Търговия със злато онлайн

Запазване на покупателната способност в ерата на дигиталните технологии 

Всички клиенти на Paysera вече имат възможност са купуват злато (XAU) чрез Paysera. Тази функция е предназначена за клиентите, които желаят да запазят покупателната си способност и да разнообразят своето портфолио.

Монетите и кюлчетата от ценни метали се съхраняват безопасно в сигурен трезор на Paysera и са на разположение за изтегляне.

#

Стойността на физическото злато - златото инвестиция ли е?

Истинските пари, символът за стабилност

Златото и други ценни метали не са валути като еврото или долара. Те са истинските пари, които се използват за търговия вече хиляди години и за това има някои очевидни причини. За разлика от книжните пари, които имат неизбежна тенденция към обезценяване, ценните метали не губят стойността си в дългосрочен план, дори по време на икономически спад. 

Поради това много централни банки по света използват златото като начин за съхранение и запазване на средствата си. Сега всички клиенти на Paysera също могат да го направят по бърз и удобен начин - чрез търговия с ценни метали онлайн.

Имайте предвид обаче, че златото не трябва да се счита за инвестиция. Целта му не е да генерира приход, а да запази покупателната способност на Вашите средства. Това е основната причина златото да е толкова популярно във времена на криза и несигурност. 

Търговия със злато

Какво можете да правите с ценни метали?

Закупуване

Всички клиенти на Paysera могат да купуват злато онлайн. Всяка налична валута в системата Paysera вече може да бъде конвертирана в злато. Тъй като не всеки може да си позволи да купи цяла физическа монета или кюлче наведнъж, закупуването им на по-малки части може да бъде решение! Стойността на количеството ценен метал, което сте закупили, се показва във Вашата сметка в Paysera както като тегло, така и в избраната от Вас валута.

По-тежките кюлчета обаче са по-евтини за производство, следователно те са и по-евтини спрямо теглото.

Продажба

Както всяка друга валута в Paysera, можете да продадете злато обратно на Paysera по всяко време чрез приложението или онлайн банкирането.

Прехвърляне

Можете също да прехвърляте ценни метали на други притежатели на сметка в Paysera.

Въпреки че все още не можете да плащате за продукти и услуги, използвайки тези метали, те могат да бъдат автоматично конвертирани във Вашата валута, ако нямате достатъчно парични средства.

Получаване

Физическите златни монети и кюлчета се издават в централата на Paysera в гр. Вилнюс. Предлага се и доставка на физическия метал. Имайте предвид, че ако закупите злато и не го вземете в рамките на два работни дни, автоматично се прилага такса за съхранение. След издаване на физическото злато, XAU се приспада от Вашата сметка за ценни метали.

Безопасно ли е да се купува злато онлайн?

Търговията със злато, подобно на другите услуги, предоставяни от Paysera, е защитена с най-високо ниво на сигурност. Тази услуга се регулира от законодателството за държавния надзор на ценни метали и скъпоценни камъни. Също така, Paysera е включена в списъка на Литовската служба за анализ и изпитване на ценни метали на компании, които търгуват с ценни метали - това също задължава продавачите да поддържат прозрачност и безупречно качество на услугите.

Купуването на злато онлайн е също толкова сигурно, колкото използването на електронно банкиране. При покупка или продажба на злато, Paysera гарантира сигурност на връзката и безопасна за използване онлайн система през целия процес.

#
#

Как да закупя злато?

За да търгувате с ценни метали, трябва да сте идентифициран притежател на сметка в Paysera и да сте запознати с Общите условия, свързани с тази нова функция.

Можете да търгувате с ценни метали чрез мобилно приложение на Paysera, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Можете да видите наличните метали, както и цената им, като изпълните седните стъпки:

  • Влезте в мобилното приложение на Paysera;
  • Отидете в меню "Повече";
  • След това изберете "Ценни метали";
  • Изберете дали да закупите цяло кюлче наведнъж или на части.

Цени

За съхранение, обмяна, продажба и покупка на злато се прилагат такси. В повечето държави не се начислява ДДС за златни монети и кюлчета.

#
#

Повече информация

Само притежателите на сметка в Paysera могат да купуват злато чрез системата Paysera. Можете да откриете сметка безплатно само за няколко минути чрез мобилното приложение на Paysera за iOS и Android. За допълнителна информация относно търговията с ценни метали - свържете се с отдел "Обслужване на клиенти" или прочетете страницата с често задавани въпроси.