Всички категории

Получавайте плащания с карти в търговски обекти с POS терминал от Paysera

#
Плащането с карта в търговски обекти вече не е само удобство, а се превръща в задължително условие за по-бързо и лесно пазаруване. Потребителите предпочитат да разполагат с различни опции за безконтактно плащане - не само с карта, но и с помощта на часовник или смартфон. В следващите редове представяме основните причини да изберете POS терминал от Paysera. 

Безконтактни плащания в България

Пандемията доведе до значително ограничаване на плащанията в брой. Двама от всеки трима европейски потребители казват, че сега използват безконтактни плащания по-често, отколкото преди началото на пандемията, и вече предпочитат да плащат по този начин. Статистиката е от проучване от края на 2021 г. на Payments Europe, асоциация на глобални и европейски дружествa за картови разплащания.

Видимо е, че навиците на потребителите се променят. В период, в който клиентското преживяване заема все по-централно място във философията на бизнесите, всичко, което може да го подобри или влоши, заслужава особено внимание. Затова стремежът на търговците е да предлагат все по-удобни и иновативни платежни методи, с които да подобряват клиентското изживяване. Така например, невъзможността за плащане с карта в търговски обект може да повлияе върху решението за покупка или да промени предпочитаните места за пазаруване за един потребител.

В дългосрочен план очакванията са безкасовите плащания да растат не само в частния сектор, но и в държавната и общинска администрация. Статистиката на Българската народна банка (БНБ) показва, че само за първата половина на 2021 г. броят на плащанията с карти на физически POS терминали надхвърля 109.3 млн. или с  над 40% повече спрямо 5 години по-рано. Броят на POS устройствата също расте, макар и с по-малък темп - към средата на 2021 г. е 108 694, което е с  25% повече в сравнение с 2016 г. 

Защо да изберете POS терминал от Paysera? 

  1. Безплатна платежна сметка и безплатен POS терминал  

Paysera сметката е без такса за откриване и поддръжка. Можете да управлявате средствата си изцяло онлайн чрез електронно и мобилно банкиране. Ако месечния ви оборот надвишава 1000 лв., ние ви предоставяме POS устройство под наем напълно безплатно. Средствата постъпват в сметката на следващия работен ден, а транзакциите са видими в реално време. Получавате подробни справки и извлечения, които ви помагат да проследявате продажбите си. Заплащате комисиона само при успешно плащане при преференциални условия за по-големи месечни обороти. Вижте тук таксите за приемане на картови плащания

  1. Приемате безконтактни плащания, където и да се намирате

Избирате между няколко вида устройства, които можете да закупите или да ви бъдат предоставени за ползване. Някои от тях съчетават POS терминал и касов апарат в едно. Мобилните POS терминали са особено подходящи за ресторанти, куриерски услуги, доставка на храна и други. Устройствата имат безконтактна функция и са съвместими с платежни системи като Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay. Клиентите могат да плащат с дебитна или кредитна карта - Visa, Mastercard, Discover, Diners Club, Bcard, смартфон и дори часовник. 

  1. Лесна интеграция и безплатна техническа помощ

Екипът ни съдейства за всички процеси по интеграция. Получавате пълни инструкции за работа с POS терминал, както и безплатна техническа помощ при необходимост. Устройствата са интегрирани с продуктите на водещите компании за разработка на POS софтуер в България. Приемате плащания бързо и лесно и бързо с директна заявка от софтуера, без да е необходимо да въвеждате отново сумата от клавиатурата на терминала.

#

За кого е подходяща услугата? 

Безконтактното плащане добива все по-голяма популярност не само за търговски обекти, но и при доставка на храна, за куриерски услуги и други, благодарение на мобилните POS устройства. Плащането с карта при доставка дори може да се използва за поръчки със заявен наложен платеж. В случаите, когато сумите са големи, носенето им в брой може да причини неудобство за клиентите. Ето защо все по-честа практика е центрове за красота и медицински процедури също да предлагат картови плащания за услугите си. 

