство. След като сте доволни от всичко, натиснете Запис.

Искате да споделите права с друг потребител на Paysera?

Ако искате да предоставите права на друг потребител на Paysera да управлява или разглежда проекта, кликнете върху Настройки на проект > изберете Права за управление > въведете данните на лицето и прегледайте правата.

How to find a payment collection project password on Paysera?

Също така от меню Настройки на проект > Настройки на Paysera Checkout можете да активирате полезни функции, като тестови плащания, известия по имейл след успешно плащане, да изберете методи на плащане и държави, които са най-подходящи за Вашия бизнес.

Чувствайте се свободни да адаптирате всичко към Вашите нужди!

Какви видове плащания могат да се приемат чрез Paysera Checkout?

 • Услуга по иницииране на плащания (УИП);
 • Bank Link;
 • Кредитни и дебитни карти Visa, Mastercard, Maestro;
 • Индивидуални плащания;
 • Плащания в брой;
 • Други типове плащания.

Може ли Paysera да бъде интегрирана в съществуваща платформа за електронна търговия или уебсайт?

Абсолютно! Прегледайте "Стъпка 2" в тази публикация и по-конкретно частта “Ако използвате друга платформа за Вашия електронен магазин”.

Нещата не вървят по начина, по който трябва? Ние сме тук за Вас!

Понякога извършваме рутинна поддръжка, за да гарантираме сигурността и качеството на нашите услуги, което може временно да повлияе на операциите, включително на проекти за получаване на плащания. Вашата първа спирка трябва да бъде страницата за състоянието, където предоставяме актуализации в реално време за всякакви технически или свързани с услугите проблеми./p>

Ако не можете да намерите решението там или ако сте изправени пред уникално предизвикателство, нашият екип за обслужване на клиенти е на Ваше разположение, за да Ви окаже съдействие.

#

Как да започнете онлайн бизнес в 5 стъпки

И така, решили сте да стартирате онлайн бизнес, но с огромното количество информация в интернет не сте сигурни откъде да започнете? В тази статия ще получите практически насоки от Audrius Lučiūna - съосновател на Paysera, експерт по електронна търговия и лектор в поредицата от онлайн курсове "Разговори за електронна търговия".

#

Какво представлява портал за плащания и как да изберем такъв?

За онлайн купувачите плащането изглежда лесен въпрос, който отнема само секунда. Успешното плащане обаче изисква много компоненти да работят като добре смазана верига. И така, какво точно представлява порталът за плащания и как да изберете такъв за Вашия електронен магазин?

#

Топ 10 въпроса относно получаването на онлайн плащания

По време на първите стъпки в бизнеса с електронна търговия възникват много въпроси. Но не е бизнес, ако не продавате нищо, нали? Paysera помага на хиляди електронни магазини да получават плащания от клиенти по целия свят. И сега ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно обработката на онлайн плащания!