Всички категории

Злато на стойност 4 млн. евро е закупено през приложението на Paysera

#
През последната година Paysera интегрира възможността за закупуване, изпращане и обратна продажба на реално физическо инвестиционно злато чрез мобилното приложение на Paysera за всички свои потребители. Оттогава чрез приложението е закупено злато на стойност 4 милиона евро, което го прави не само чудесно средство за съхранение на фиатни пари, но и автентичен и необвързан с времето подарък. 

Колко е златото, което струва 4 милиона евро?

Инвестиционно злато на стойност 4 милиона евро реално физически представлява злато с тегло около 77 килограма. За да го погледнем в перспектива - това е приблизително колко тежи средностатистическият възрастен мъж . 

Изразено в XAU (тройунции), 4 милиона евро е почти 2500 XAU (1 XAU = приблизително 1,600 EUR).

#

Какво се купува най-често?  

В мобилното приложение на Paysera потребителите могат да купят злато в тройунции дори за 1 EUR или злато на кюлчета и монети. 

Най-популярната покупка и до днес е златно кюлче от 1 грам на цена малко повече от 60 EUR. 

Кюлчетата, точно като монетите, могат да бъдат физически изтеглени от Paysera или безопасно съхранявани в сигурно хранилище на Paysera, което е най-често срещаният избор сред купувачите.

Как мога да купя злато чрез Paysera? 

Покупката на злато чрез Paysera е лесен процес. Трябва да разполагате със сметка в Paysera и да влезете в системата чрез мобилното приложение на Paysera

Отидете на меню "Повече" (долу вдясно на основния екран), изберете "Ценни метали", след което изберете "Купи" и типа злато - кюлчета, монети или посочете стойност в XAU. 

Можете да продадете златото обратно на Paysera по всяко време или да го изпратите като подарък на други потребители на Paysera.