Услуга по иницииране на плащане (УИП)

Услуга по иницииране на плащане (УИП) - метод на плащане, базиран на отворена банкова система, който дава възможност на онлайн купувачите да изберат своята банка и, често дори без да напускат прозореца за плащане, да потвърдят плащането за стоки или услуги. Това е по-евтина алтернатива на популярната преди услуга Bank Link .

Как да започна?
#

Над 9 000 онлайн магазина ползват УИП

#
Надеждна
 Прозорецът за плащане на УИП вече е познат на много клиенти в Европа.

 Услугата по иницииране на плащания е лицензирана и се регулира от Централна банка на Литва..

 Както доставчикът на УИП Paysera, така и банките гарантират сигурността на личните данни и средства на клиентите.

 Денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език.
#
Достъпна
 Такси за УИП – много по-ниски от тези на Bank Link, който все още е разпространен метод за обработка на плащания в електронните магазини. 

 Възможност за връщане на до 1% кешбек на клиентите, изпълняващи плащания чрез своята сметка в Paysera.
#
Универсална
 Може да се използва заедно с Paysera Checkout, за да предложи още по-широка гама от възможности за плащане, включително приемане на плащания с карти и други. 

 Възможност за проверка в извлеченията дали плащането е извършено. 
#
Удобна 
 Поръчайте и управлявайте услугата онлайн. 

 Проследявайте плащанията в реално време на едно място - Вашата сметка в Paysera.  
 
 Предлагайте популярни методи за плащане на клиентите (чрез популярни банки, включително Revolut).

Как изглежда плащане чрез УИП?

Отделните стъпки на плащането могат да се различават, в зависимост от избраната банка.
#

Изберете своята банка.

За да плати, купувачът първо избира банката, в която има сметка.

#

Влезте в системата на Вашата банка.

Купувачът въвежда своите данни за вход и, ако е нужно, дава разрешение на Paysera да обработи плащането.

#

Потвърдете плащането.

Купувачът потвърждава плащането и бива препратен обратно към електронния магазин. 

#

Как да започна да използвам услугата по иницииране на плащане?

За да използва всички предимства, предлагани от УИП, търговецът трябва да открие Paysera сметка и да започне да приема плащания чрез Paysera

Ако вече използвате портала за плащания на Paysera за получаване на онлайн плащания и желаете да преминете към услугата по иницииране на плащания и да започнете да спестявате пари, то трябва да изберете този метод в настройките на проекта във Вашия акаунт в Paysera. 

Влезте в https://bank.paysera.com/bg/login > Проекти и свързани дейности > Моите проекти > Настройки на проект > Настройки на услугата по получаване на плащания.

Къде работи УИП?

Собствениците на електронни магазини могат да получават плащания от клиенти от цял свят. Този метод за получаване на плащания може да се използва от търговци от различни държави, тъй като Paysera е интегрирана с почти 100 различни банки и платежни институции.
Налично
Скоро

Често задавани въпроси

Ако стартирате приемане на онлайн плащания чрез Paysera, УИП ще бъде активирана за Вас автоматично. 

Ако вече използвате Paysera Checkout за приемане на онлайн плащания, но все още не сте пробвали УИП – влезте в своя Paysera акаунт чрез https://bank.paysera.com/bg/login >Проекти и свързани дейности > Моите проекти >Настройки на проект > Настройки на услугата по получаване на плащания.

Изберете методи на плащане и държава. Ще видите различни налични банки и начини на плащане. В съответната банка изберете да използвате услугата по иницииране на плащания и запазете промените.

Услугата по иницииране на плащания на Paysera – е по-евтина алтернатива на Bank Link.  Вижте таксите за УИП.

УИП на Paysera дава възможност на онлайн търговците да приемат плащания чрез почти 100 банки и платежни институции в различни държави. Вижте всички налични начини на плащане , като изберете държава по Ваш избор

Например повечето електронни магазини в Литва използват УИП за приемане на онлайн плащания, поради което плащанията са достъпни през всички банки и платежни институции в страната: Paysera, Swedbank, SEB, Luminor, Citadele, Revolut, Šiaulių bankas, Medicinos bankas, LKU. Когато даден електронен магазин използва Paysera Checkout, неговите купувачи могат да плащат и с карта .

Както Bank Link, така и УИП на Paysera дават възможност на електронните магазини (или онлайн търговци без електронен магазин) да приемат плащания чрез различни банки. Въпреки това, поради предимствата, предлагани от Paysera, много клиенти преминават към този метод за обработка на плащанията .

Bank Link * УИП на Paysera *
2 стъпки 2 (3) стъпки
Купувачът се пренасочва към страницата на банката за потвърждение на плащането. Купувачът може да бъде пренасочен към страницата на банката или да остане в прозореца за плащане и да попълни необходимите данни там, за да потвърди плащането си.

Търговецът може да избере една от следните две опции.
Плащането струва повече, защото се прилага банкова такса. Плащането струва по-малко, тъй като не се прилага банкова такса.

* За сравнение се използва плащане чрез SEB.

Да. За да използвате всички предимства, предоставени от услугата по иницииране на плащания на Paysera, трябва да се регистрирате в Paysera и да започнете да приемате плащания с портала за плащания на Paysera – Paysera Checkout.

Ако получавате плащания като физическо лице, напр. на основание удостоверение за самостоятелно заето лице (свободна професия), не е необходимо да откривате фирмена сметка.

Ако получавате плащания като фирма, трябва да откриете фирмена Paysera сметка.

Сигурност при плащане чрез банки.Сигурността на парите и данните на клиентите се осигурява не само от системата Paysera, но и допълнително от банката, която клиентът избира за извършване на плащането. Допълнителната идентификация на купувача в системата на банката осигурява максимална сигурност при извършване на онлайн покупки.

Можете да сте сигурни, че ще получите средствата. Имате възможност да изберете да заверявате плащанията, само след като се получи извлечение от банката.

За тази цел влезте в https://bank.paysera.com/bg/login > Проекти и свързани дейности > Моите проекти > Настройки на проект > Настройки на услугата по получаване на плащания > Заверяване на плащания за услугата по иницииране на плащане само след получаване на банково извлечение.

Сигурност на данните. Paysera е институция, лицензирана и под надзора на Централна банка на Литва, която спазва и постоянно подобрява изискванията за сигурност на данните. Можете да прочетете повече относно изискванията тук.

В прозореца за плащане купувачът може да види цялата подходяща информация, като контактите на търговеца, данните на купувача, както и полета за въвеждане на данни за вход. 

Тествайте демо версията.<

Повече информация за прозореца за плащане.

Или посетете уебсайтовете на онлайн магазините, които поддържаме.

Веднага след като купувачът завърши плащането за стоки или услуги, ще можете да видите това плащане във Вашата сметка в Paysera. И въпреки че технически всички плащания първо отиват във фирмената сметка на Paysera, те веднага се препращат към сметката на търговеца.