Всички категории

Как да изпратя пари към Украйна? 

#
Войната в Украйна ескалира ежедневно и държавата се нуждае от повече чуждестранна подкрепа, за да продължи да се бори. Един от начините, по които хората могат да помогнат, е като изпращат пари или към местни неправителствени организации, които след това ги предоставят на нуждаещите се, или директно към благотворителни организации в Украйна, или към членове на семейства, блокирани в страната. 

Прочетете инструкциите на Paysera за това как да изпратите пари до Украйна и се уверете, че получателят получава максималната сума, без да губи от големи комисионни на посредници!

В какви случаи може да се наложи да изпратя пари до Украйна? 

💙 Хуманитарна помощ. Една от причините, поради които някой би искал да направи международен трансфер към Украйна, е да предостави помощ на блокираните там заради войната хора. Напоследък всеки ден се изпращат милиони до различни местни и международни неправителствени организации, които по-късно осигуряват необходимите стоки на украинския народ, борещ се за свобода.

💼 Бизнес и търговски сделки. Държави като Полша, Литва, Румъния и други имат силни бизнес връзки с Украйна. Ето защо много компании от тези страни ежедневно изпращат парични средства в Украйна, за да плащат за стоки и услуги, предоставяни от местни лица. 

👨‍👩‍👦 Пари за семейството. Друг често срещан случай, когато хората периодично изпращат пари до Украйна, е ако работят в чужда държава и изпращат заплатата си обратно на семействата си. Това е особено актуално сега, когато украински семейства, разпръснати в различни страни, се опитват да си помагат с всички възможни средства. 

Безплатни парични преводи до Украйна 🇺🇦
До 17-ти юни 2022 г.

Въпреки че в момента Paysera все още не поддържа украинската валута гривна UAH (но предстои скоро!), можете също толкова удобно да изпращате евро до Украйна. А сега – безплатно. 

Точно така! За да помогнем на народа на Украйна да получи максималния размер на паричните средства, наредени от тези, които желаят да помогнат, премахнахме предишната такса от 7 EUR от всички еврови преводи към страната.  Въпреки това не можем да гарантираме, че банката на получателя няма да наложи никакви такси.br/> Отстъпката е налична до 17-ти юни 2022 г.

#

Как да изпратя евро към Украйна? 📲

За да изпратите пари до Украйна чрез Paysera, трябва да разполагате с безплатна сметка в Paysera. Следвайте инструкциите по-долу, за да откриете сметка и да направите първия си превод. Това се отнася както за физически, така и за юридически лица. Ако вече разполагате със сметка в Paysera, преминете направо към 4-та стъпка. 

  1. Изтеглете мобилното приложение на Paysera app и се регистрирайте (безплатно, без месечни такси за сметка, без премиум членство). Как да се регистрирате? 
  2. Завършете проверката на самоличността ✅
  3. Наредете някаква парична сума по Вашата Paysera сметка. Ще получите IBAN номер за банкови преводи в евро или може да изпълнявате международни преводи в друга валута. Как да захраните сметката си?
  4. Изпратете евро към банка в Украйна. Отворете приложението, отидете на Преводи и изберете Нов превод > Банков превод.  Въведете данните на получателя, сумата, посочете основанието на плащането и потвърдете превода. 
    За да изпълните превод, имате нужда от IBAN на получателя. Украинските IBAN номера започват с UA и се състоят общо от 29 знака. 
    Ако IBAN номерът е въведен коректно, SWIFT/BIC кодът ще се попълни автоматично. 

Колко време отнема изпълнението на паричен превод до Украйна? ⏱

Ако използвате Paysera, преводът към украинска банка ще бъде безплатен и ще отнеме до 3 работни дни. Повечето банки приемат преводи в основни валути като евро, но проверете отново, тъй като плащанията в евро могат да се извършват само към банки, които са участници в системата TARGET2

Как да изпратя пари към потребител на Paysera в Украйна? 

Най-добрият начин за изпращане на пари до Украйна е да ги наредите от сметката си в Paysera до Paysera сметката на получателя, в случай че той разполага с такава. Трансферите между потребителите на Paysera са предимно безплатни и отнемат само секунди. Също така, имате възможност да изпратите пари във всички валути, поддържани от Paysera. 

Изпращане на суми в брой към Украйна на изгодна цена

Paysera също активира парични преводи за теглене на суми в бройв Украйна. Това е нова услуга, която позволява на клиентите на Paysera да изпращат пари на свои роднини, приятели или партньори в Украйна, които не е задължително да разполагат с Paysera сметка или друга банкова сметка. Всичко, което е необходимо за превода, е името, фамилията и датата на раждане на получателя. За да вземе парите, получателят трябва да предостави своята лична карта или международен паспор, заедно с кода за получаване на пари в брой.

Прилагат се месечни лимити за сумите, които може да бъдат прегледани на нашия уебсайт. Въпреки това, преводите са наистина бързи и имат изгодни цени, така че определено си струва да ги проверите, особено ако изпращате пари на възрастни хора или такива, които не са много наясно с технологиите и онлайн банкирането.
Прочетете повече>

Често ли се налага да извършвате международни преводи или обмяна на валута и търсите най-изгодната сделка?

Свързани статии

#

Как да изпратя пари към Полша?

Много лица и фирми, търгуващи с Полша, се опитват да намерят най-добрите начини за трансфер на парични суми, без да губят нито средства, нито време. Много хора изпращат пари до Полша чрез Paysera, която, благодарение на местните партньори, може да осигури не само изгодни валутни курсове за обмяна на евро в местната валута злоти, но и бързи и лесни плащания. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено как може да се изпълняват подобни парични преводи.

#

Какво представлява SWIFT (BIC) кодът?

SWIFT кодът (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Общество за световна междубанкова финансова телекомуникация) представлява код, който се използва за идентифициране на държавата, банката и банковия клон на получателя на парични средства, в който е регистрирана сметката. SWIFT кодът на Paysera е EVIULT2VXXX и е един и същ за всеки клиент на Paysera. Този код често се изисква при извършване на международни преводи. 

#

Paysera стартира денонощно (24/7) обслужване на клиенти на английски език

От 1-ви март клиентите на Paysera ще могат имат връзка с клиентска поддръжка на английски език денонощно (24/7). Консултациите ще се извършват чрез телефон, имейл и функцията за чат на живо в уебсайта.