Всички публикации в блога

ЗЛАТОТО вече е тук! Купувайте злато онлайн чрез Paysera

#

Темата за търговията със злато е активна в новините през последните няколко месеца. Цената на златото се увеличава ежедневно, а продажбите му нарастват поради опасения от икономическа криза. Ето защо се радваме да предоставим на всички наши клиенти възможността да купуват злато онлайн. Не са нужни премиум сметки - всички са добре дошли!  

Ценните метали са една от най-старите и стабилни стоки. Като финансова институция Paysera се гордее с това, че предоставя възможност търговията със злато да бъде достъпна за всички по лесен и удобен начин.

Златото добра инвестиция ли е?

Или трябва да попитаме дали изобщо е инвестиция? Това е често срещана и донякъде противоречива тема за дискусия и всеки, който се интересува от инвестиции, ще има собствено мнение по този въпрос. 

Обичаме да казваме, че можете да го наречете инвестиция, но тя няма да бъде добра или печеливша. Истината е, че златото, точно както другите ценни метали, не генерират активно доход. Така че, ако имате малко резервни пари за инвестиране, по-добре ги накарайте да работят за Вас, като ги инвестирате в успешен бизнес или други дейности, които ще генерират стабилни печалби.  

Въпреки това, за разлика от повечето стандартни валути, златото е по-малко вероятно да се обезцени в дългосрочен план и да бъде повлияно от промени на финансовите пазари. Това е основната полза от закупуването на злато. Повечето хора купуват злато основно, за да запазят покупателната способност на парите си. Ние също вярваме в тази идея и затова предлагаме на нашите клиенти тази уникална възможност да разширят портфолиото си от активи със злато. 

Как да купя злато онлайн? 🤔 

Вие реално конвертирате валутата си в злато (XAU) и точно както при всяка друга валута можете да я обменяте - можете да я продадете обратно на Paysera по всяко време. Наистина е просто!

За да Ви помогнем да правите своята преценка по-лесно, златото ще се показва не само в тегло, но и във Вашата валута, например евро. 

#

Мога ли да придобия истинско злато? 👑

Можете! Най-добрата част за търговията със злато чрез Paysera е, че всъщност можете да изтеглите физически ценните метали от централата на Paysera в гр. Вилнюс, Литва. Предлага се и доставка по целия свят. След като вземете закупеното злато, електронният метал ще бъде приспаднат от сметката Ви за ценни метали.

Можете лично да вземете златна монета или кюлче по всяко време. Ако не го направите в рамките на два дни, ние автоматично ще приложим малка такса за съхранение върху количеството злато и Вашият ценен метал ще бъде сигурно съхраняван в сейфовете на Paysera. 

Във всеки случай, ние не Ви съветваме да държите ценни метали вкъщи, тъй като така те са по-малко защитени от кражба и други инциденти. Но все пак това е Вашето злато и разполагайте с него, както желаете! 😎

#

Мога ли да изпратя злато на друго лице? 🤝

Да, можете да изпращате злато на други притежатели на сметка в Paysera. Когато поводът е подходящ, това може да бъде наистина уникален и ценен подарък за някого както във физическа, така и в електронна форма, и със сигурност е много по-добре от даването на пари в плик. Не можете обаче да продавате или купувате от друго лице по електронен път. Винаги обаче можете да продадете златото обратно на Paysera.

Що се отнася до разплащания, не можете да плащате за стоки и услуги с ценни метали, защото те не са действителна валута и плащанията в повечето държави са възможни само в местна валута, но можете да обмените златото в която и да е налична валута и да платите с него в рамките на секунди.

Защо си струва да купувате злато онлайн от Paysera?

Надеждност 🤝
Paysera действа на финансовия пазар вече над 15 години. Ние сме първото лицензирано дружество за електронни пари (EMI) в Литва и предоставяме възможност на своите клиенти да обменят валута при изгодни курсове, да изпълняват международни преводи, да получават плащания онлайн при изгодни условия и удобен начин, да поръчват дебитни карти и още много. На нас се доверяват както клиенти физически лица, така и фирми не само в Литва, но и в международен план. 

Гъвкавост 🧮
Разбираме, че не всички клиенти могат да си позволят да купуват значително количество злато наведнъж, така че даваме възможност да се закупуват ценни метали на части.

Физически ценни метали 🏅
Въпреки че клиентите на Paysera купуват злато онлайн, физически монети и кюлчета също са на разположение за получаване и се съхраняват сигурно в трезорите на Paysera. Клиентите могат да вземат това, което са закупили, от централата на Paysera в гр. Вилнюс, Литва, да поръчат доставка до всяка друга държава или просто да съхраняват златото си в трезор на Paysera.

Сигурност 🔒
Съхраняването на злато у дома не е безопасно, така че когато купувате злато от Paysera, имате възможност да го съхранявате в трезор на Paysera, като можете да го изтеглите по всяко време. Освен това, съхраняването на спестявания под формата на злато е по-сигурно от съхраняването им в брой, като последното може не само да ги обезцени, но и да станат обект на кражба или загуба.

Удобство 📲
Какво по-удобно от това да купувате ценни метали онлайн? Покупката става почти по същия начин като обменянето на валута - чрез онлайн банкирането на Paysera или чрез мобилното приложение. И винаги можете да закупите повече или да продадете ценните метали обратно на Paysera.

#

Да си поговорим за цени 💸

За съхраняване и търговия със злато чрез Paysera се прилагат

такси.

За да можете да купувате ценни метали, първо трябва да сте клиент на Paysera, но това е БЕЗПЛАТНО. Можете да откриете сметка чрез нашето мобилно приложение, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Сами сте си шеф❗️

Имайте предвид, че Paysera не може и не иска да дава съвети за каквито и да е покупки, включително тази - ние просто Ви даваме възможност да купувате или продавате ценни метали чрез Paysera и се надяваме да се възползвате максимално. 

Имате ли въпроси? 

💻 Посетете нашия уеб сайт, за да получите повече информация за ценните метали, таксите и друга полезна информация.
📞 Свържете се с нашия отдел "Обслужване на клиенти"
❓ Прочетете често задавани въпроси относно търговията със злато онлайн.  

Ние ще направим всичко възможно, за да Ви предложим в бъдеще повече ценни метали, както и да направим процеса още по-удобен и гъвкав. Последвайте ни в социалните мрежи, за да бъдете сред първите, които получават актуалните новини!