Всички категории

Топ 10 въпроса относно получаването на онлайн плащания

#
По време на първите стъпки в бизнеса с електронна търговия възникват много въпроси. Но не е бизнес, ако не продавате нищо, нали? Paysera помага на хиляди електронни магазини да получават плащания от клиенти по целия свят. И сега ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно обработката на онлайн плащания! 

1. Трябва ли да имате фирмена сметка, за да получавате онлайн плащания?

Не, освен ако не се изисква във Вашата държава. Но ако например работите на свободна практика и имате електронен магазин, в който продавате своите произведения на изкуството, услуги и т.н. - не е нужно да откривате фирмена сметка за обработка на плащания. 

Ако обаче имате регистрирана компания и искате да получавате плащания от името на това юридическо лице, то тогава трябва да си откриете както лична, така и фирмена сметка и да приемате плащания по Вашата фирмена сметка. 

2. Какви методи на плащане трябва да предлагам на клиентите си?

Всички. Само се шегуваме. Но все пак Вие бихте искали да им предоставите широк спектър на избор, така че клиентите да не променят мнението си, само защото не са намерили приемлив метод на плащане във Вашия списък. 

#

Помислете дали да не предложите най-популярните методи за плащане като разплащания с карти или онлайн банкиране. Но имайте и някои алтернативи. Може да искате да предложите плащания чрез повече международни партньори за разплащания като Trustly или да активирате SMS плащания, ако Вашите продукти или услуги не струват толкова много и са подходящи за плащане по телефона. Прегледайте различните възможни начини на плащане > 

3. Имам ли нужда от програмист, за да започна да приемам онлайн плащания?

Не, но ще имате нужда от някого, който има технически познания или поне е готов внимателно да следва предоставените инструкции. Например има два начина за приемане на онлайн плащания чрез Paysera във Вашия електронен магазин. Единият е чрез изпълняване на API интеграция. Това ще изисква ИТ ресурси, но ще Ви даде повече гъвкавост .

Ако обаче сте използвали системи за управление на съдържанието (CMS) като WordPress, Magento, PrestaShop, OpenCart и т.н., може да използвате някой от готовите плъгини на Paysera. Те могат да бъдат интегрирани във Вашия електронен магазин, като просто следвате подробните инструкции и нашите видео уроци. 

И накрая, можете да изберете да работите с платформи, където можете да създадете уебсайт и да изберете Paysera за обработка на плащания, без ИТ ресурси, само като следвате инструкциите и кликвате върху бутоните, но това ще бъде за сметка на Вашата гъвкавост - Shopify, Ecwid и т.н. 

#

4. Колко време отнема да започнете да продавате онлайн?

Прочетете нашата публикация как да започнете да продавате онлайн. Това може да отнеме от минути до дни - обикновено е нужен около един работен ден, но това зависи от много фактори. Нека набързо да прегледаме основни въпроси. 

  • Готов ли е Вашият електронен магазин - създали ли сте магазина и качили ли сте всичките стоки и услуги, описали ли сте политиката за връщане? Имате ли готова деклаарция за поверителност, която купувачите да прочетат? (тази стъпка отнема толкова дълго, колкото желаете) 
  • Имате ли нужда от API интеграция или можете да използвате някой от нашите плъгини, за да интегрирате обработката на плащания във Вашия магазин? (отнема около 3 минути, ако използвате плъгини, и няколко дни в случай на API интеграция, в зависимост от ИТ ресурсите, с които разполагате)
  • Открили ли сте Paysera сметка и изпълнили ли сте процедурата по идентификация? (отнема от 5 минути до един ден) 
  • Създали ли сте проект з апортал за плащания?  (отнема от 5 минути до един ден)

Вижте подробните стъпки как да започнете да приемате плащания на нашия уебсайт>

5. Колко струва приемането на онлайн плащания?

Това зависи от Вашия доставчик на платежни услуги, но ако работите с Paysera, можете да получите подробно разяснена цена, като се свържете с отдел "Обслужване на клиенти" или посетите нашия уебсайт

Таксата, която бихте платили общо за една транзакция, може да възлиза само на няколко цента на транзакция. Всичко обаче зависи от риска за Вашия бизнес, както и от броя на изпълнените транзакции във Вашия електронен магазин, банковата такса и т.н. Прегледайте таксите за услугите на Paysera.

6. Колко бързо ще видя, че плащането е извършено?

Ако използвате Paysera за обработка на плащания, успешните плащания ще бъдат видими веднага във Вашия акаунт. 

#

7. Трябва ли да използвам услуга за иницииране на плащане в моя електронен магазин?

Ако за първи път чувате за услугата по иницииране на плащания, можете да прочетете повече за нея в нашата публикация в блога. Paysera предоставя тази услуга на хиляди електронни магазини, които искат да спестят пари и време и предлагат на своите клиенти възможност да плащат от банковите си сметки само с няколко кликвания. 

Това е и начинът на плащане, който в много страни се счита за бъдещето на плащанията, и постоянно се усъвършенства както от доставчиците на услуги за обработка на плащания като Paysera, така и от самите банки.

Прочетете повече за услугата по иницииране на плащания на Paysera>

За да прегледате другите налични методи за плащане, посетете страницата Paysera Checkout

8. Получаването на пари по Paysera сметка сигурно ли е? 

Определено. Paysera е лицензирано дружество за електронни разплащания, което е под надзора на Централна банка на Литва. Повече от 13 000 онлайн търговци вече използват Paysera и обработваме плащания на стойност около 70 милиона евро на месец. Придържаме се към стриктни стандарти за сигурност и винаги сме в готовност да окажем съдействие и да предоставим консултация по всякакви въпроси относно нашите услуги!

9. Как изглежда процесът за моите клиенти? 

Процесът на плащане е бърз и лесен. Можете да го видите в нашата ДЕМО версия или да прочетете повече информация на нашия уебсайт

#

10. Трябва ли да имам електронен магазин, за да приемам онлайн плащания?

Не е задължително. Можете да бъдете онлайн търговец и да получавате плащания, когато продавате стоките или услугите си чрез Facebook или други платформи. И въпреки че търговията чрез електронен магазин ще предостави на Вашите клиенти възможно най-широка гама от възможности за плащане , дори и да нямате такъв, ние ще намерим решение за плащане, подходящо за Вашия бизнес. 

За общи въпроси относно цени, начини на плащане, предимства, условия и т.н. можете да се обърнете към нашия отдел "Обслужване на клиенти" .

За технически въпроси относно API интеграция или плъгини се обърнете се към нашия екип за техническа поддръжка.