Всички категории

Защо трябва да помислите за инвестиране?

Investing for protection against inflation
Загрижени ли сте за въздействието на инфлацията върху Вашите трудно спечелени пари? Интересувате ли се да постигнете финансова независимост и да осигурите бъдещето си? Инвестирането може да бъде ключът. В тази публикация в блога ще проучим причините, поради които трябва да помислите за инвестиране и как можете лесно да го направите със сметка в Paysera.

Преодоляване на инфлацията и запазване на покупателната способност

Инфлацията стана популярна тема напоследък, като често буди негативни настроения сред повечето хора. Какво я прави толкова страшна?

Казано по-просто, инфлацията води до непрекъснатото покачване на цените, подкопавайки стойността на Вашите трудно спечелени пари.

Нека илюстрираме това с примерен сценарий.

Представете си, че имате 1000 € в банковата си сметка днес. Въпреки това, при стабилно нарастване на инфлацията с, да кажем, 3% всяка година, същата сума пари няма да има същата покупателна способност в бъдеще.

Разумното инвестиране на Вашите пари не само Ви предпазва от последиците от инфлацията, но също така създава паричен растеж.

Създаване на множество потоци от приходи и постигане на финансова независимост

Чували ли сте поговорката "Не слагайте всичките си яйца в една кошница"?

Този съвет важи не само за живота като цяло, но и за инвестирането. Както може би се досещате, това предполага, че създаването на множество потоци от приходи може да Ви бъде от полза. Диверсификацията включва разпределяне на Вашите инвестиции в различни видове активи, за да се намали рискът от потенциални загуби.

С други думи, ако търсите финансова независимост, разчитането само на заплата не е достатъчно. Правете инвестиции, генерирайте достатъчно приходи, за да покриете разходите си, и си дайте свободата да преследвате нещата, които Ви вълнуват.

Secure your future by considering investing with InRento via Paysera

Осигуряване на удобно и сигурно бъдеще

Пенсионирането е тема, върху която повечето хора предпочитат да не се спират, но тя е неизбежна. За щастие всички ние имаме възможността да го планираме, като инвестираме разумно и си осигурим сигурно и комфортно бъдеще.

Участие в икономическия растеж

Всеки лидер, всяка иновация трябва да започнат отнякъде и всяка нова идея се нуждае от подкрепа.

Като инвестирате в предприятния чрез акции или частен капитал, можете да участвате активно в икономическия растеж и да допринесете за успеха на трансформиращите иновации на пазара.

Тъй като тези компании процъфтяват и се разширяват, стойността на техните акции може да се повиши, предлагайки потенциални капиталови печалби за инвеститорите. Инвестирането в иновативни и обещаващи начинания не само позволява личен финансов растеж, но също така допринася за създаването на работни места, технологични постижения и цялостния икономически напредък.

Подкрепа за Вашата кауза

Всички имаме лични морални стандарти и ценности, които са важни за нас. Тези принципи имат тежест на конкурентни пазари и като инвестирате в компании и инициативи, съобразени с Вашите ценности, можете да окажете положително въздействие върху обществото, като същевременно потенциално печелите финансова възвръщаемост.

Как да започнете да инвестирате с Paysera?

Готови ли сте да започнете Вашето инвестиционно пътешествие?

Като клиент на Paysera имате две фантастични възможности да разнообразите портфолиото си и да увеличите благосъстоянието си. Можете да изберете да инвестирате чрез InRento или да проучите възможността да закупите злато.

Започването е невероятно лесно, не изисква допълнителна идентификация и можете удобно да управлявате Вашите финанси и инвестиции от едно място. Нека поговорим по-конкретно!

Инвестирайте в недвижими имоти с InRento

Това е чисто нова функция в супер приложението Paysera. Можете да инвестирате в проекти за отдаване под наем, финансиране на краткосрочни квартири под наем, помещения за съвместно съжителство и хотели.

акто споменахме по-рано, няма да е необходимо да преминавате през процеса на идентификация на InRento. Ето няколко допълнителни подробности, които трябва да знаете:

  • Можете да започнете с едва 500 EUR.
  • Всички инвестиции са обезпечени с реални недвижими имоти, което означава, че когато инвестирате, се прави ипотека на името на инвеститора.
  • Timeshare – получете безплатни нощувки за престой в конкретни проекти, пригодени за туризъм.
  • Финансират се имоти, при които паричният поток от наеми обикновено надвишава лихвите, плащани на инвеститорите, минимизирайки риска от неизпълнение.
  • Печелете капиталови печалби. Инвеститорите печелят фиксирани или променливи капиталови печалби, когато проектите се реализират.
  • Някои проекти имат лихва, свързана с инфлацията, което позволява на инвеститорите да увеличат приходите си заедно с инфлацията.

Засега има проекти за инвестиране в Литва, Полша и Испания, като скоро ще има и други!

Invest in real estate with InRento via Paysera

Знаете ли, че клиентите на Paysera могат да закупят злато чрез мобилното приложение и онлайн банкирането?

Може би се чудите защо бихте искали да купите злато. Причината е проста – въпреки че не трябва да се разглежда като инвестиция, която генерира доход, това е отличен ресурс за запазване на Вашата покупателна способност и диверсификация на портфолиото Ви. Това е особено удобно по време на икономическа несигурност и служи като алтернатива на валутата

Можете да получите златото от централата на Paysera в гр. Вилнюс (Литва), да Ви бъде доставено или да го съхранявате сигурно в хранилище на Paysera.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ОПИТАТЕ?

Като последна бележка, важно е да запомните, че всяка инвестиция включва известно ниво на риск. Ето защо е изключително важно да проведете задълбочено проучване и да сте сигурни, че сте добре подготвени да вземете информирано решение, преди да продължите напред.

Свързани статии

#

Как да спестите пари от онлайн обмяна на валута? 

За мнозина идеята за обмяна на валута се асоциира със загуби, такси и установяване на много по-изгоден курс точно зад ъгъла, когато вече е твърде късно. Но не трябва да е така! Обмяната на валута онлайн може да Ви спести време, пари и проблеми. Нека да разгледаме какво може да предложи Paysera.

#

Как да бъдете свой собствен счетоводител? 5 съвета за по-добро управление на парите 

На 10 ноември бе отбелязан Международният ден на счетоводството. Много от нас трябва да бъдем свои собствени счетоводители през повечето време и затова решихме да споделим няколко съвета, които улесняват ежедневното управление на финансите!

#

Как да спестите пари от онлайн обмяна на валута? 

За мнозина идеята за обмяна на валута се асоциира със загуби, такси и установяване на много по-изгоден курс точно зад ъгъла, когато вече е твърде късно. Но не трябва да е така! Обмяната на валута онлайн може да Ви спести време, пари и проблеми. Нека да разгледаме какво може да предложи Paysera.