Какви са условията? 

POS терминалите от Paysera са без такса за инсталация и поддръжка. Можете да закупите устройството или ние да ви го предоставим. Услугата е в партньорство с Датекс Пеймънт Технолоджи ЕАД. 
Получавате всички плащания по вашата безплатна Paysera сметка на следващия работен ден за банковите карти, издадени в България, и на втория работен ден за карти, издадени в чужбина. Имате достъп до детайлна информация за всяка една транзакция и може да генерирате справки. Цената на услугата се определя от гъвкави схеми в зависимост от месечния оборот. Вижте тук таксите за приемане на картови плащания

Как да започнете? 

  1. Откривате своята безплатна Paysera сметка.

След като свалите и инсталирате приложението на Paysera, попълнете данните си и завършете процеса по идентификация. Щом личният ви акаунт бъде потвърден, можете да откриете своята фирмена сметка. За целта е необходимо да попълните въпросника и да опишете дейността на бизнеса си. Вижте видео инструкции как да откриете фирмена сметка в Paysera.

Все още нямате приложението на Paysera?

Открийте сметка днес напълно БЕЗПЛАТНО! 

  1. Изпращате запитване за индивидуална оферта

Можете да се свържете с нас по имейл или телефон. След като се запознаем с особеностите на вашия бизнес, ще ви изготвим индивидуална оферта с детайлна информация за условията.  

  1. Заявявате услугата по имейл

За целта е необходимо да попълните заявка за физически POS терминал, която може да намерите тук, и да ни я изпратите на имейл [email protected]. За въпроси, свързани с попълването на заявката, се свържете с нас на тел: +359 24 949 770.

  1. Доставка и интеграция на POS терминала

Специалист доставя физическия POS терминал на място и провежда обучение за работата с устройството. Извършват се необходимите интеграции и вече сте готови да приемате картови плащания.

#

Имате електронен магазин? Paysera предлага цялостно решение за Вашия бизнес.

Ако продавате стоки в търговски обект и имате онлайн магазин, можете да се възползвате от цялостно решение. Paysera Checkout е гъвкав платежен портал за онлайн търговци, чрез което можете да приемате плащания от различни държави в различни валути в една мултивалутна сметка. Клиентите ви избират между плащане с карта, онлайн банкиране, дигитален портфейл, QR код и други. 
Плащането с иницииране е нов платежен метод за електронна търговия от Paysera чрез отворено банкиране. Таксата е с фиксирана горна граница до 0.50 EUR за транзакция, без значение от сумата. Приемате плащания директно от сметката на купувача чрез онлайн банкиране или дигитален портфейл. Вижте как можете да спестите близо 50% от такси спрямо плащанията с карти в нашия калкулатор.

Свържете се с нас, за да получите индивидуална оферта!

Свързани статии

#

10+ причини защо трябва да използвате Paysera

Спомняте ли си критериите, по които избрахте първата си банка? Избрахте тази, която родителите Ви използваха? Или може би сте получили безплатна карта в училище? Но може ли това да се счита за съзнателен избор? Нека да разгледаме 10-те най-често срещани причини, поради които хората откриват сметка в Paysera

#

Какво представлява портал за плащания и как да изберем такъв?

За онлайн купувачите плащането изглежда лесен въпрос, който отнема само секунда. Успешното плащане обаче изисква много компоненти да работят като добре смазана верига. И така, какво точно представлява порталът за плащания и как да изберете такъв за Вашия електронен магазин?

#

Топ 10 въпроса относно получаването на онлайн плащания

По време на първите стъпки в бизнеса с електронна търговия възникват много въпроси. Но не е бизнес, ако не продавате нищо, нали? Paysera помага на хиляди електронни магазини да получават плащания от клиенти по целия свят. И сега ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно обработката на онлайн плащания!