Всички категории

Искате да преведете пари в чужбина? Ето какво може да предложи Paysera

Money transfer abroad is quick, affordable, and simple with Paysera
В днешния глобализиран свят е обичайно да се местите от една държава в друга поради работа или по лични причини и с това идва необходимостта от прехвърляне на парични средства в чужбина. Независимо дали сте студент, който учи в чужбина, професионалист, работещ в чужда държава, или просто някой, който иска да изпрати паричен превод на близки, може да разчитате на Paysera. Прочетете статията и нека намерим най-добрия начин, чрез който можете да превеждате парични средства в чужбина.

Преводи в Еевропа: SEPA (Единна зона за плащания в евро)

Чрез сметка в Paysera можете да извършвате стандартни (неспешни) SEPA преводи към банки в Европейската икономическа зона (ЕИЗ). Или, казано с прости думи, можете да изпращате пари през европейските граници с лекота, без да се притеснявате за високи такси или бавно време за обработка. 

Кой може да използва функцията и колко време отнема?

Всички потребители на Paysera - физически и юридически лица, чието местоживеене или седалище се намира в държави от SEPA, както и в няколко допълнителни държави. Преводът обикновено отнема 1-2 работни дни, за да достигне до получателя. 

Колко струва?

Обикновено преводите са безплатни, с някои изключения, в зависимост от държавата на наредителя и дали изпраща пари в чужбина като физическо лице или фирма. Уверете се, че сте проверили всички подробности относно таксите за SEPA превод преди да наредите трансфера.

Също така, имайте предвид, че паричните преводи в чужбина може да струват повече, ако банковата сметка на получателя не е свързана със системата SEPA.

Кое да използвам – приложението Paysera или онлайн банкирането?

Можете да наредите стандартен SEPA превод, използвайки и двете възможности - мобилното приложение на Paysera и онлайн банкирането! Освен това не са необходими допълнителни действия – просто наредете обикновен банков превод и той автоматично се изпълнява като SEPA транзакция, ако банката на получателя е активирала схемата SEPA. 

По-бързи преводи в Европа: преводи SEPA Instant

В случай че си мислите, че стандартните SEPA преводи звучат страхотно, ето една още по-добра опция – преводите SEPA Instant! 

Преводите SEPA Instant са отличен избор за всеки, който търси по-бърз начин за прехвърляне на парични средства в рамките на Европейската икономическа зона (ЕИЗ). 

Както подсказва името, преводите SEPA Instant предоставят на получателя средствата в рамките на секунди след транзакцията. Това е значително подобрение спрямо традиционните стандартни SEPA преводи, които отнемат 1-2 работни дни.

Нещо, което трябва да имате предвид:

Лимитът за превод е 100 000 EUR

Кой може да използва функцията и колко време отнема?

Всички потребители на Paysera, които са базирани в държави от SEPA, като банката на получателя трябва да е член на системата SEPA Instant. Преводът отнема буквално секунди.

Колко струва?

Преводите SEPA Instant обикновено са безплатни, когато става въпрос за международни плащания онлайн и преводи в евро.

Кое да използвам – приложението Paysera или онлайн банкирането?

Услугата е достъпна както чрез мобилното приложение, така и чрез онлайн банкирането. Точно както при стандартния SEPA превод, не са необходими допълнителни действия, тъй като SEPA Instant се прилага автоматично към всеки превод, който правите. Просто се уверете, че банката на получателя е в ЕИЗ и е член на схемата SEPA Instant. 

Make an international money transfer in seconds with Paysera

Преводи извън ЕИЗ

Говорихме за преводи в Европа. Но какво се случва, ако трябва да изпратите пари на близките си или за бизнес цели извън ЕИЗ? 

Не се притеснявайте - Paysera е насреща!

Чували ли сте за TARGET2? 

Накратко, TARGET2 е платежна система, използвана от банките в ЕС и ЕИЗ за прехвърляне на средства помежду си и може също така да улесни преводи извън ЕИЗ чрез отношения между кореспондентски банки.

Като член на TARGET2, Paysera дава възможност на своите клиенти да правят точно това – да изпращат пари извън ЕИЗ с лекота!

Нещо, което трябва да имате предвид:

  • Преводите извън ЕИЗ могат да се изпълняват само в евро
  • Банката на получателя трябва да бъде включена в списъка на системата TARGET2.
  • Банките кореспонденти могат да начислят допълнителни такси от сумата на превода.
     

Кой може да използва функцията и колко време отнема?

Всички клиенти на Paysera могат да използват функцията, обаче докато ние позволяваме преводи в над 180 държави, има държави, към които преводите не са достъпни. Може да отнеме до 3 работни дни, докато средствата постъпят по банковата сметка на получателя.

Колко струва?

Преводът ще струва 7 EUR или повече, в зависимост от конкретните обстоятелства. Прочетете повече тук

Кое да използвам – приложението Paysera или онлайн банкирането?

