Всички категории

Задържани Paysera преводи? Ето какво трябва да знаете

Here’s what you can do if your Paysera transfer was stopped
Превод на Paysera е бил неочаквано спрян, оставяйки Ви разочаровани и объркани? Спирането на изпълнението на превод може да се наложи по различни причини, вариращи от грешно въведени данни до проблеми със съответствието. В тази публикация в блога ще разгледаме по-подробно защо могат да бъдат спрени преводи в Paysera и какви възможни решения има. Така че, нека разгледаме и осмислим този проблем заедно.

Кратък отказ от отговорност

Като лицензирано дружество за електронни пари Paysera носи голяма отговорност за осигуряването на безопасни и сигурни финансови транзакции за нашите клиенти. Спазването на разпоредбите и предотвратяването на подозрителна дейност е от изключително значение за нас.

Ето защо в някои случаи може да се наложи да спрем превод, за да защитим Вашите финанси. Ние приемаме това решение сериозно и винаги се стремим да Ви помогнем да върнете трансферите си обратно. Така че, ако някога се сблъскате със спрян превод, бъдете сигурни, че това е за Ваша собствена защита и ние ще направим всичко по силите си, за да осигурим бързо разрешаване – молим единствено за Вашето съдействие.

Въпреки това, има случаи, в които преводите могат да бъдат спрени по причини, които не са свързани с предпазни мерки, и процесът често е лесен. Нека разгледаме тези ситуации по-подробно.

Възможни причини, поради които преводите биват спирани (или защо не можете да продължите).)

Нека започнем с лесните – тези, които можете да поправите сами, без помощта на съдействие от отдел "Обслужване на клиенти". Всичко, което трябва да направите, е да си зададете следните въпроси.

Разполагате ли с достатъчно средства за превода?

Може би сте въвели грешно сумата, която искате да преведете, и сте добавили твърде много нули? Или може да сте забравили за таксите и да сте изчислили само сумата, която искате да преведете?

Решение: Отделете малко време, за да проверите отново дали имате достатъчно налични средства за превода и проверете възможните такси.

Правилни ли са данните за превода?

Тук няма осъждане – случва се на най-добрите от нас. Може да е човешка грешка, когато случайно сте въвели грешни данни за превода.

Решение: Препоръчваме Ви да отделите малко време, за да прегледате внимателно всички подробности за превода, преди да продължите. По-конкретно, уверете се, че номерът на сметката на получателя и другите данни са точни и актуални.

Is your transfer via Paysera not getting through? There are a few possible reasons why

Вашият акаунт потвърден ли е?

Като част от нашите стандартни процедури изискваме от всички нови потребители да попълнят "Въпросник за клиента" (KYC). Знаем, че попълването може да отнеме малко време, но като предоставите цялата необходима информация възможно най-скоро, можете да сте спокойни и да използвате всички прекрасни предимства на сметка в Paysera без проблеми в бъдеще.

Ако акаунтът не е изцяло потвърден, Paysera може да спре превода, за да предотврати измами или пране на пари.

Решение: За да се уверите, че акаунтът Ви е актуален, просто влезте в акаунта си в Paysera, отидете на своя профил и проверете дали сте изпратили документите си за самоличност и дали сте отговорили на всички въпроси във Въпросника. Ако имате въпроси или нужда от уточнения, моля, не се колебайте да се свържете с нашия отдел "Обслужване на клиенти".

Предоставихте ли цялата необходима информация за превода?

Ето един лесен начин да разберете дали е необходима повече информация – само един от Вашите преводи е спрян, докато другите трансфери не са засегнати.

Това се случва, когато за определен превод липсва информация или има причина да се смята, че може да е подозрителен.

Естествено, в такъв случай не е нужно да гадаете и да разчитате на предположения, тъй като ние ще се свържем с Вас и ще поискаме допълнителна информация, която е подходяща конкретно за Вашата ситуация.

Решение: За да предотвратите проблеми, препоръчваме да предоставите възможно най-много информация, когато попълвате платежното нареждане. А ако възникнат някакви въпроси, ефективната комуникация е ключова! Като поддържате връзка с нас и своевременно предоставяте допълнителна информация, можете да помогнете да се уверите, че преводът Ви ще бъде обработен без забавяне.

Ако вече сте предоставили необходимата допълнителна информация, моля, не се притеснявайте – нашият екип внимателно преглежда информацията Ви, за да предотврати евентуални грешки. Благодарим Ви, че избрахте нашата услуга и оценяваме търпението Ви, докато работим по обработката на Вашия трансфер!

Providing accurate information to Paysera will help to resolve issues faster

Какви документи се приемат за идентификация?

Преди да преминем към списъка, нека да разгледаме няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато подавате документите си. За да сте сигурни, че всичко върви гладко, моля, уверете се, че всичките Ви документи са цветни, имат машинно четима зона, неповредени са и данните са ясни. Освен това, имайте предвид, че не можем да приемем документи с изтекъл срок на валидност или написани на ръка.

Следните документи са необходими за Вашата идентификация:

  • Паспорт
  • Лична карта
  • Разрешение за пребиваване

Качете допълнителни документи

В някои случаи може да бъдете помолени да предоставите и следните (или други видове) документи. Моля, имайте предвид, че този тип документи могат да се подават само чрез онлайн банкирането:

  • Разрешително за работа
  • Работна виза
  • Дългосрочна виза
  • Удостоверение за временно пребиваване
  • Трудов договор

Нека го обобщим с кратък контролен списък

Ако се притеснявате, че може да забравите какво да проверите – ние сме подготвили списък за Вас! Чувствайте се свободни да го изтеглите и да го използвате.

Paysera transfer was stopped? Here’s a checklist of what you can do

Все още имате проблеми? Не се проитеснявайте! Просто се свържете с отдел "Обслужване на клиенти" на Paysera – ние сме тук, за да Ви помогнем!

Свързани статии

#

Как да открия Paysera сметка?

Много хора все още смятат, че откриването на банкова сметка е дълъг и сложен процес, свързан с чакане на опашка, хартиени документи и понякога дори такси. Е, не е нищо подобно, ако отваряте сметка в Paysera. Процесът е бърз, удобен и изцяло онлайн. Следвайте стъпките по-долу и си открийте нова сметка БЕЗПЛАТНО в същия ден.

#

Безопасно ли е да плащате онлайн чрез Вашата банка? 

Случаите, когато измамници купуват нещо онлайн или във физически магазини, ползвайки откраднати карти или данни за карти, са редки, но не и невъзможни. Онлайн банкирането обаче изглежда е един от най-безопасните начини за плащане на Вашите покупки в електронните магазини.

#

Как да защитите информацията за Вашата карта Visa?

Всички искаме да защитим информацията за нашата карта Visa по очевидни причини. Но понякога дори и най-внимателните хора нарушават бдителността си и откриват съмнителни преводи, направени от техните сметки. Ситуации като тази са стресиращи, меко казано. Добрата новина е, че винаги има начин да предотвратите това да се случи и дори да разрешите подобни ситуации. Независимо дали сте тук за инструкции за контрол на щетите или съвети за предпазни мерки, в тази статия ще намерите всичко.