Всички категории

Как да отмените превод в Paysera?

A guide on how to cancel a Paysera transfer
Направили сте грешка и трябва да отмените превод? Тези ситуации могат да бъдат силно стресиращи, особено ако не знаете правилните стъпки, които да следвате. За щастие, след като прочетете тази публикация в блога, ще знаете точно какво да направите, когато трябва да анулирате превод в Paysera.

Колко скоро трябва да бъде отменен преводът?

Краткият отговор е колкото се може по-бързо, но не винаги е възможно това да се направи, тъй като зависи от типа на превода, който инициирате.

Най-общо казано, докато получателят не е получил превода, можете лесно да го отмените. Случаят е друг, ако парите вече са постъпили по сметката на получателя.

Например, ако сте потвърдили превод от тип SEPA Instant, няма да имате възможност да го отмените, тъй като достига до получателя само за няколко секунди. Всичко, което можете да направите, е да опитате да получите възстановяване на сумата, което ще обсъдим по-подробно по-късно в тази публикация.

Въпреки това, ако става въпрос за SEPA (неспешен) превод или превод във валута, различна от евро, определено имате шанс да отмените трансфера, защото отнема повече време за изпълнение.

За щастие вече сме подготвили информация за времето на изпълнение на неспешни SEPA преводи и подробности за преводи в друга валута.

Как да отмените превод?

Ако сте наредили и подписали превода, първото нещо, което ще искате да направите, е да проверите статуса му, като изберете Преводи > Списък с преводи > Неизпълнени.

Вече трябва да можете да поставите отметка в квадратче до превода и да изберетете Отмяна.

Нещо, което си струва да се отбележи, е, че можете да отмените превод само ако става въпрос за вътрешен трансфер с неправилни данни. За всички други преводи нашият екип за обслужване на клиенти ще се радва да Ви помогне с процеса по отмяна.

Paysera pervedimo atšaukimas

Имате проблеми с анулирането на превод?

Не се притеснявайте, ние имаме начини да Ви помогнем! Нека да разгледаме какви стъпки могат да бъдат предприети за различни видове преводи.

Преводи към други потребители на Paysera

Тъй като този превод достига до получателя за секунди, най-добрият Ви шанс да си върнете средствата е като се свържете директно с получателя и го помолите да възстанови сумата по превода. Ако Ви е трудно да се свържете с него, не се колебайте да се обърнете към нашия екип – ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем!

Преводи SEPA Instant

Въпреки че не е възможно да анулирате, предлагаме да се свържете с нашите специалисти от отдел "Обслужване на клиенти" – те ще се радват да помогнат.

SEPA (не спешни) преводи

Ако трябва да отмените такъв тип превод, просто се свържете с екипа от отдел "Обслужване на клиенти". Ако все още не сме изпратили превода, можем да възстановим парите Ви. Ако обаче вече сме излъчили превода, отмяната може да стане само със съгласието на получателя.

Международни преводи и преводи във валута, различна от EUR

В този случай просто се свържете с нашата клиентска поддръжка. Ние ще Ви предоставим цялата информация, от която се нуждаете, като времева рамка, такса за отмяна и др. Информацията ще е базирана на конкретните обстоятелства при банката, с която е свързан Вашият превод.

Колко време ще отнеме връщането на средствата по сметката?

В случай че сте наредили SEPA (неспешен), международен превод или превод във валута, различна от евро, и уведомите нашия екип, че желаете да го отмените, трябва да получите възстановяването на сумата в рамките на 10 дни.

Не забравяйте: това е приблизителна оценка и може леко да се различава.

Paysera transfer funds return takes approximately 10 days.

Как да разберете дали Вашата заявка за отмяна на превод е получена и обработена?

Ако сами зададете отмяна на превод, ще забележите, че трансферът е изтрит незабавно от хронологията с преводи.

В случай че при анулирането се нуждаете от съдействието на екипа ни за обслужване на клиенти, бъдете сигурни, че нашият специалист, който обработва заявката Ви, ще Ви държи в течение на всяка стъпка от пътя.

Имате проблем?

Не се притеснявайте, ако се чувствате малко объркани или се нуждаете от съвет – ние сме готови да Ви помогнем по най-добрия начин. Свържете се с екипа от отдел "Обслужване на клиенти" и нека работим заедно върху намирането на решение.

Свързани статии

#

Как да проверите статуса на превод в Paysera?

Винаги трябва да имате възможност да проследявате парите си, когато правите превод - в това няма съмнение. Ето защо, за да гарантираме прозрачност, Ви предоставихме възможност да проверявате състоянието на паричните си средства по всяко време. Както скоро ще откриете, проследяването на Вашите средства с Paysera е бързо, лесно и удобно.

#

Задържани Paysera преводи? Ето какво трябва да знаете

Превод на Paysera е бил неочаквано спрян, оставяйки Ви разочаровани и объркани? Спирането на изпълнението на превод може да се наложи по различни причини, вариращи от грешно въведени данни до проблеми със съответствието. В тази публикация в блога ще разгледаме по-подробно защо могат да бъдат спрени преводи в Paysera и какви възможни решения има. Така че, нека разгледаме и осмислим този проблем заедно.

#

Как да изтегляте банкови извлечения от Paysera

В наши дни извлеченията от банкови сметки се изискват по множество причини, като например получаване на заем, ипотека или дори кандидатстване за виза при пътуване. Въпреки че това често се превръща в едно от онези допълнителни неща, за които трябва да се тревожите, може да разчитате на Paysera. Изтеглянето на извлечения по сметката Ви в Paysera никога не е било по-лесно. Предлага се както чрез приложението Paysera, така и чрез онлайн банкирането.