Всички категории

Как да открия набирателна сметка за регистриране на фирма?

#
Откриването на набирателна сметка е задължително условие при регистриране на фирма в България. С дигиталните услуги на Paysera, този етап от иначе дългия процес по учредяване на търговско дружество, може да бъде значително облекчен и улеснен. В редовете по-долу описваме как протича процедурата и как да спестите време и средства, избирайки Paysera.

За какво служи набирателната сметка?

Откриването на набирателната сметка е част от процедурата по регистриране на ново търговско дружество в България. Тя се използва за внасяне на учредителния капитал преди фирмата да бъде регистрирана в Търговския регистър.

⚠️ Набирателната сметка НЕ е разплащателна сметка и по нея не могат да постъпват парични средства, различни от учредителния капитал на дружеството.

Каква е разликата между разплащателна и набирателна сметка?

Набирателната сметка служи единствено и само за внасяне на уставен капитал при учредяване на ново търговско дружество. Тя не може да се използва за получаване на плащания или нареждане на парични преводи.

Разплащателната сметка е основното средство за управление на паричните средства. Тя дава възможност за извършване на парични операции чрез онлайн и мобилно банкиране в реално време. Може да бъде свързана с платежна карта, откъдето да се извършват безкасови плащания.

Искате да откриете фирмена разплащателна сметка в Paysera? Вижте видео инструкции тук.

Кой може да открие набирателна сметка?

Откриването на набирателна сметка в Paysera е възможно както за български, така и за чуждестранни граждани, които желаят да регистрират търговско дружество в България. Набирателната сметка се открива от бъдещия управител или представляващия дружеството.

Стъпки за откриване на набирателна сметка

  1. Откриване на лична сметка в Paysera
    Бъдещият управител или представляващ на фирмата се регистрира през мобилното приложение на Paysera като физическо лице и попълва Въпросник за клиента. Как да откриете лична сметка в Paysera и полезна информация за нови клиенти, вижте тук.

Все още нямате приложението на Paysera?

Открийте сметка днес напълно БЕЗПЛАТНО! 

  1. Заявяване на услугата
    Услугата се заявява по имейл. Клиентът получава отговор с информация за необходимите документи, които трябва да предостави. Повече за документите, вижте тук.
  1. Преглед на документи
    Нашият екип преглежда и анализира подадените документи. Изпращат се уточняващи въпроси относно дейността на фирмата.
  1. Откриване на набирателна сметка и внасяне на капитал
    След одобрение, набирателната сметка се открива в системата на Paysera. По нея се внася учредителния капитал за учредяването на фирмата. На клиента се издава Удостоверение за внесен капитал, с което дружеството се вписва в Агенция по вписванията.
  1. Закриване на набирателна сметка и откриване на фирмена сметка
    След вписване на дружеството в Агенцията по вписванията, клиентът следва стъпките за откриване на фирмена сметка. Набирателната сметка се закрива, а капиталът се прехвърля по новооткрита платежна сметка

Колко струва услугата?

Информация относно таксите за откриване на набирателна сметка вижте тук.

Защо да изберете Paysera?

Пестите време и средства
Благодарение на изцяло дигиталните услуги, не Ви се налага да губите време в чакане на опашки. Нашият отдел “Обслужване на клиенти” е на разположение всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:30 ч. Можете да се свържете с екипа по телефон или имейл. Още повече, с конкурентно ниските такси за откриване на набирателна сметка на Paysera, пестите не само време, но и средства.

📁 Получавате пълно съдействие при подготовката на документите
Нашият екип е на разположение за съдействие при подготовката на документите. След като заявите услугата по имейл, ние ще Ви изпратим ясни инструкции и списък с необходимите документи.

💻 Проследявате напредъка по процедурата онлайн
Услугата по откриване на набирателна сметка се заявява изцяло онлайн. Не се налага да губите време в чакане на опашки и можете да получите информация за напредъка по процедурата електронно.

#

Какво трябва да знаете за фирмената сметка в Paysera?

Фирмената сметка в Paysera се открива напълно безплатно и няма месечна такса. Имате на разположение с IBAN сметки в BGN, EUR, RON и HUF. Можете да изпращате и получавате суми в над 25 валути.

Получавате пълно транзакционно обслужване - от бързи и изгодни международни преводи, до обмяна на валута и бюджетни плащания. Управлявате средствата си чрез онлайн или мобилното банкиране по всяко време. При необходимост, можетe да генерирате пoдробни счетоводни извлечения, както и справки за транзакциите. Освен това имате възможност и да активирате получаването на известия чрез имейл или SMS за движенията по Вашата сметка.

Paysera е много повече от дигитална платежна система. Тя е модерна, удобна и изгодна алтернатива на традиционните платежни услуги, с която извършвате разплащания отвсякъде, по всяко време, като пестите време и средства.

Открийте своята многовалутна сметка напълно БЕЗПЛАТНО!

Свързани статии

#

Как да открия Paysera сметка?

Много хора все още смятат, че откриването на банкова сметка е дълъг и сложен процес, свързан с чакане на опашка, хартиени документи и понякога дори такси. Е, не е нищо подобно, ако отваряте сметка в Paysera. Процесът е бърз, удобен и изцяло онлайн. Следвайте стъпките по-долу и си открийте нова сметка БЕЗПЛАТНО в същия ден.

#

10+ причини защо трябва да използвате Paysera

Спомняте ли си критериите, по които избрахте първата си банка? Избрахте тази, която родителите Ви използваха? Или може би сте получили безплатна карта в училище? Но може ли това да се счита за съзнателен избор? Нека да разгледаме 10-те най-често срещани причини, поради които хората откриват сметка в Paysera.

#

Как да спестите пари от онлайн обмяна на валута?

За мнозина идеята за обмяна на валута се асоциира със загуби, такси и установяване на много по-изгоден курс точно зад ъгъла, когато вече е твърде късно. Но не трябва да е така! Обмяната на валута онлайн може да Ви спести време, пари и проблеми. Нека да разгледаме какво може да предложи Paysera.