Всички категории

Как отделът за борба с прането на пари защитава Вашите финанси зад кулисите

How the anti-money laundering department protects your finances behind the scenes.
Да, имейл от отдела за борба с прането на пари може да не изглежда забавен. Но ако не правите нищо незаконно, вярвате или не, вероятно сте го получили, защото ние сме искрено загрижени за сигурността на финансите Ви и искаме да помогнем. Нека поговорим за нашия отдел за борба с изпирането на пари (AML - Anti-Money Laundering) и как работим неуморно зад кулисите, за да защитим всички наши клиенти от финансови измамници.

Защо смятаме, че е важно да говорим за това

Има страна на въпроса за AML, за която не се говори достатъчно.

За повечето хора терминът „Борба с прането на пари“ може да изглежда малко смущаващ. Може дори да се възприеме като намек за погрешно действие.

Въпреки че не се случва често да разговаряте със специалисти по AML, практиките, свързани с AML, не са предназначени да алармират или сплашват клиентите, които използват нашите услуги, без да нарушават никакви закони. Специалистите по AML могат да се свържат с Вас и в случай че подозират, че финансите Ви са мишена на финансови измамници.

Нашите специалисти по борба с прането на пари работят усърдно, за да защитят клиенти ни от измами, както като ги предотвратяват, така и като се справят с всякакви проблеми, в случай че недобросъвестни лица имат достъп до Вашите финансови данни или се опитват да извършват незаконни трансфери.

Какво прави отделът за борба с прането на пари (AML)?

Казано с прости думи, целта на отдела за борба с прането на пари е да се увери, че компанията спазва законите и разпоредбите, да предотврати прането на пари и да помогне за залавянето на онези, които се опитват да перат пари.

Що се отнася до Paysera, това също включва защита на нашите клиенти от финансови измамници и предприемане на действия, ако подозираме, че недобросъвестни лица са получили достъп до информацията на нашите клиенти.

Това е усърдна и отговорна работа, която приемаме много сериозно и я считаме за наша отговорност, за да се отплатим за доверието Ви в нас като Ваш финансов партньор.

What does the Anti-Money Laundering (AML) department do?

Действия, които нашите специалисти по борба с прането на пари предприемат, когато установят подозрителна дейност

Нашите специалисти по борба с прането на пари са обучени да откриват и идентифицират подозрителна дейност по Вашата Paysera сметка, тъй като може да става въпрос за недобросъвестни лица, които се опитват да източат средствата.

Какво се случва, ако имаме и най-малкото съмнение по отношение на определени трансфери?

Екипът ни реагира незабавно с мерки за Вашата защита. Ние ще ограничим действията по сметката Ви и незабавно ще се свържем с Вас. Ето защо е изключително важно Вашите данни за контакт в профила Ви в Paysera да бъдат винаги актуални. Ние сме ангажирани да защитаваме Вашите активи и точните данни за контакт ни позволява да Ви съдействаме ефективно.

It's crucial to keep your contact information up-to-date on your Paysera account.

Примери от реалния живот на тактики за измама

Измамниците се усъвършенстват все повече, използвайки модерни технологии, за да създават убедителни измами.

За да Ви помогнем да разберете по-добре техните тактики, подготвихме примери за някои от най-често срещаните техники, които използват финансовите измамници:

  • Използване на предизвикани емоции чрез романтични онлайн измами.
  • Обещаващи инвестиционни възможности от типа „звучи прекалено добре, за да е истина“ .
  • Представяне от името на действителни институции и изпращане на спешни, тревожни съобщения.
  • Рекламиране на фалшиви обяви за работа, които ще поискат от Вас да боравите с незаконни пари, като използвате банковата си сметка. Това би Ви поставило в ролята на „финансово муле“ и е изцяло против закона.
  • Манипулиране на хората да теглят заеми и да им превеждат парите.

Нашият съвет към Вас (базиран на опита ни)

Надяваме се, че след като прочетете тази публикация в блога, въпросът за борбата с прането на пари вече няма да изглежда като страшна фигура в тъмното, а по-скоро като решителен защитник, който е тук, за да Ви помогне, стига Вие самите да не участвате в незаконни дейности.

Въпреки че сме до Вас, важно е да се отбележи, че винаги е по-добре да бъдете изключително внимателни и да избягвате да изпадате в компрометиращи ситуации като цяло. Предприемането на тази допълнителна стъпка за защита на Вашата информация си заслужава усилието и със сигурност ще Ви спести стреса в дългосрочен план.


Лесни начини, по които можете да осигурите своята сигурност

Пазете се от предложения, които звучат твърде примамливо. Независимо дали става въпрос за неустоимо инвестиционно предложение или онлайн ухажор - ако изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно е така.

Подлагайте на съмнение намеренията на всеки, който иска от Вас да излъжете или прикриете истината от Вашата надеждна финансова институци. Ако не се опитват да направят някакъв вид измама, няма да имат нужда от лъжи.

Никоя реномирана организация или институция няма да изисква Вашата чувствителна информация. Това, което е лично, трябва да си остане лично.

Никога не вземайте заеми на свое име за други лица, особено за такива, които не познавате. Това е все едно да раздавате пари доброволно.

Избягвайте подозрителни линкове, без значение кой ги изпраща. Ако се притеснявате, свържете се директно със съответната компания чрез официалните им данни за контакт, а не чрез информацията, предоставена в подозрителното текстово съобщение или имейл.

Никога не продавайте банковата си сметка. Може да бъдете замесени в нечии други престъпления и да бъдете подведени под отговорност.

В заключение, изключително важно е да запомните, че притежаването на сметка за управление на Вашите финанси е лична отговорност. Ние сме насреща, готови да Ви помогнем, ако някога се окажете на прицел. Въпреки това, в крайна сметка, всичко е във Вашите ръце.

Simple ways you can protect your safety from financial scammers.

Пазете се!

Искрено се надяваме, че никога няма да Ви се наложи да разговаряте със специалисти по борбата с прането на пари, независимо дали са от Paysera или друга финансова институция, и казваме това с най-добро чуство!

Защо? Защото, ако не сте във връзка с този отдел, това означава, че правите всичко правилно, що се отнася до Вашата поверителност и спазвате законовите изисквания. Продължавайте все така!

Свързани статии

#

Мобилна сигурност: основни съвети за Вашата защита

Ако бихме казали на някого преди 50 години, че хората в бъдещето ще имат всичко – от будилници до всичките си финанси – в малко устройство, което се побира в длан, вероятно нямаше да ни повярва. Но ето ни тук и с толкова много чувствителна информация, налична на нашите мобилни телефони, е изключително важно да гарантираме нейната безопасност. Седнете и се отпуснете – ние ще Ви кажем как.

#

Топ 5 на финансовите измами: били ли сте свидетели на някоя от тях?

Финансовите измами стават все по-сложни и все по-често жертвите предават парите си на измамниците по собствено желание – без хакерство или принуда. Paysera, водещ портал за платежни услуги в балтийските страни и международна финтех компания за ежедневно управление на финансите, непрекъснато обучава своите клиенти как да не станат жертва на измама. Прочетете кои са топ 5 на най-популярните трикове, които измамниците използват, за да получат парите Ви.

#

Как да не бъдете заблудени от онлайн измамници 

Първоаприлски или не – онлайн измамниците не се шегуват. В Paysera непрекъснато се стараем да информираме клиентите си как да бъдат предпазливи и да избягват финансови измами. В този блог споделяме някои практически съвети, от които всеки потребител на Paysera може да се възползва, за да защити средствата си.