Всички категории

Как да захраните своята Paysera сметка?

#
Има няколко различни начина, чрез които можете да захраните своята Paysera сметка. От депозиране на пари в брой до нареждане на банков превод – всички те са изброени в тази публикация. Продължете да четете, за да научите повече.

Генериране на инструкции за захранване чрез онлайн банкирането

  • Първо, влезте в своя акаунт;
  • От менюто вляво изберете Сметки и карти > Захранване на сметка;
  • Изберете сметката, която желаете да захраните;
  • Изберете държавата, от която ще бъде изпълнено захранването;
  • Изберете валутата на захранване и не забравяйте да натиснете Актуализация на интрукции .

Генериране на инструкции за захранване чрез мобилното приложение

  • Влезте в мобилното приложение на Paysera;
  • От менюто в долната част на екрана изберете Захрани;
  • В новоотворилия се прозорец ще видите инструкции как да захраните сметката;
  • Изберете сметката, която желаете да захраните;
  • Изберете държавата, от която ще бъде изпълнено захранването;
  • Изберете валутата на захранване.
  • Изберете начина на захранване. Всички достъпни методи на захранване ще бъдат показани. Изберете предпочитания от Вас.
#

Различни начини на захранване на Вашата Paysera сметка

След генериране на инструкциите за захранване ще видите, че има няколко начина за захранване на Вашата сметка в Paysera в различни валути. Ето някои от тях:

Захранване чрез банков превод към Вашата IBAN сметка (в EUR)

В случай, че изпълнявате превод в EUR, можете да го наредите директно по Вашата IBAN сметка. Paysera е член на системи като SEPA, SEPA Instant и TARGET2, които позволяват получаване на плащания в EUR от цял свят .

Захранване чрез банков превод в друга валута

Когато генерирате инструкции за захранване, ще видите, че можете да захранвате в различни валути, като извършите превод от някоя от банките, посочени в инструкциите. Ако следвате инструкциите, получателят на превода всъщност ще бъде Paysera, а не Вие. В полето „Основание за плащане“ трябва давъведете Вашия Paysera EVP номер и след като парите бъдат получени, сумата ще бъде заверена по Вашата лична сметка в Paysera.

Автоматично захранване на сметка

Този метод на захранване е наличен само в някои държави, където е достъпна услугата на Paysera за иницииране на плащания (УИП). След генериране на инструкции през уеб сайта, може да видите опция за автоматично захранване на сметката, което означава, че след като изберете Вашата банка, ще бъдете пренасочени към страницата на банката и трябва само да прегледате данните за превода и да ги потвърдите. Това е по-бърз и по-лесен начин , в сравнение с ръчно изпълнено захранване чрез банков превод.

Захранване на Paysera сметка със сума в брой

Paysera предлага възможност за захранване на сметката в брой чрез нашите партньори от EasyPay, ePay.bg и B-Pay. За целта трябва да генерирате баркод за захранване в брой в мобилното приложение или онлайн банкирането. Вижте тук подробни инструкции как да захраните сметката си. Можете да видите всички изисквания на локации за внасяне и теглене на парични средства на нашия уеб сайт.

Захранване със суми в брой може да се извърши и в Центъра за обслужване на клиенти на Paysera в гр. Вилнюс, както и в локации на партньори като Maxima, Narvesen и др. Всички те могат да се видят в приложението: влезте във Вашия акаунт> Захрани > Изберете Литва и EUR (например) > Захранване в брой> Докоснете знака за карта в горния десен ъгъл, за да видите всичките локации.

Имайте предвид, че в някои случаи баркодът за захранване не е необходим, а е достатъчно да бъде представен документ за самоличност. Можете да видите всички изисквания на локации за внасяне и теглене на парични средства на нашия уеб сайт.

Свързани статии

#

Какво представлява SEPA превод? Разликата между SEPA и SEPA Instant

На ежедневен език и когато разговаряме с клиенти, ние обясняваме плащанията чрез SEPA като редовен превод в евро, а SEPA Instant - като спешен превод в евро. Но всъщност какво е SEPA превод? И по какво се различава от SEPA Instant?

#

Какво е IBAN и как да го намеря?

IBAN е един от най-често използваните номера в банковия сектор. Независимо дали желаете да изпратите пари или да ги получите - почти сигурно ще използвате IBAN. Знаете ли обаче всъщност какво е IBAN?

#

Paysera стартира денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език

От 1-ви март клиентите на Paysera ще могат имат връзка с клиентска поддръжка на английски език денонощно (24/7). Консултациите ще се извършват чрез телефон, имейл и функцията за чат на живо в уебсайта.