Apple Pay вече с карти Visa!

декември 2020 г. •  3 мин
Apple Pay Paysera

Добра новина за всички фенове на Apple - картите Visa вече са съвместими с Apple Pay. Това беше едно от най-често срещаните питания от нашите клиенти и не можехме да го игнорираме. За тези, които вече знаят какво да направят - заглавието вероятно е било напълно достатъчно, за да започнете да ползвате услугата. За останалите - продължете да четете. 

Защо да използвам Apple Pay?

💸 Безконтактно. Сега повече от всякога Apple Pay е по-добрият начин да плащате с Вашата карта Visa. Плащанията са безконтактни, сигурни и лесни. Този начин Ви предпазва и от необходимостта да докосвате бутони или да боравите с пари в брой, за да получите това, от което се нуждаете. Сигурни сме, че не е нужно да Ви напомняме защо това е толкова важно през 2020 г. 

🔐 Сигурност. Предпазва Ви не само от всички тези микроби, които съпровождат касовите транзакции, но защитава и Вашата информация. Когато извършите покупка, Apple Pay използва специфичен за устройството номер и уникален код на транзакция. Пълният номер на картата Ви никога не се съхранява на устройството или на сървърите на Apple и не може да бъде споделен с търговци. Apple Pay не съхранява информация за транзакциите, която може да бъде проследена до Вас, и гарантира, че всички покупки са поверителни.

🚀 Бързо. Какво по-неудобно от това да бавите дълга опашка, докато търсите портфейла си дълбоко в дъното на тази модерна чанта, с която току-що сте се сдобили... Няма нужда от това! Вашият телефон е винаги с Вас. И не само това - Apple Pay също така прави плащането онлайн по-бързо, просто изберете Apple Pay при плащане и завършете транзакцията с помощта на Face ID или Touch ID.

📲 Лесно. Ако никога не сте извършвали безконтактно плащане с Apple Pay, настройването е лесно. Отворете приложението Apple Wallet на вашия iPhone, докоснете знака „+“ горе вдясно и следвайте инструкциите. Можете също така да настроите Apple Watch да плаща с Apple Pay, като използвате приложението Apple Watch на Вашия iPhone.

Как да започна? 

Можете да добавите своята карта към Apple Pay чрез приложението Wallet или директно от мобилното приложение на Paysera. В случай, че използвате приложението на Paysera, просто отидете в меню "Карти", където ще видите иконката на "Портфейл" за картите, които не са добавени към Apple Pay. Докоснете иконката и следвайте инструкциите. 

Другият начин е чрез приложението Wallet. 

  • За iPhone - отидете в приложението Wallet и докоснете знака “+”.
  • За Apple Watch - отворете приложението Apple Watch на Вашия iPhone и изберете “Wallet & Apple Pay”, след което докоснете “Добавете кредитна или дебитна карта”.
  • За iPad - отидете в "Настройки", отворете “Wallet & Apple Pay” и изберете "Добавете кредитна или дебитна карта”.
  • За MacBook Pro с Touch ID - отидете в "Системни предпочитания", изберете “Wallet & Apple Pay” и натиснете знака “+”, за да добавите карта.

Мобилните разплащания са новите карти 

Платежните карти са въведени в началото на 20-ти век и някои хора и пазари, особено в развиващите се страни, все още се придържат към парите в брой. Е, не за дълго. Мобилните плащания наистина са следващата стъпка напред, позволявайки Ви да правите всичко, което правят и разплащателните карти, и дори повече. 

Това е нещо повече от Вашите пари на едно място - винаги е на Ваше разположение, не е необходимо да въвеждате ПИН код, да изваждате и показвате картата си на публични места, да се страхувате да не я загубите и някой да я използва вместо Вас и т.н.. 

Въпреки че Apple Pay навлезе на международния пазар съвсем наскоро, вече е на път да отчете 10% от всички глобални транзакции с карти. Така че, ако Ви привличат технологични, иновативни и напредничави решения - не търсете повече. Но вероятно дори не е нужно да го споменаваме. 

Свързани статии #
#

Нека да е цветно!

Първите вести за Новата година са тук! Готови сме да представим нов дизайн на разплащателните карти с няколко различни цвята. Все още не разполагате с Paysera разплащателна карта? Направете поръчка и изберете цвета, който Ви допада най-много.

януари 2020 г. • 3 мин

#

Мобилното банкиране на Paysera

С развитието на новите технологии нашите мобилни телефони се превърнаха в неразделна част от ежедневните ни активности. Същото се случва и с нашите банкови сметки. Нека ви разкажем повече за мобилно банкиране на Paysera и неговите предимства.

октомври 2020 г. • 4 мин

#

От сезонни билети (карти) до профили на купувачи – чудесна новина за любителите на събития!

Системата за продажба на билети за събития Paysera Tickets стартира 4 нови функции, които ще бъдат от полза както за организаторите, така и за посетителите на събития. Всичко това - без допълнителни разходи.

септември 2020 г.•  3 мин.

ЗА НАС

Paysera е международно дружество за електронни пари, лицензирано от Централна банка на Литва. Компанията предлага на своите клиенти широк спектър от услуги - от лични и фирмени сметки до мобилно приложение, платежна карта и получаване на плащания в електронни магазини.
Прочетете повече.