Услугата е достъпна и при двете опции!

Преводи извън ЕИЗ чрез мобилното приложение на Paysera:

Преводи извън ЕИЗ чрез онлайн банкирането: 

Paysera supports its clients in making international money transfers outside EEA Paysera

Преводи в друга валута

Ако извършвате бизнес в световен мащаб или поръчвате продукти и услуги от чужбина за лично ползване, знаете как е, когато се налага да се справяте с всички такси и ситуации с различните валути. Ето къде се намесва Paysera.

Разбираме колко е важно да се проявява гъвкавост, поради което предлагаме на нашите клиенти достъп до над 30 различни валути. 

Освен това, нашите международни преводи са много по-достъпни от тези на традиционните банки поради множеството ни банкови сметки в различни държави. Това ни позволява да предлагаме конкурентни цени, като извършваме преводите на местно ниво.

И най-добрата част? 

Можете да превалутирате паричните си средства в една и съща сметка, което прави международните транзакции по-улеснени от всякога. Всичко е на едно място! 

Нещо, което трябва да имате предвид:

  • Като клиент физическо лице, ако обмените до 500 EUR на месец или над 5000 EUR наведнъж, Вие автоматично ще получите най-добрия възможен курс. Толкова е просто!
  • За нашите клиенти юридически лица се радваме, че можем да предложим по-добър от стандартния курс, когато обменяте повече от 5000 EUR наведнъж. Но ако Вашият бизнес търгува с чужди държави и обменяте по-големи суми на месечна база, ние сме готови да пренесем Вашето изживяване на следващото ниво със специална оферта, съобразена със специфичните Ви нужди. Свържете се с нас днес, за да видите как можем да Ви помогнем да извлечете максимума при обмяна на валута!

Кой може да използва функцията и колко време отнема?

Онлайн услугата е достъпна за всички клиенти на Paysera - фозочески и юридически лица! Срокът за изпълнение на преводите зависи от конкретната чуждестранна валута, но никога не трябва да отнема повече от 3 работни дни, а много преводи достигат до получателя веднага.

Колко струва?

Валутните курсове и таксите варират в зависимост от валутата, държавата на получателя и банката. Можете да ги проверите от валутният калкулатор на Paysera.

Кое да използвам – приложението Paysera или онлайн банкирането?

Можете да превеждате пари в различни валути както чрез мобилното приложение на Paysera, така и чрез онлайн банкирането! Услугата функционира по същия начин като обикновен банков превод. Преди да прехвърлите пари в различна валута, превалутирайте желаната сума в нужната валута - това е много лесно да се направи, просто следвайте няколко прости стъпки! 

Обмяна на валута чрез мобилното приложение на Paysera:

Обмяна на валута чрез онлайн банкирането:

Изпращане на пари навсякъде: преводи между Paysera сметки

Представете си, че можете да изпратите пари на всеки, навсякъде по света. В рамките на секунди! 

Страхотни новини – можете! И Вие, и другото лице се нуждаете единствено от сметка в Paysera (която между другото е напълно безплатна). 

Не пропускайте предимствата на Paysera – регистрирайте се безплатно!

Кой може да използва функцията и колко време отнема?

Всеки със сметка в Paysera и отнема само няколко секунди.

Кое да използвам – приложението Paysera или онлайн банкирането?

Услугата е достъпна както в мобилното приложение, така и в онлайн банкирането. Изберете това, което отговаря най-добре на Вашите нужди. Зависи изцяло от Вас!

Преводи между Paysera сметки чрез мобилното приложение:

Преводи между Paysera сметки чрез онлайн банкирането: 

Make international money transfers in seconds with Paysera

Да обобщим

Ако сте стигнали дотук, трябва да сте сериозни в намирането на най-доброто решение за парични преводи. Както вече знаете, Paysera е тук, за да спаси положението с широката си гама от опции за онлайн международни парични преводи, които отговарят на всички Ваши нужди.

Трябва да изпратите пари в чужбина в рамките на ЕИЗ? Няма проблем - Paysera е насреща със своите опции за международни преводи: между сметки в Paysera, SEPA и SEPA Instant.

Трябва да изпълните международно плащане извън ЕИЗ? Имате късмет! Paysera е член на TARGET2, което Ви улеснява да прехвърляте средствата си в световен мащаб.

Вашите близки имат нужда от пари възможно най-скоро? Не се притеснявайте! Преводите на Paysera за получаване на суми в брой са точно това, което търсите, и са достъпни почти навсякъде по света.

И ако това не е достатъчно, за да Ви убеди, Paysera също така предлага над 30 валути и конкурентни обменни курсове, което Ви улеснява да обменяте и прехвърляте парите си в международен план без главоломни разходи.

И така, какво чакате? Кажете сбогом на сложните парични преводи и изберете Paysera за следващата си транзакция. Вашият портфейл ще Ви благодари по-късно!